Als je meerdere foodblogs volgt is het je vast niet ontgaan dat ik niet de enige blogger ben die onlangs een boek heeft uitgebracht. Mocht je mijn boek nou gemist hebben, dan kun je daar hier meer over lezen (en hem bestellen 😉 ). Voor het geval je nu de boeken van mijn collega-bloggers hebt gemist, zou ik vooral even verder lezen. Ik heb namelijk van 3 van deze collega-bloggers inmiddels een prachtig boek op de keukentafel liggen waar ik ook al het een en ander uit gekookt hebt. In dit artikel zet ik voor jullie 3 blogger kookboeken van dit najaar op een rij.
Snelle Klassiekers – Brenda Kookt
Als ik kijk naar de boeken in dit overzicht, komt mijn dagelijkse kookstijl het meest overeen met die van Brenda. Klassieke gerechten die bijna iedereen wel kent zonder al te veel poespas of gekke ingrediënten. Het leuke van dit boek is dat Brenda aan al die klassiekers een eigen twist geeft. Neem bijvoorbeeld de caprese salade met perzik, of de chicken bourguignon.
De inhoudsopgave laat gelijk alle recepten zien, ingedeeld op categorie. Zo vind je eenvoudig wat je wilt maken. De recepten zelf zijn heel divers, van soepen en salades, tot ovenschotels en vegetarische gerechten. Er is ook ruimte voor zoete recepten en toetjes, echt voor iedere gelegenheid staan hier recepten in. Hoe inspiratieloos je ook bent, in dit boek zul je elke avond zeker iets lekkers vinden. Elke avond ja, want het zijn geen ingewikkelde recepten waar je veel tijd voor nodig hebt en uiteindelijk alleen in het weekend maakt. Ook de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en zijn in de meeste supermarkten te vinden.
De recepten zelf zijn duidelijk en overzichtelijk. Bij elk recept wordt de bereidingstijd aangegeven, houd er wel rekening mee dat dit de tijd is wanneer je alle ingrediënten al klaar hebt staan en in stukjes gesneden zijn. Dit vond ik niet helemaal duidelijk naar voren komen en ik was dus een stuk langer bezig dan gedacht met het maken van de hartige strudel met pompen en kalkoen (recept staat al online!). Al met al een heel fijn boek die een mooi plekje in de keuken heeft gekregen zodat ik nog veel meer recepten kan gaan maken.
Ook enthousiast? Het boek kun je hier bestellen.
Heerlijke Chaos – Simone’s Kitchen
Ik denk dat we dit boek van Simone met recht het Nederlandse antwoord op Donna Hay mogen noemen. Het formaat en de vormgeving doen direct aan Donna Hay denken, maar zodra je naar de recepten zelf kijkt is het helemaal Simone. Van elke foto begin ik spontaan te watertanden, maar wat wil je als een foodfotograaf zelf een boek uitbrengt.
De inhoudsopgave laat zien dat de recepten zijn ingedeeld 9 hoofdstukken; slow, rijk, feest, snel, vloeibaar, brood, gezond, blut en erbij. Een heel ander soort indeling dan je gewend bent. In wat voor bui je ook bent, je vind een recept. Gezonde recepten voor als je aan de lijn wilt denken, feestelijke recepten voor de feestdagen en goedkope recepten voor wanneer de portemonnee wat minder goed gevuld is. Het boek eindigt met fotografie tips, zodat je je eigen kookkunsten ook kunt vastleggen op een foto.
De ingrediënten voor de recepten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar, maar soms zul je een grotere supermarkt, toko of een speciaalzaak moeten opzoeken. Ik vind dit een heel fijn en divers boek dat je bij allerlei gelegenheden van de plank kunt pakken. Ik maakte zelf een bietenlasagne die ik volgende week met jullie deel!
Ook enthousiast? Het boek kun je hier bestellen.
Feel Good Food – Uit Pauline’s Keuken
Feel Good Food is het derde kookboek van Pauline’s hand. Wanneer ik het boek doorblader is direct de herkenbare lichte stijl van Pauline terug te zien. In de fotografie, maar ook in de recepten zelf. Dit is een boek met wat gezondere recepten, zonder er te ver in door te slaan. De recepten doen een beetje zomers aan door de vele salades en lichte recepten, zelf zal ik dit boek daardoor voornamelijk in de zomer gebruiken denk ik.
De recepten zijn verdeeld over de volgende hoofdstukken; ontbijt, lunch, diner, nagerechten, bij de koffie en weekendbites. Maar je kunt daarin prima variëren natuurlijk. Bij de lunch staat bijvoorbeeld een recept voor bloemkoolsoep, maar dit kun je ’s avonds natuurlijk ook serveren. De zoete recepten in het boek hebben vrijwel allemaal ook een ‘gezonde’ twist gekregen door te werken met dadels, kokosolie en agavesiroop.
De receptuur is duidelijk en overzichtelijk, geen al te ingewikkelde recepten dus. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten granen en ook staan er wat (voor mij) onbekende ingrediënten in, waardoor je soms iets beter zult moeten zoeken in de winkel, of even naar een toko/speciaalzaak gaan. Ik maakte zelf de nacho’s van zoete aardappel uit dit boek, waarvan ik het recept binnenkort met jullie zal delen.
Ook enthousiast? Het boek kun je hier bestellen.
Het lijken me allemaal leuke boeken met mooie foto’s!