Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan de dag niet beginnen zonder ontbijt. Sterker nog, als ik in bed lig bedenk ik eerst wat ik ga eten voordat ik eruit kom. Ik word namelijk regelmatig wakker met honger. Of trek zou ik eigenlijk moeten zeggen 😉 . Hoe vroeg ik ook op pad moet of hoe groot mijn haast ook is, ik ga de deur niet uit zonder ontbeten te hebben. Toen ik nog in loondienst werkte hoorde ik vaak collega’s zeggen dat ze geen tijd hadden om te ontbijten en ze aten dan voor het eerst iets tijdens de lunch. Iets dat ik niet snap, hoeveel tijd heb je daar nu voor nodig? Zelf ontbijt ik meestal met yoghurt, Cruesli ontbijtgranen en wat fruit. Kwestie van bij elkaar doen in een schaaltje en opeten. Met het maken en eten hiervan ben ik echt niet langer dan 5 minuten bezig.
Hoewel ik dus vrijwel elke ochtend ontbijt met yoghurt, Cruesli en fruit, probeer ik hierin wel te variëren. Als zuivel wissel ik magere yoghurt, Griekse yoghurt en kwark met elkaar af. Dit zelfde geldt voor Cruesli en fruit, ook deze verander ik altijd. Quaker vroeg mij als echte ontbijt liefhebber of ik anderen misschien kon inspireren met mijn ontbijtjes. Ja hoor, graag zelfs! Als ik weer iemand aan het ontbijten krijg ben ik daar alleen maar blij mee. Daarom nam ik mijn favoriete ontbijt ingrediënten en maakte hier 5 verschillende en snelle ontbijtjes mee.
Mocht je zelf nou al genoeg inspiratie hebben, lees dan ook verder. Want jouw recept kan in het Quaker ontbijtboek komen te staan waarmee je nóg meer mensen kunt inspireren. Misschien komen onze recepten wel naast elkaar te staan!
Mijn recept hoeft niet in het boek. Maar wat ik al jaren (!!!) heerlijk vind is gewone magere yoghurt met Cruesli appel / rozijn.
Verveelt nooit.
Hallo Laura, kun je deze ijsjes ook met het Zoku toestel maken? Moet er dan extra suiker bij?
Lieve groetjes.
Ja hoor, ik zou dan wel zorgen dat je alleen kleine stukjes Cruesli gebruikt. Je hoeft niet per se extra suiker toe te voegen, het fruit maakt het zoet genoeg (dat de ijsjes goed loskomen). Als je het lekker vindt wel gewoon doen natuurlijk 🙂
Mensen die niet ontbijten, ik snap er ook helemaal niets van 🙂 Je ijsjes zien er fantastisch uit zeg!
Ik vul voor mijn ontbijt de beker van mijn Domo blendertje met 1 banaan, 2 soeplepels eiwitrijk poeder voor shakes ( chocolade smaak), 2 soeplepels havermout, dat vul ik aan met halfvolle melk……..en blenden maar. Heerlijk! De banaan kun je natuurlijk vervangen door ander fruit en de havermout door Quaker Cruesli.
Vandaag heb ik de banaan vervangen door 2 wilde perziken en de havermout door Cruesli…….ook héél lekker!
Bestaat het book ook in het Nederllands ?
Het wordt in het Nederlands uitgebracht
Hallo kunnen jullie ook smoothie bowls maken laat me het weten
Die hebben we nog niet, maar wel een leuk idee! Ik ga het op de lijst zetten.
leuk!