Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart, maar dan een taart voor 4 personen. Een lammetjes taart om precies te zijn. Is hij niet ontzettend schattig? De basis is een citroencake, gevuld met lemon curd. Voor de afwerking gebruikte ik Italiaanse meringue, dat is een kookschuim en hoef je dus niet te bakken om veilig te kunnen eten. De decoraties om het gezichtje te maken zijn van fondant. Voor het afwerken decoreren van deze paastaart had ik niet meer dan 30 minuten nodig. Een spektakel taart die snel op tafel staat dus!
Met het schuim dat je overhoudt kun je nog meer lekkers maken, wat dacht je van deze lemon meringue pie bites?
Ziet er top uit!!! Weet je misschien een alternatief voor het zwarte fondant, een beetje zonde om fondant te kopen voor zoiets kleins.. misschien met dropveters?
Dat zou kunnen ja! Dan moet je alleen ook een heel pakje dropveters kopen voor zoiets kleins. Je zou het ook met gesmolten chocolade kunnen proberen, of met een chocolade stift.
Hallo Laura,
Wat een super lieve en leuke taart! De dochter van mijn vriend is gek op schapen en toevallig bijna jarig. Deze houd ik even in gedachten om te maken. Welke maat bakvorm heb je gebruikt? Dank alvast!
Volgens het recept 15 cm 😉 (het staat helemaal bovenaan)
Ah ja ik zie het, dank je wel Dorien. Ik heb er helemaal overheen gekeken!
Wat leuk! Een 15 cm bakvorm (staat bovenaan het recept)
Vrolijke “wollige” taart, en die oren zijn ook zo leuk.
Ze passen er prachtig bij!
Hoi Laura,
Ik wil toch voor een grote taart gaan en doe alles 2x, maar dan zal de baktijd voor de oven niet kloppen. Weet jij hoe lang die dan moet?
Ik vond t antwoord al terug op de site ergens bij tips voor omrekenen, netjes uitgelegd allemaal!
Fijn om te horen! Even de link voor iedereen die ook benieuwd is: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Nee, dat is voor mij ook een gok en hangt weer van de bakvorm af. Je zou dit eens kunnen lezen: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Hoi Laura,
Ik had nog een paar vraagjes.
1. welke bakvorm heb ik nodig als ik de taart voor 6 in plaats van voor 4 personen maak?
2. kan ik ook franse meringue bakken en dit gebruiken. Ik heb namelijk geen thermometer en ben bang dat het italiaanse schuim mislukt.
Ik heb al héél veel recepten gemaakt en eigenlijk alles is gelukt.
Helaas is dat voor mij ook een gok. Ik denk dat je aan een 18 cm bakvorm dan genoeg zou hebben. Hier kun je het recept omrekenen naar die vorm: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Je kunt zeker Franse meringue maken, maar gebruik dan het liefst gepasteuriseerde eiwitten.
Deze komt zaterdag aan de beurt, maar ik ga hem vol spuiten met toetjes mirengue en daarop zilversnoepbolletjes. Want die fondant aankopen voor maar 1x te gebruiken vind ik zonde. Is wel mooi die van jou. ???.
Fijn Pasen voor iedereen
Hoi Laura,
Wat adviseer jij wanneer je geen thermometer hebt voor het schuim? 🙂
Wellicht heb je iets aan deze tips: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-bepalen-zonder-suikerthermometer/
Hoi Laura,
Ik heb je hele site doorgespit, fijn hoor alle tips!
Ik ben van plan om een geinige taart te maken. Een paar vraagjes.
* De fondant-oortjes op de leuke lammetjestaart zijn klein en worden horizontaal met een prikkertje vastgezet. ‘Mijn’ oren zijn een stuk groter en moeten rechtop staan. Lukt dat met fondant (en eventueel een flinke prikker)?
* Hoe kleur je de combi marsepein+fondant? Marsepein kan ik kopen bij de notenkraam op de markt, maar dat heeft de gemalen-nootjes-kleur ?. Hoe krijg ik dat knalgeel (bijvoorbeeld). Knalgele fondant is geen probleem.
Misschien dat een van de mede-bakkers dit weet, ik hoor (lees) het graag!
Fijne dag allemaal!
Grotere oren zou je een dag eerder kunnen voorbereiden zodat ze wat uitdrogen en hun vorm beter behouden. Rechtop kan ook nog. Wat betreft het kleuren: ik denk dat geel wel moet lukken, marsepein heeft al een soort van gele ondertoon. Anders zou je het eerst wit moeten kleuren met witte kleurstof.
Dank je wel!
kan het ook voor 10 personen al vast bedankt
Hoi. Je kunt het recept ‘omrekenen’! Kun je vinden op Laura’s website (bij recept omrekenen). Een paar vragen hierboven geeft Laura dat ook aan!
Ik doe dat zelf vaak bij recepten, minder of meer stukjes, grotere of kleinere bakvorm, alles kan gewoon. Erg handig!
Hi Laura!
Wat een super leuke taart. Ik wil deze eigenlijk binnenkort gaan maken voor een babyshower. Is er een mogelijk om de meringue te vervangen door iets anders. Misschien botercreme? Of heb je andere tips 🙂
Bedankt Alvast!
Botercrème kan ook prima inderdaad!
Was leuk om te maken met mijn zoon en redelijk gelukt! Alleen het schuim bleef te zacht waardoor we geen mooie toetjes kregen. Hoe kan dat?
Wat leuk! Dan denk ik dat je het niet lang genoeg/goed stijf geklopt hebt of dat het te warm was tijdens het opspuiten.
Super leuke en lekkere taart! Ik maakte er meteen 2 om mee te nemen naar de paasfeesten van de 2 families. Iedereen vond ze geweldig! Die lemon curd is hemels!
Alleen heb ik veel te veel merengue! Ik had nog nooit Italiaanse merengue gemaakt en gebruikte dus de omrekentool om te weten hoeveel ik daarvoor nodig had (want taarten van 26 cm diameter ipv 15cm). Ik volgde de aantallen blindelings en had ongeveer het dubbel van wat ik nodig had… ik ben niet zo fan van gebakken schuimpjes, bovendien heb ik een kitchenaid kom vol schuim over, dus echt wel veel. Kan ik het bewaren? Of verwerken in iets anders wat wel bewaard kan worden? En/of als ik het een dag of 2 later gebruik, klop ik het dan best terug wat op? Alvast bedankt!
Fijn om te horen! Ah helaas kun je merengue niet goed bewaren vanwege het vocht in de koelkast/vriezer. Je kunt het natuurlijk proberen, maar bij mij is het meestal geen succes met bewaren. Dat geldt ook wanneer je het verwerkt.
Deze al eerder gemaakt en hij is erg lekker. Maar kan ik hem ook maken met een vulling op basis van bosvruchten?
Zeker weten! Lekker!