Cheesecake is een van mijn meest favoriete soort gebak, maar we weten allemaal dat cheesecake behoorlijk zwaar kan vallen. Een hele cheesecake eet ik dan ook niet alleen op en vaak geef ik stukken weg. Het liefst eet ik natuurlijk de meeste stukken zelf op, daarom probeer ik mijn cheesecake altijd zo goed mogelijk te bewaren. Om de lekkere smaak van de cheesecake te kunnen blijven garanderen is het belangrijk om te weten hoe je het beste een cheesecake kunt bewaren. Daarom deel ik vandaag enkele tips die je kunnen helpen om een gebakken of een no-bake cheesecake te bewaren in de koelkast en vriezer.
Cheesecake bewaren
Cheesecake bewaren in de koelkast
In de koelkast bewaar je een cheesecake 2-3 dagen. Dit is een advies dat vrij standaard is voor zelfgemaakt voedsel dat in de koelkast wordt bewaard. Hier is geen verschil tussen een gebakken en een no-bake cheesecake.
Wat je wel wilt voorkomen is condensvorming. Je krijgt dan snel een natte bodem en ook eventuele toppings kunnen gaan ‘drijven’. Zet je gebakken cheesecake dus niet warm in de koelkast. Daarnaast kun je ook beter met een taartdoos werken in plaats van afdekken met vershoudfolie, dit laatste geeft vaak ook condensvorming. Zorg dat er altijd warme lucht kan ontsnappen.
Cheesecake bewaren in de vriezer
Als je een cheesecake wilt invriezen is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Een cheesecake met allerlei toppings is moeilijker om in te vriezen. Kies dus voor een simpele cheesecake waar je een topping bij serveert, zoals warme kersen of een andere fruitsaus.
Daarnaast is er een verschil tussen het invriezen van een gebakken en een no-bake cheesecake. Een no-bake cheesecake vries je als volledige taart in en kun je tot koelkast temperatuur weer laten afkoelen alvorens je deze serveert. Een gebakken cheesecake kun je na het bakken en het nachtje opstijven in de koelkast in stukken snijden en deze stukken apart invriezen. Verpak ieder stuk in vershoudfolie en daarna in een ziplock- of diepvrieszakje. Bewaar je ingevroren cheesecake ongeveer 1 maand in de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.
Op deze manier bewaar ik mijn cheesecakes in de koelkast of vriezer. Hopelijk heb je iets aan deze tips en weet je nu beter hoe je het beste een cheesecake kunt bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Kan ik een cheesecake maken met zuivelspread ipv roomkaas?
jazeker
Wordt het bodem niet zompig
Hi, waarom vries je de stukken apart in?
Hi, blijft de smaak van de cheesecake behouden als je hem 3 dagen in de koelkast bewaard?
moet ik het bij mini cheeze cake ook apart invriezen of kan het gewoon allemaal in en bakje?
Apart invriezen voorkomt dat er kristalvorming ontstaat in het bakje waar je ze allemaal bij elkaar hebt gedaan. Als je zeker weet dat het bakje luchtdicht is dan kunnen ze bij elkaar.
Ik heb net een cheesecake gemaakt en wil hem net de oven in doen alleen doet mijn oven het niet meer.. ik wil hem morgen dan mee nemen en hem bij mn zusje de oven in doen.. kan ik het zo lang bewaren?
Oh wat balen zeg! Dit heb ik eigenlijk nog nooit zo getest. Zou je kunnen laten weten of het gelukt is? Een volgende keer zou ik gewoon je buren even lief aankijken 🙂
Ik heb hem uiteindelijk niet meer bewaard want ik had gewoon een nieuwe oven gekocht ?!
Haha ook een goede oplossing!
Waarom verpak je de gebakken cheesecake in stukken en niet in z’n geheel?
Dat kan ook, maar veel mensen willen juist kleinere (overgebleven) porties bewaren.
Hoeveel gecondenseerd melk moet er in de millionair’s shortbread ik heb een blik van 397 g is dat te veel
Dat is precies goed!
Dankjewel dan ga ik aan de slag
Ik heb de cheescake gemaakt alleen de caramel was te zacht gebleven
Als je cheesecake van vriezer naar koelkast verplaatst. Hoe lang moet het dan in de koelkast blijven voor dat je serveert?
Tot het ontdooid is. Zelf doe ik dat meestal de avond ervoor.