Kaasscones

Gepost: 15 november 2019 Laatst bewerkt: 20 maart 2025
Kaasscones

Net zo’n kaaskop als ik? Dan zul je smullen van deze kaasscones met maar liefst 3 soorten kaas. Ze zijn eenvoudig zelf te maken, hier is het recept.

Kaasscones maken

Kaas, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je in mijn koelkast kijkt zul je hier altijd meerdere soorten kaas vinden, ik eet het dan bijna ook elke dag. Van smeerkaas op een beschuitje tot een lekker sneetje zelfgebakken brood met een plakje kaas dat dan een beetje smelt, heerlijk! In recepten gebruik ik ook vaak kaas, hoe meer hoe beter. Daarom gingen er in deze kaasscones maar liefst 3 soorten kaas. Goudse, mozzarella en cheddar.

En je begrijpt het, deze scones met kaas zijn heerlijk om op te eten met wat (kruiden)roomkaas. Als hartige scones zijn ze perfect voor de brunch, maar bij een high tea zouden ze ook echt niet misstaan. Eigenlijk kunnen ze altijd wel, ik at ze al eens als lunch, maar ook als tussendoortje.

kaas scones

Meer recepten met kaas

Ik kan geen genoeg van kaas krijgen. Wist je dat ik op mijn blog nog veel meer heerlijke recepten met kaas heb? Van knapperige kaasstengels en broden tot hartige taarten – er is voor elke kaasliefhebber wat wils!

Je vindt alle recepten in een handig overzicht, zodat je snel iets lekkers kunt uitkiezen. Of probeer een van deze populaire kaasgerechten:

Ben je een echte kaasfan? Dan is een zelfgemaakte kaasfondue ook een aanrader! In dit artikel lees je precies hoe je een romige en smaakvolle kaasfondue maakt en welke dips hierbij passen.

kaasscones recept

 

kaas scones recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Kaasscones recept

In deze kaasscones vind je maar liefst drie soorten kaas. Een scone voor de echte kaasliefhebber.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram ongezouten roomboter in klontjes gesneden
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram geraspte mozzarella kaas
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • zout en peper
  • 150 ml melk halfvol of vol
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes roomboter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
  • Zodra je een kruimelig meel hebt voeg je de drie soorten kaas toe en breng je het op smaak met een snuf zout en een beetje peper.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een spatel door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en druk het plat tot je een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dikte hebt. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • bak de scones in 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Serveer met (kruiden)roomkaas.
Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

scones met kaas

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Lekker Laura,

    Ook ik ben gek op kaas!

  2. Hennie schreef:

    Ze zijn heerlijk….alleen was mijn plak deeg maar zo’n 2 cm hoog….heb ik het deeg tekort gekneed misschien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je de plak deeg dan niet gewoon iets te plat geduwd?

      1. Hennie schreef:

        Ik dacht het niet maar dat ga ik de volgende keer testen…lekker zijn ze wel, of ze nou 2 cm hoog zijn of 3/4..

  3. lislis schreef:

    wat is bakstand eigenlijk?
    gebruik het wel eens maar het doet niks

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is voor het maken van recepten op een mobiel apparaat, daardoor blijft je scherm actief tijdens het bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept