Sinds een paar weken maak ik geregeld pita pizza’s. Als basis neem je een pitabroodje welke je belegt als een pizza. Heerlijk om er eentje tijdens de lunch te eten, maar ook als avondmaal hebben ze hier al op tafel gestaan. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk en dat maakt ze ook ideaal om mee te nemen naar een picknick. Ik laat je in totaal drie soorten pita pizza’s zien die ik zelf graag maak.
Ingrediënten pita pizza’s
Uiteraard heb je pitabroodjes nodig als basis, verder zal ik je per variant zeggen waarmee ik deze belegde. Het spreekt uiteraard voor zich dat je de toppings in kleine stukjes/plakjes snijdt. En hoeveel van alles nodig is? Volg daarin vooral je eigen gevoel en doe wat jij lekker vindt.
Courgette-parmaham
- Tomatensaus
- Courgette
- Parmaham
- Cherry tomaatjes
- Mozzarella, geraspt
- Geraspte kaas
Chorizo-geitenkaas
- Tomatensaus
- Chorizo
- Geitenkaas
- Cherry tomaatjes
- Groene pesto
- Geraspte kaas
Spinazie-feta
- Tomatensaus
- Spinazie
- Feta
- Cherry tomaatjes
- Geraspte kaas
Bereiding
Wanneer je je pita pizza hebt belegd kunnen ze bijna de oven in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er eventueel nog wat Italiaanse kruiden overheen.
Bak de pizza’s in 12-15 minuten op 180 graden.
Je kunt ze gelijk opeten, maar wil je ermee picknicken dan laat je ze eerst afkoelen. Verpak ze daarna in folie en ze zijn klaar om mee te nemen.
Mocht je nou luxe gaan picknicken en ook een kleine barbecue bij je hebben, dan kun je ze ook heel goed nog even opwarmen.
Serveer de pita pizza’s met wat rucola en geniet ervan!
Hey laura, dat klinkt heerlijk. Wat voor tomatensalsa gebruik je?
Groetjes willemijn
Lang leve de autocorrectie: ik bedoelde natuurlijk tomatensaus…
Groetjes willemijn
Altijd weer iets anders eigenlijk. Meestal iets met basilicum, maar breng het zelf ook nog op smaak met Italiaanse kruiden.
Hai Laura,
Ik zou dat ook graag willen weten, welke tomatensaus je gebruikt, kan nog steeds geen echt lekkere vinden.
En gebruik je verse spinazie?
Bedankt weer voor je héérlijke recepten!
Groetjes Jo
Inderdaad verse spinazie. En qua saus: ik gebruik altijd weer een andere. Meestal iets met basilicum, maar breng het vaak ook zelf nog op smaak met Italiaanse kruiden.
Thanx Laura! J
Ik zie ook varianten voorbij komen waarbij ze het broodje opensnijden en er twee helften van maken. Wat is wijsheid als kinderen het gaan eten? En kan je ook saus maken met tomatenpuree?
Het kan beide. Ligt er ook net een beetje aan hoe oud de kinderen zijn. De helft hapt misschien wat makkelijker af. Ik zou zelf eerder voor een tomatensaus kiezen dan een tomatenpuree, dat is namelijk heel geconcentreerd en zuurder.
Dank je wel voor de reactie! Eén kind is in de kleuterschoolleeftijd en de ander zit in groep 4. Maar ik denk dat ik ze dan heel houdt. Met wat geraspte kaas blijft alles wel liggen 🙂
Complimenten voor de leuke site! Je mugcake is ook heerlijk!