Spinazie-feta spiralen

Gepost: 23 september 2016 Laatst bewerkt: 20 januari 2025
Spinazie-feta spiralen

Zoals ik afgelopen woensdag al schreef in het high tea artikel, komen de komende weken alle recepten online die ik hiervoor maakte. Deze spinazie-feta spiralen zijn als eerste aan de beurt. Ik ben dol op het maken van bladerdeeg hapjes, daarom mochten deze ook niet ontbreken bij mijn high tea. Ik besloot ze te vullen met spinazie en feta, een heerlijke combinatie. Ze zijn niet moeilijk, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie haalt. Dan worden ze heerlijk knapperig!

spinazie-feta-spiralen-2a

Spinazie feta bladerdeeghapjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Spinazie-feta spiralen

Ik ben dol op bladerdeeg hapjes en deze spinazie-feta spiralen zijn ook een heerlijke combinatie. Ze zijn erg eenvoudig en staan zo op tafel!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (± 40 x 24 cm)
  • 300 gram spinazie (diepvries)
  • 75 gram feta
  • beetje paneermeel
  • sesamzaadjes
  • ei (om in te smeren)
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Haal de spinazie ruim van tevoren uit de vriezer en laat dit in een zeef ontdooien. Zo kan het eerste vocht er vast uitlopen. Wanneer het ontdooit is, druk je met een spatel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Als je het lastig vind om het eruit te drukken, kun je het eventueel ook met je handen eruit knijpen.
  • Rol dan je bladerdeeg uit en strooi en een klein beetje paneermeel overheen, dit om je hapjes zo knapperig mogelijk te krijgen. Daarna kun je de spinazie verdelen over het bladerdeeg.
  • Verkruimel ook de feta en strooi dit over de spinazie. Rol je bladerdeeg vanaf de brede kant op, doe dit niet te strak en druk de naad met een vork dicht.
  • Snij met een mes de rol in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de hapjes in met een geklutst ei en strooi tot slot nog wat sesamzaadjes over de spiralen.
  • Bak de spinazie-feta hapjes in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Bladerdeeg hapjes kun je prima op voorhand maken. Ze worden wel wat minder knapperig, maar als je ze even opwarmt in de oven is dat ook opgelost. In dit artikel geef ik je er wat meer informatie over, ook hoe je ze kunt voorbereiden en bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Carolien schreef:

    Hmmm, klinkt heerlijk! Is weer ’s wat anders!

  2. Margot schreef:

    Wat een goede combinatie!

  3. annelies schreef:

    Ziet er heerlijk uit ga het zeker een keer uit proberen

  4. Carla schreef:

    Hoi Lieverd,

    Wat ben ik blij met dit recept! Ze smaakten goddelijk!!!!

    Xus,
    Car

  5. Renske schreef:

    Hi Laura,

    Kun je dit ook met verse spinazie maken?

    Groetjes Renske

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, maar dan zou ik de spinazie eerst laten slinken in de pan en dan ook weer het vocht er goed uithalen.

  6. Yvette schreef:

    een rol bladerdeeg… dat ken ik niet. Kan het met croisantdeeg? Of maak ik bladerdeegplakjes aan elkaar? Klinkt erg lekker!

    1. Laura schreef:

      Je kunt ook plakjes bladerdeeg aan elkaar maken. Een rol bladerdeeg vind je in de koeling, waar verschilt per supermarkt.

  7. Souad schreef:

    Hoi
    Als je verse spinazie gebruikt moet je die dan eerst in olie bakken of gewoon rauw.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het eerst baken en dan volledig laten uitlekken.

  8. Wilma schreef:

    Heerlijk! De spinazie heb ik drooggedept met keukenpapier, dat werkte heel goed!

  9. Hanneke schreef:

    Heerlijk snackje. Dit komt oudejaarsavond op tafel te staan!

  10. Rosa schreef:

    Ik ga ze zaterdag voor het eerst maken ben benieuwd! Maar kan je ze met spinazie a la creme maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet doen, dat zorgt toch weer voor extra vocht.

  11. Gerry schreef:

    Zou je het ook helemaal kunnen maken en de rol bewaren in de vriezer, zodat ik ‘m later in de week
    kan snijden en afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik zelf niet aanraden omdat de kans groot is dat het te slap wordt vanwege het vocht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept