Donut rendieren

Gepost: 14 december 2012 Laatst bewerkt: 7 mei 2024
Donut rendieren

Wat waren deze rendieren ontzettend leuk om te maken zeg! En ook niet geheel onbelangrijk, ze waren ook nog eens heel erg lekker. Ik heb goed nieuws, het is namelijk helemaal niet moeilijk om van deze rendieren te maken. Scroll snel verder en ik zal je uitleggen hoe!

BAKTIP: Voor de oogjes van deze rendieren kan je ook deze suikeroogjes gebruiken in plaats van ze te maken met fondant en een eetbare stift.

14 - Donut rendier 1
14-Donut-rendier-4
14-Donut-rendier-5
14-Donut-rendier-6
14-Donut-rendier-7
14-donut-rendier-8
14-Donut-rendier-9
14-Donut-rendier-3

 

Donut rendieren

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Donut rendieren

Met slechts een paar simpele ingrediënten en een sprankje creativiteit tover je deze leuke donut rendieren op tafel.
Porties: 6 donut rendieren

Ingrediënten

  • 6 donuts (kleintjes)
  • Pure chocolade
  • Witte fondant en een zwarte eetbare stift
  • Bruine glitters (Rainbow Dust – Jewel cinnamon)
  • Rode M&M’s (met noot)

Instructies

  • Kopieer en plak bovenstaand plaatje in Word. Doe dit zo vaak je wilt, print het uit en leg het in een hoesje op een snijplank.
  • Smelt wat chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en trek met de chocolade het patroon over. Maak de onderkant van de geweien iets langer dan op het plaatje staat aangegeven. Nadat je een paar geweien hebt gemaakt voorzie je die van glitters. Ze blijven niet meer goed zitten als je chocolade eenmaal gedroogd is. Doop een kwastje in je glitters en tik deze er weer vanaf boven de chocolade geweien. Ga zo door tot je genoeg geweien hebt gemaakt. Maak altijd wat extra voor het geval er per ongeluk eentje breekt.
  • Als je geweien liggen te drogen kun je vast de ogen maken en de rest klaar zetten. Smelt je chocolade en doe dit in een diep genoeg schaaltje. Zet je donuts erbij, net als twee vorken. Deze heb je nodig om de donuts weer uit de chocola te halen. Zet ook een een rooster op bakpapier klaar.
  • Voordat je je donuts in de chocola doopt prik je er twee gaatjes in. Hier komen straks de geweien. Belangrijk is dat je dit van te voren doet. De chocolade geweien zijn niet sterk genoeg om er in te prikken.
  • Doop de donuts onder, probeer even te onthouden waar de gaatjes zitten, en leg deze op het rooster om uit te lekken en te drogen. Prik met je prikkertje gelijk weer even de gaatjes in. Als de chocola nog nat is leg je ook de oogjes op de donuts en maak je met de M&M’s een mooie rode neus. Het begint nu al wat te lijken.
  • Als de chocola goed is uitgehard controleer je nog even of de gaatjes in de donuts groot genoeg zijn. Dan kun je voorzichtig de geweien hierin steken. Zo simpel is het dus om donuts om te toveren tot rendieren!
  • Zoals je ziet zijn al mijn rendieren anders geworden. De chocola heeft vlekken, strepen of een ander leuk patroon gekregen. In dit geval helemaal niet erg, ik vind het zelfs wel leuk staan. Met de ogen kun je je rendieren nog wat meer expressie geven. Die van mij kijken allemaal een andere kant op. Of scheel, naar hun mooie rode neus.
Bewaren

In een trommel 3-4 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Linda schreef:

    Die zijn echt grappig! Ga ik onthouden voor bij de kerstbrunch, bedankt voor al je leuke ideeen deze maand. Gr linda

  2. Sabine schreef:

    Hahaha ik vind ze wel héél grappig! Lijkt wel een beetje op een rendier met een platgeslagen neus… 😉

    Super leuk hoor dat je zo creatief bent met kerst dingen bakken!

  3. Anonymous schreef:

    Aaahw dat ga ik met de kids doen met kerst! Ze mogen allemaal helpen een kerst high tea in elkaar te draaie
    n!! Leuk leuk leuk! Bedankt

  4. Daphne schreef:

    Mmmmmmm, zie er echt heerlijk uit!
    Groetjes, Daphne

  5. Anonymous schreef:

    Het ziet er erg leuk uit! Geinig ook al die verschillende ogen!
    Zoek je nog een voor-proefster?
    Xus,
    MrsP

  6. Joke schreef:

    Ik heb ze gemaakt zien worden.
    Zooooo verschrikkelijk leuk!!!

    Liefs, mam

  7. Anonymous schreef:

    Deze zijn ook weer zoooo leuk. Het ziet er allemaal ook zo goed te doen uit, nu ben ik wel een ervaren bakster, dus weet niet of dat ook echt zo is. Annemarie29 DLT

  8. Anonymous schreef:

    Weet je wat ik nu zo leuk vind aan de laatste foto?

    De geweien maken een ster!!! Heel knap

    Groetjes jadimi DLT

  9. Anonymous schreef:

    Hoi hou
    Ik wil ze morgen makeb maar wt bedoel je met plastic voor de geweien ? Gewone plastic hoesjes?

    Groetjess

  10. moniek schreef:

    wat leuk ik moet wat voor school maken dit is sws een van mijn voorkeuren

  11. Alicia schreef:

    hoeveel komen hieruit ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de hoeveelheid ingrediënten aanpassen aan het aantal rendieren dat je nodig hebt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept