De lekkerste recepten ontstaan op momenten dat je het niet verwacht. Dat gebeurde ook met deze abrikozen koekrepen. Van de perzik koekjes had ik nog flink wat abrikozen confituur over, dat wilde ik nog wel in een recept verwerken. Voor een ander recept dat ik aan het testen was had ik een flinke portie koekdeeg gemaakt. Dat probeersel mislukte jammer genoeg, maar ik had nog wel een hoop koekdeeg over. Omdat 1 en 1 nog altijd 2 is besloot ik ze te combineren. Het resultaat vonden wij hier thuis zo verrassend lekker dat ik ze graag met jullie deel!
Ze zijn ook hartstikke leuk voor Koningsdag trouwens, deze oranje abrikozen koeken. Weer eens wat anders dan de standaard Koningsdag lekkernijen 😉 .
BAKTIP: Als je deze repen niet in één keer op eet (mag natuurlijk wel 😉 ), kan je ze het beste afgesloten in een trommel bewaren. Ik gebruik hiervoor de voorraaddozen van Mepal.
Wauw, ze zijn prachtig geworden. En ze smaken vast ook heerlijk!
Wauw, wat zijn ze mooi!
Ik hou helemaal niet van abrikozen, maar dit ziet er wel heerlijk uit!
Ze zijn misschien iets te ‘sticky’ voor mij, maar zien er wel heerlijk uit. Ik ben benieuwd naar de feestweek volgende week 🙂
Lekker! Ik wil graag aan de slag gaan met een glutenvrije variant, wat zou de verhouding meel en bakpoeder zijn ipv het zelfrijzend bakmeel? 🙂
Anouk,
Voor ong. 125 gram zelfrijzend bakmeel glutenvrij heb ik de volgende verhouding genomen: 125 gram rijstmeel, 1 1/2 theelepel bakpoeder en een snuf zout.
Ah top, dank je wel!
Dit is echt het proberen waard! Lekker zeg met abrikozen 🙂
Ik heb ze net gemaakt, maar dan glutenvrij, zonder zuivel en zonder witte suiker.
Erg goed gelukt en heerlijk van smaak.
Wat leuk om te horen! Geniet er van! 🙂
Ze zijn prachtig geworden! Nu houd ik zelf niet zo van abrikozen, maar je kunt natuurlijk elke smaak nemen die je lekker vindt :).
zeker, je kunt elke smaak gebruiken die je lekker vindt!
Is i.p.v. de confituur ook gewone jam te gebruiken?
Ja hoor, dat kan ook 🙂
Zien er heel erg lekker uit!
Ze zien er heerlijk uit Laura. Ik ga ze zeker proberen, maar ik ben er van overtuigd dat ze lekker zijn. En natuurlijk ben ook ik reuze benieuwd naar de feestweek recepten e.d.
Groetjes en een heel fijn weekend Laura.
Marja. 😀
Ja deze waren lekker 😉 en mooie foto’s ook weer.
En die feestweek gaat helemaal geweldig worden.
Meid, 5 jaar geleden alweer dat je met Laura’s Bakery begon. De tijd vliegt !!!
Liefs, Mam ♥
Hoi…was er net mee bezig maar klopt het dat het deeg heel erg kleeft en zacht is zeg maar…?
Het klopt dat dit deeg wat zachter is, dat heb ik er ook bij gezet 😉
Ik heb ze gemaakt met rabarber-aardbei compote, ze waren heerlijk!!!
Oohh dat klinkt zeker lekker!
Oeps.. Eigenwijs dacht ik wel met een klein opstaand deeg randje uit te kunnen in plaats van de bakplaat verkleinen… Geen succes! Volgende keer toch maar de bakplaat kleiner maken..
Haha nee, dat wordt lastig als het deeg smelt inderdaad 😉
Hoi,
is het ei belangrijk in dit recept of zou ik het ook weg kunnen laten/vervangen (ivm allergieën)
Je kunt het proberen weg te laten, maar je zult wel een ander resultaat krijgen.
Ooo yum! Maar ik ga de bovenkant vervangen door een laag kruimeldeeg ???
Afgelopen woensdag deze koek gemaakt. Hoewel het deeg super plakkerig was en erg lastig te verdelen, was het eindresultaat heerlijk!! De koek is de moeite zeker waard! 🙂
Ik kreeg bijna een nervous breakdown van dat deeg! Wat een drama om te verdelen! Onze koekrepen lijken eerder op een abrikozenvlaai 🙁 tips hoe het deeg beter verdeeld kan worden? Uitrollen was geen optie!
Je had nog wat extra bloem kunnen toevoegen als het echt heel plakkerig was. Ik heb zelf ook niet uitgerold, maar in stukjes op de plaat verdeeld en vervolgend met mijn handen aangedrukt.
Gemaakt met bosbossenjam en abrikozenjam! Bosbessen was een groot succes! Met een beetje ijs en slagroom ook een heerlijk toetje!
Het is mij dus totaal niet gelukt had naar mijn iedee veelte weinig deeg en was super plakkerig, ook al wist ik dat. Toen heb ik het deeg in rondo vormpjes gedaan en kleine taart vormpjes maar ook daar mislukt. Wat doe ik verkeerd.
Had ook wat problemen met t super plakkerige deeg! Uiteindelijk zonder bakpapier in n goed ingevette vorm uitgesmeerd. T werd alleen niet krokant maar meer n soort zachte koek zoals bij n appeltaart bodem en bovenkant… klopt dit? Zou ze graag wat harder willen moet er dan meer meel bij? Ze smaken wel lekker! Groetjes
Dat klopt, dit zijn zachtere (en plakkerige) repen. Je zou meer meel kunnen gebruiken, of een ander recept kiezen dat meer geschikt is voor wat je zoekt.
Met 50 gram meer bakmeel krijg je stevig deeg en zijn ze net zo lekker!
Ik heb de originele versie al gemaakt (onlangs) en ook een gedeelte aan mn schoonmoeder gegeven (als bedankje voor t oppassen) zij vond vooral de rand enorm lekker. T was t beste wat ik tot nu toe had gemaakt.. top dus. Nu staat een versie met pruimenjam in de oven.. can ’t wait!!
T verdelen is inderdaad een crime maar ach.. dan heb ik meer aan mn vingers wat ik mag aflikken hihi..
Hallo Laura
Hoelang kan je de repen bewaren en kan je ze ook invriezen
Groet peggy
een week ongeveer, en invriezen kan prima.
Can i get this recipe in English?
You can use Google translate 😉
Het deeg is niet zo gemakkelijk te verdelen, een tik maak je handen nat !!!
Het blijft hier een echte favoriet bij familie en vrienden !!!
Bedankt Dinneke
Heerlijk dit recept. Al met allerlei soorten jam gemaakt, maar met lemon curd is ie het allerlekkerste. Tip voor het verdelen van het plakkerige deeg: beetje olie op je handen.
Heerlijke sticky koek. Ik heb het recept iets aangepast. Heb 200 gr. Zelfrijzend amandelmeel gebruikt en minder kristalsuiker (100 gr) plus 50 gr. kaneelsuiker. Lekker hoor! ?
Echt heel lekker. Vaker gemaakt al, altijd met abrikozenjam, maar dit keer met lemon curd en 30 gram meer bakmeel. Een beetje fris idee voor de winter misschien, met lemon curd, maar ik was er nieuwsgierig naar en had er zin in. En het was gewoon super lekker. Ik maak mijn handen altijd een ietsje nat met water bij het aandrukken van het deeg, dat werkt prima.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven als bij vier uurtje
Goedemorgen!
Begrijp ik het goed dat de aangegeven hoeveelheden voor een bakvorm van 20 bij 20 cm zijn? Het zou zo handig zijn als er in recepten niet gewoon “bakplaat” staat, maar dat de maten erbij gezet worden. Want de ene bakplaat is de andere niet!
Klopt inderdaad! Dat staat ook in het recept, en mocht je een grotere hebben staat ook de tip hoe te verkleinen met aluminiumfolie. We zetten de maten er eigenlijk altijd bij! 🙂
dear laura
just made this apricot slices, wonderful recipe, only l had no apricot jam, so l used rosehip jam. it worked just as well. l have to say, l love your recipes – still, not all of them, but some – and every time l see in my notification on pinterest “laura’s bakery” recipe, l stop and take a good look, pretty much, l’ve made plenty of them. thanks again,
renata
Ik heb ze net gemaakt, ze zijn erg mooi geworden én zooooooooooooo lekker, moest er ff van snoepen, maar de rest gaat mee nd camping.
Heb gewoon abrikozen jam gebruikt en je kan er elke jam voor gebruiken.