Welke blindbakvulling kan ik het beste gebruiken?
Er zijn verschillende soorten blindbakvulling, zoals rijst, peulvruchten of keramische bakbonen. In dit artikel staan alle mogelijkheden op een rij en nader toegelicht.
Het aardbeienseizoen is al even in volle gang. Daarom is nu het moment om daar gebruik van te maken en de keuken in te duiken met verse Nederlandse aardbeien. Zoals je kunt zien maakte ik een aardbeien zandtaart. Al tijden stond dit op mijn baklijst, want wat is een zomerse aardbeientaart verdraaid lekker!
Zoals de titel al zegt is de bodem van de taart gemaakt met een lichtzoet en bros zanddeeg. De taart is gevuld met verse banketbakkersroom, want dat is nu eenmaal het allerlekkerst bij een aardbeientaart met zanddeeg. Daarnaast snipperde ik wat verse munt over het eindresultaat. De munt geeft een bijzonder extraatje aan de taart, maar je kunt het ook weglaten of vervangen door basilicum. Hoe dan ook een geweldig lekkere aardbeientaart!
Deze aardbeien zandtaart was niet het enige dat ik de afgelopen tijd met aardbeien heb gebakken. Als er elke dag een bak met aardbeien naar je terug staart als je de koelkastdeur opendoet, dan komen er vanzelf voldoende leuke recepten in mij op. Daarom deelde ik afgelopen week mijn aardbeien cupcakes al met jullie, maar ook na deze zandtaart kunnen jullie nog meer lekkers verwachten. Die kun je uiteindelijk allemaal terugvinden in de categorie met aardbeien recepten.
BAKTIP: Voor het bakken van de bodem van dit recept heb je een blindbakvulling nodig. Hiervoor kan je rijst, gedroogde peulvruchten of keramische bonen gebruiken.
Voor mij gaat er in de zomer weinig boven een taart met verse aardbeien, een krokante zanddeegbodem en een heerlijke vulling van banketbakkersroom. Je mag mij daarom gerust wakker maken voor een stukje aardbeien zandtaart. Maar ik heb nog veel meer lekkere aardbeientaarten ter inspiratie voor jullie, perfect voor als het aardbeien seizoen in volle gang is:
Wat is jouw favoriete taart in de zomer? Ga je net zoals ik het liefst voor een zanddeegbodem, of ga je nog liever voor één van bovenstaande exemplaren? Succes met kiezen, of maak ze gewoon allemaal. 😉
Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
Er zijn verschillende soorten blindbakvulling, zoals rijst, peulvruchten of keramische bakbonen. In dit artikel staan alle mogelijkheden op een rij en nader toegelicht.
Ik gebruik een langwerpige, rechthoekige quichevorm met losse bodem van 36 x 13 cm.
Dat kan. Als je de verhoudingen heel precies wil aanhouden, dan kun je het beste de ‘recept omrekenen’-knop gebruiken. Grofweg gesproken kun je een ronde springvorm of een ronde quichevorm met losse bodem van 22 of 24 cm gebruiken.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Trekt de room in de bodem?
Doordat je de bodem eerst blind voorbakt, gebeurt dit niet tot nauwelijks.
Wat voor vorm gebruik je hier voor?
36 cm langwerpige vorm met losse bodem (de maat staat ook in het recept)
Hoi
Ik wil graag wat meer porties maken, hoeveel suiker boter en bloem adviseer je dan extra te doen?
Dat ligt eraan hoeveel porties je extra wil maken. Je kunt het recept verdubbelen bijvoorbeeld 🙂
Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Kun je hiervoor ook een ronde bakvorm van 26cm voor zandtaart gebruiken? Verandert het recept dan of kun je dezelfde hoeveelheden aanhouden?
Ja dat kan! Deze artikelen kun je dan gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/ en https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Tegen zompig worden: bodem na bakken bedekken met dun laagje chocola