Waar mijn tartelettes normaal altijd rond zijn, heb ik dit keer gekozen voor een leuke rechthoekige vorm. Voor deze chocolade-blauwe bes tartelettes gebruikte ik mijn bakvormpjes uit mijn eigen collectie bakproducten die nu bij Kruidvat in de schappen ligt. Heb je de vormpjes niet kunnen bemachtigen? Geen probleem, je kunt ook andere vormpjes gebruiken. Ik voeg over dit onderwerp een tip toe in het recept.
Toen ik eenmaal de tartelette koekbodems had gebakken, was het tijd om te bepalen waarmee ik de taartjes zou gaan vullen. Toen ik die dag in de keuken stond had ik van een ander recept nog wat mascarponeroom over en ik besloot die op smaak te brengen met cacaopoeder.
Daarna decoreren met wat blauwe bessen en mooie chocolaatjes. Had ik gelijk een leuk gebakje voor de visite van die avond. Het is een simpele combinatie, want je kunt het met tartelettes zo gek en luxe maken als je zelf wilt. Toch was het een hele lekkere combinatie, zo lekker dat ik de chocolade-blauwe bes tartelettes graag met jullie wilde delen.
Lijkt me superlekker! Wat is het formaat van de vormpjes die jij hebt gebruikt en zijn deze nog ergens (online) te koop?
Ik durf het formaat niet met zekerheid te zeggen, maar je kunt ze ook prima in een andere vorm tartelette maken.
Dat ziet er goed uit! Kan ik voor dit recept ook jouw quiche-vorm van 35×11 cm gebruiken (die laatst bij de Kruidvat te koop was)? Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde?
Helaas is dat niet 1:1 dezelfde verhouding, ik heb het nog niet eerder geprobeerd om te rekenen, maar het gaat op de baklijst!
Het was heerlijk 🙂
Ik zou graag meer recepten willen zien van deze vormtartelettes!
Kan ik de mascarponeroom een dag van tevoren maken?
Ja hoor dat kan!