Makkelijker kan het bijna niet met deze mini worstenbroodjes. Je hebt ze zo gemaakt en het zijn fijne kleine hapjes om op tafel te zetten. Ze zijn hier al jaren favoriet op verjaardagen, maar niet alleen met verjaardagen staan ze hier op tafel. Ook voor andere gezellige avondjes worden ze wel eens gemaakt. Het is een eenvoudig ‘recept’, de ingrediënten hebben wij hier eigenlijk altijd wel in huis. Dus bij een onverwachts avondje (of middag!) met vrienden of familie kan er altijd snel iets lekkers op tafel worden gezet!
Mini worstenbroodjes
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Mini knakworstjes
- Italiaanse kruiden en Aromat
- Ei, geklutst
Instructies
-
Kijk eens aan. Een hapje dat nog een ontzettend makkelijk is om te maken ook!
-
Snij een plakje bladerdeeg in vier delen. Leg een worstje op het stukje bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randen met een vork goed en stevig dicht. Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en strooi een smaakmaker naar keuze over de worstenbroodjes. In mijn geval dus Aromat en Italiaanse kruiden.
-
Bak de worstenbroodjes in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Ik heb zelf Aromat en Italiaanse kruiden gebruikt om deze worstenbroodjes verder op smaak te brengen. Dit kun je natuurlijk geheel naar eigen smaak doen, kies wat jij lekker vindt! Met wat geraspte kaas erover zijn ze bijvoorbeeld ook heerlijk!
Makkelijk nietwaar? Maar zeker niet minder lekker! Maak jij ook wel eens van deze mini worstenbroodjes?
Ik maak ze wel eens met Picanto of stukjes frikandel. Als ik ze met knakworstjes maak, besmeer ik de binnenkant meestal met curry. Heerlijk!
Ik maak ze wel gewoon met mini-knaks. De knaks rol ik eerst in een plakje kaas waar ik wat mosterd over smeer. Vervolgens in bladerdeeg en dan nog wat geraspte kaas erover, heerlijk!
Dat klinkt ook zeker lekker!
Wat leuk reclame van Ben en Jerry’s IJs, Wij hebben laatst iets met Caramel gehad zóóó lekker!
Heeft natuurlijk niets met je heerlijke broodjes te maken, die zo merk ik nu, simpel eenvoudig te maken zijn.
Als je er een appeltje met kaneel en suiker in zou stoppen, heb je dan een appelflapje?
Hoi Laura,
Kan je de broodjes ook koud serveren?
Ik wil ze van tevoren maken voor een feestje…
Zeker! Ook koud zijn ze heerlijk 🙂
Leuke inspiratie ! Vrijdagavond na werkdag heb ik meestal geen zin om te koken en maak ik vlugge hapjes om in aperitiefstijl op te eten met kids. Deze ga ik zeker ook eens maken!
Ze komen net uit de oven…erg lekker.
Hey!
Ik ben zelf een bakker in opleiding en ik hou van jouw site!
Prachtige receptjes hier!
Enkel bij de worstenbroodjes was ik wat geschrokken!
Ik maak jaren worstenbroodjes maar absoluut niet met die
vieze bokaal of blikworstjes… probeer eens vers gehakt (rund- en varkensgehakt gemengeld!) en doe hier een gebakken vers uitje bij!
Veel lekkerder dat vers gebakken gehakt dan die worstjes!
vriendelijke groeten 🙂
Ik geloof je meteen dat dat heerlijk is! 🙂 Dat heb ik ook wel eens gemaakt.
Maar voor verjaardagen etc. ziet iedereen deze graag op tafel staan, en ze zijn heerlijk snel klaar wat ik wel handig vind op verjaardagen.
Als ik ze met vers gehakt maak, moet ik dan eerst het gehakt rullen??? Of gaat dat rauw de oven in? Voel me beetje dom bij deze vraag? ps. Je ben zo blij met je boek!!!
Ik zou dan even zoeken naar een recept voor saucijzenbroodjes (heb ik zelf nog niet), want daar gaan ook nog wat andere ingrediënten bij.
Kunnen deze na afbakken nog een weekje in de vriezer?
Ja hoor, geen probleem.
Hoi Laura,
Allereerst, wat een leuke site heb je!
Ik wil graag volgende week de hapjes maken voor de verjaardag van mn zoontje.
Kan ik ze ook een dag van te voren maken en voor het serveren nog heel even in de oven opwarmen zodat ze wel knapperig blijven of zijn ze dan zacht?
je kunt ze heel goed een dag van tevoren maken. Ze worden dan wel zacht, maar even in de oven en ze zijn weer knapperig.
Dank je!!
Hoi Laura, dat ziet er lekker uit! Heel makkelijk en toch net iets chiquer dan zonder de kruiden. Ik vroeg me alleen af of je Aromat geel of groen gebruikt hebt? Bedankt!
Ik heb gele Aromat gebruikt
Hoi Laura,
Moet een hete lucht oven ook op 225 graden voorverwarmt worden of niet?
De temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Een heteluchtoven zet je ongeveer 20% lager
Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga ze vandaag maken voor een feestje vanavond. Moet je de kaas en kruiden er al meteen op doen als ze in de oven gaan of verbrand het dan?
Ja die doe je er gelijk al op.
Hoi Laura,
als ik ze een dag van tevoren maak, kan ik ze dan ook de dag zelf pas in de oven doen?
Groetjes Nicole
Ja hoor, bewaar ze dan wel afgedekt in de koelkast.
Kun je ook hele knaks doormidden dien? Heb alleen gewone knakworsten in huis
Ja hoor, natuurlijk.
Ik maak regelmatig deze mini worstenbroodjes en op school komen ze ook elk jaar terug bij het kerstdiner. Wat een leuke variatie is dit, alleen al door de worstjes anders in het bladerdeeg te vouwen. Oudjaarsavond ga ik deze manier eens proberen en dan strooi ik er ook gelijk wat kruiden over.
Hoi laura, italiaanse kruiden en arromat, maar je doet die kruiden niet bij elkar. Op een hapje italiaanse kruiden en op een ander hapje arromat?
Ja, dat klopt 🙂
Hoi , ziet er lekker uit , maar ik als echte Brabander schrik hiervan , dit mag geen worstebrood heten , dat is totaal anders , lijk meer op sauzijsbroodje , echte worstebroodjes wordt met brood gemaakt ! Maar goed ik maak deze ook wel eens maar dan gebruik ik of gehakt , maar ook wel een mini salami worstjes
Hai Laura,
Worstenbroodjes worden niet gemaakt van bladerdeeg maar van brooddeeg! Groet, Marianne
Míjn worstenbroodjes worden gemaakt met bladerdeeg, dat is lekker makkelijk en daar hou ik (en de meeste van mijn volgers) van. Ik weet dat ze in Brabant inderdaad met brooddeeg worden gemaakt. Wie weet ga ik daar ook nog eens mee aan de slag!
Laura Hai. Sorry maar dan mogen ze geen worstenbroodjes heten. Ik moet ik DEC bij collega’ s heel vaak uitleggen dat worstenbroodjes geen saucijssenbroodjes zijn. En als dan door een goede, prof. bakster het tegenovergestelde beweert wordt blijf ik nergens natuurlijk. !
Haha ik snap je. Ik zou worstenbroodjes dan ook weer nooit saucijzenbroodjes noemen. Maar ik blijf deze mini knakworstenbroodjes toch zo noemen, sorry 😉
Geweldig super lekker.
Hmmmmm heerlijk gemakkelijk snel klaar .
Zeker 5 * waard