Ik heb weer een nieuw schuimpjes recept voor jullie. Dit keer zou je het zelfs schuimgebak kunnen noemen, want daar komen deze Oreo schuimpjes wel bij in de buurt. Ik serveerde ze zelf als gebakje voor bij de thee en koffie en er werd door iedereen heerlijk van gesmuld.

Schuimpjes bak ik al sinds ik nog een kleine uk was, toen had ik er al veel plezier in. En nog steeds maak ik graag schuimpjes. Het blijft toch bijzonder om te zien hoe je van alleen eiwitten en suiker zo’n heerlijk zacht, glimmend en zoet mengsel kan maken. Ik moet dan ook altijd even snoepen van de meringue, heerlijk vind ik dat.

Voor deze Oreo schuimpjes maakte ik een chocoladeroom. Een hele makkelijke, je maakt mascarponeroom en voegt daar cacaopoeder aan toe. Ik maak deze chocoladevulling erg graag de laatste tijd. Om het af te maken decoreerde ik de schuimgebakjes met Oreo’s en blauwe bessen. Een heerlijke smaakcombinatie.

Probeer ook deze schuimpjes

Maak jij ook graag schuimpjes, dan denk ik dat je deze recepten met meringues ook heerlijk gaat vinden:

Kun je nog wat hulp gebruiken bij het maken van schuimpjes? Vergeet dan deze pagina met tips en trucs niet!

Oreo schuimpjes-2a

Schuimpjes bewaren

Ik bewaar mijn schuimpjes altijd in de oven. Ze blijven het best op een droge plek, en dat is de oven zeker nadat je er schuimpjes in hebt gebakken. Ook in trommels kun je ze prima bewaren, maar dan heb je wel kans dat ze toch iets zachter worden. Wat helpt, is om in de trommel een klein bakje rijst te zetten, dat neemt overtollig vocht op.

Schuimpjes zonder topping kun je minimaal 1 week bewaren, maar ik merk dat ze vaak veel langer goed blijven. De schuimpjes met een topping kun je minder lang bewaren. Houd er ook rekening mee dat ze met topping (en als ze dan in de koelkast staan) langzaam maar zeker steeds zachter worden.

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Oreo schuimpjes

Deze Oreo schuimpjes kun je perfect als gebakje serveren, of zelfs als toetje met een bol ijs ernaast.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Topping

  • 1x recept voor mascarponeroom
  • 1-2 el cacaopoeder
  • Oreo koekjes in stukjes
  • blauwe bessen

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Mixen op een lage snelheid kan ook. Stop zodra je poedersuiker is opgenomen
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit met een zigzaggende beweging de kerstschuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze waren bij mij ongeveer 6×10 centimeter groot.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn klaar als ze eenvoudig loslaten van het bakpapier. Is dat niet het geval, laat dan nog wat langer in de oven staan. Laat na het bakken afkoelen voordat je verder gaat.
  • Spatel of mix de cacaopoeder door de mascarponeroom zodat het een lekkere chocoladeroom wordt. Proef van de room om te bepalen of de smaak goed is. Voeg indien nodig meer cacaopoeder of poedersuiker toe.
  • Doe de chocolade mascarponeroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit in een zigzaggende beweging de room op de schuimpjes. Ik deed dit diagonaal.
  • Decoreer de schuimpjes met stukjes Oreo en blauwe bessen. Als je er een feestje van wilt maken kun je ook nog sprinkles toevoegen.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de schuimpjes steeds zachter worden. De schuimpjes zijn los (zonder topping) zo'n 2 weken houdbaar op een droge plek. Ik bewaar ze zelf graag in de oven.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept