Oké, het is misschien niet het tropische weer waar deze ijsjes goed bij passen. Maar ik zet ze gewoon online, zo haal je zelf het zonnetje in huis. Toevallig at ik afgelopen weekend het laatste Mango kiwi yoghurtijsje dat in mijn vriezer lag en wat zijn ze toch verschrikkelijk lekker. Als basis heb ik Griekse yoghurt gebruikt, dat maakt de ijsjes lekker romig. De mango en laagjes kiwi maken het juist weer fris, een hele fijne combinatie vind ik zelf.
BAKTIP: In veel recepten gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.
Mango kiwi yoghurtijsjes
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram mango (vers of diepvries)
- 1 kiwi
Instructies
-
Doe de yoghurt en mango in een blender en mix tot een gladde massa. Schil de kiwi en blend ook deze fijn, of prak het met een vork fijn, dat werkt ook prima.
-
Dan kun je de ijsvormpjes al vullen. Begin met een laagje van het yoghurt mengsel, dan kun je er wat kiwi in scheppen, maak dit laagje niet te dik. Wissel de laagjes zo af tot de ijsvormpjes vol zijn.
-
Zet de ijsvorm minstens 6 uur in de vriezer voordat je ze uit de vorm haalt.
-
Je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een Zoku ijsmaker maken, dan zijn ze met ongeveer 7 minuten al klaar!
Ziet er lekker uit! Waar heb je die ijsvormpjes gekocht?
De webshop heet koele ijsjes
Ziet er heel erg lekker uit, ik ga ze een keertje maken! 🙂
Wat een makkelijk en lekker recept! Dit weekend komt hopelijk de zon, dan maar eens uitproberen
DOCHTER ZAG HET PLAATJE EN ZEI: MMMMMMMMM. zOON:WAT IS DAT? IK KLIKTE NET NAAR JE WEBPAGE EN ZE ZEI; JE MIST WAT! DENK HET NIET WANT IK WIL ZE WEL GAAN MAKEN BINNENKORT.EERST VERHUIZEN EN DAN TIJD VOOR IJSJES. NU OOK, ERG WARM HIER. MAAR GEEN TIJD!
GROET, WILMA