Een van de meest bekende en populaire taarten van Nederland: de kwarktaart! En om heel precies te zijn gaat het vandaag om een overheerlijke aardbeien kwarktaart. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat deze taart naast de appeltaart een van de meest gemaakte taarten van het land is. Ik mag zelf altijd graag kwarktaarten maken. Je hebt hem zo klaar, er is geen oven nodig en het resultaat is bovendien ontzettend lekker.
Gek op het maken van kwarktaart? Kijk voor meer inspiratie ook eens in het overzicht met mijn 10 favoriete kwarktaart recepten!
Lijkt me heerlijk!
Als ik hem halveer voor 4 personen welke maat vorm moet ik dan gebruiken
Een 14cm vorm is de helft, dan wordt het taartje even hoog. Als je een 15 cm vorm gebruikt wordt de taart iets lager
Ik heb het recept precies gevolgd. Ik vond de bodem wat dun, ik wil die de volgende keer iets dikker maken. Ik had de kruimels goed aangedrukt, maar hij was erg los en kruimelig. Heb je daar een oplossing voor? Verder had ik hele goede aardbeien van de groenteboer, maar er zat zo weinig smaak aan de taart. Kan ik bv ook gezouten roomboter gebruiken of heb je een ander idee?
Wat betreft de bodem: waren de kruimels wel fijn genoeg (geen stukjes meer, echt hele fijne kruimels)? Anders iets meer boter gebruiken, misschien waren jouw koekjes iets droger. Voor de kwarklaag kun je meer aardbeien gebruiken, of stukjes aardbei erdoor spatelen als je nog meer smaak wilt.
De kruimels waren klein genoeg, maar ik ga het met een beetje meer boter proberen! Ik had de koekjes genomen die je noemde in het recept. En meer (stukjes) aardbeien zou zeker meer smaak kunnen opleveren. Dank je, Laura!
Wat ook een lekker alternatief is voor de bodem een biscuitbodem. Vind ik persoonlijk beter bij de zachte structuur van kwarktaart passen. Maar hij was heerlijk, heb ook wat extra aardbeienstukjes toegevoegd.
?
Is ook heerlijk inderdaad, heb ik zelfs een recept voor: https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-creme/
Is het de bedoeling dat ik ongeslagen slagroom erdoor doe of geslagen slagroom?
In stap 3 staat dat je de slagroom moet stijf kloppen.
Moet het gewone, naturel kwark zijn?
Voor dit recept heb ik naturel kwark gebruikt
kan ik voor de vulling ook (uiteraard ontdooide) diepvries aardbeien gebruiken?
Dat zou ook kunnen. Diepvries aardbeien smaken vaak wel wat anders dan verse aardbeien, dus misschien is er een klein verschil in de smaak.
Worden het bij jou echt mooie stevige puntjes? Bij mij zakt ‘ie na 5 uur in de koelkast nog net niet in elkaar, maar als de puntjes eenmaal gesneden zijn zit je gewoon yoghurt op een koekje te eten. Ik vraag me af wat ik fout heb gedaan!
Dan lijkt er iets niet goed zijn gegaan met de gelatine (bijvoorbeeld oude blaadjes, niet goed laten weken, niet goed laten oplossen).
Heerlijke kwarktaart lekker fris en je proeft echt de aardbeien smaak. Gaan we vaker gebruiken en proberen met ander fruit!
Met een verjaardag vul ik kleine limonade glazen omdat dat makkelijker is dan op een gebaksbordjes.
Met een dubbele hoeveelheid heb je 24 glazen gevuld. En het staat super leuk 😃
Hoi!
Ik wil deze taart graag maken voor mijn dochters verjaardag 🙂 Ik vroeg mij af of volle kwark oké is? Heb je dan minder gelatine nodig misschien? Ben erg benieuwd! 🙂
Ja hoor dat kan je prima gebruiken. Ik zou dezelfde hoeveelheid gelatine gebruiken.
De aardbeien aan de zijkant zijn echt een nachtmerrie! Ze vallen de hele tijd om, heb je misschien een oplossing hiervoor?
Heb je ze gehalveerd? Misschien kun je ze iets bijsnijden zodat ze wat makkelijker blijven staan 🙂
De koekjes waren eerst te weinig we hebben 2 extra koekjes erbij gedaan.
Was erg leuk om te maken.
Groetjes Cato 10 jaar
Gisteren gemaakt en was heerlijk! Ik vond hem wel wat slap. Ik heb magere kwark gebruikt, had dit volle kwark moeten zijn? Ik zie het niet specifiek staan. Daarnaast heb ik me qua hoeveelheden aan het recept gehouden, maar had ik voor een vorm van 20 centimeter veels te veel beslag. Uiteindelijk een groot deel zelf uit de kom gelepeld. Ook lekker ;-).
Goed te horen! Ik gebruik zelf liever volle kwark, maar het kan allebei. Het kan ook liggen aan hoe oud je gelatine is.
Hoi Laura,
Zou je ook bananen kunnen gebruiken ipv aardbeien?
Een bananen kwarktaart met een bodem van bastogne en misschien een laagje caramel lijkt me namelijk erg lekker.
Dat klinkt zeker erg lekker! Ik heb het zelf niet getest, maar lijkt me dat het wel moet kunnen. Laat je weten of het gelukt is?
Hoi Laura,
Zou je aardbeien ook kunnen vervangen door banaan?
Een bananen kwarktaart met een bodem van bastogne en misschien een laagje karamel lijkt mee erg lekker.
Zal ik doen!
Heb voor morgen de aardbeien versie op het menu staan aangezien voordat het zomerseizoen voorbij is. 🙂
Kun je ook de aardbeien uit de vriezer gebruiken voor de kwarklaag?
Ja hoor, alleen even oppassen dat het niet te nattig wordt. Dus zou ze goed laten ontdooien en overtollig vocht afgieten.
Hallo Laura,
Ik heb misschien een beetje domme vraag. In het recept staat namelijk dat je de springvorm moet invetten en bakpapier moet gebruiken. Begrijp ik het dan goed at je eerst de vorm invet en dan het bakpapier er overheen doet of juist andersom? En bij dit recept bekleed je zowel de bodem als de rand met bakpapier, toch?
Klopt helemaal wat je zegt!
Kan de aardbeien kwarktaart ook icm de boterkoekbodem?
Zeker!
Lekker! Vanwege wintertijd aardbeienkwark gebruikt ipv naturel+aardbeien
( en 1 blaadje gelantine extra voor de zekerheid haha)
Goed gelukt 😎 simpel en lekker