Eén van de lekkerste taarten die er bestaat: een aardbeienslof. Ik vermoed dat weinig mensen nee kunnen zeggen tegen een stuk van deze overheerlijke sloffen taart. En terecht!
Zo maak je een aardbeienslof
Het maken van een aardbeienslof stond al tijden op mijn to do lijst. De ingrediënten voor een slof zijn vrij simpel en het maken van een banketbakkersroom heb ik ook al vaak gedaan. Het enige wat ontbrak was een mooie sloffenring. Want ja, dat vind ik nu eenmaal de leukste vorm als je een sloffenbodem maakt.
Verschillende kookwinkels had ik al bezocht, maar een sloffenring was altijd uitverkocht of zat überhaupt niet in het assortiment. En dat terwijl ik toch al heel wat kookwinkels heb bezocht. Kookwinkels bezoek ik sowieso graag, ik kan rustig een middag rondstruinen in deze winkels. Ook de online versie trouwens, al menig webwinkel heb ik van voor tot achter uitgeplozen om te kijken wat voor leuks ze allemaal verkopen.
Waar koop je de bakvorm voor een aardbeienslof?
In die zoektochten op het internet heeft de webshop van Baktotaal er ook al eens aan moeten geloven. Deze webwinkel richt zich volledig op bakken. Van oorsprong op de professionele bakker, maar tegenwoordig kan ook de hobbybakker en -decorateur bij ze terecht.
Toen Baktotaal mij een tijdje terug benaderde voor een samenwerking heb ik de webwinkel dus weer opnieuw van voor tot achter bekeken. Je raadt het al, er kwam een sloffenring voorbij in die zoektocht! Ik mocht zelf kiezen wat ik graag zou willen maken, dus dat was geen moeilijke keuze. Ik moest en zou die aardbeienslof van mijn lijstje afstrepen!
Het resultaat was deze overheerlijke aardbeienslof, gemaakt in een sloffen bakvorm van 24 cm bij 9 cm, met amandelspijs, banketbakkersroom, verse aardbeien en slagroom. Onderstaand vind je de stap voor stap voor stap foto’s voor dit recept.
Helemaal geweldig! Wat ziet dat er mooi en smakelijk uit! Al jaren een favoriet hier in huis, maar altijd gekocht. Dank je voor het recept, ik ga hem nu zeker eens zelf maken i.p.v kopen! 🙂
De slof ziet er goed uit. 🙂
Ah lekker! Ziet er heel goed uit!
Ik had nog nooit van een aardbeienslof gehoord, maar dit ziet er zó lekker uit! Ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan
Heerlijk ziet deze slof eruit en ipv aarbeien kan natuurlijk nu ook herfstfruit gebruikt woren.I k maak ook wel eens een slof maar vaker rondo’s. Bij ons is naast de vers fruit de mokka-karamel erg ik trek. Ik heb de slof en rondo ringen gekocht bij bakkenmetNiels.
Hoi Laura wjj zijn speciaal naar Amersfoort gegaan voor sloffenvorm. Bij Oldenhof. Nog niet geprobeerd. Deze ziet er prachtig uit. ?
Wauw, dat ken ik niet een slof! Maar het ziet er wel impressive uit !:)
Wat ziet dat er mooi en lekker uit!
Deze heb ik ook altijd al een keer willen maken! Dus fijn dat ik nu een recept heb. Kun je deze ook maken zonder sloffenring, in een gewone bakvorm? Zoja, welke maat zou dan het beste zijn?
Zou kunnen, zorg dat de maat vergelijkbaar is met die van de slof (24x9cm)
Mijn Zwitserse room was vrij dus. Ondanks de tips. Hoe kan dit anders?
Kan het ook met alleen banketbakkers room en geen slagroom?
Dat kan zeker. Zwitserse room is puur een meer luchtige variant van banketbakkersroom, maar het risico is dat je de lucht eruit klopt en de room te dun wordt. Banketbakkersroom is wat zwaarder, maar zeker zo lekker.
Zou denk ik ook kunnen in een ronde springvorm maar dan de bodem weglaten zo ga ik het denk ik proberen
Toppertje lieverd !! Ziet er echt geweldig mooi uit.
Liefs, Mam ♥
Ziet er heerlijk uit ! Nog wel een vraagje , wat is de afmeting van de sloffenring?
24×9 centimeter 🙂
Ziet er super uit! Ik zou hem graag als taart (28 cm) willen maken. Hoe bereken ik de hoeveelheden qua ingredienten?
Door de oppervlaktes te vergelijken, ik leg in dit artikel uit hoe je dat doet: http://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hier zat ik op te wachten. Echt prachtig die slof! Het spijs hoeft er van mij niet in, maar zelfs al zou het erin zitten, dan zou ik nog zo’n hele slof naar binnen toe werken! *nomnomnom* 😀
Hi Laura, misschien is dit niet de juiste plek om deze vraag te stellen, maar wat ik mij af vraag: je gebruikt de spuitmondjes van Wilton (toch?) maar welke wegwerpspuitzakken horen daarbij? Kan ik dan ieder willekeurig merk wegwerpzak kopen of zijn er speciale van dat merk? Ik heb nu een stoffen zak, maar wilt dit gaan vervangen door wegwerp met dan dus goede spuitmondjes. Kortom: welke spuitmondjes gebruik je en welke wegwerpzakken horen daarbij en vraag drie: waar kan ik dit alles kopen? 🙂 Heel erg bedankt alvast!! Groetjes, Lieke
Ik gebruik inderdaad vooral Wilton spuitmondjes. Ook Wilton wegwerpzakken, maar je kunt ieder willekeurig merk gebruiken. Bij Baktotaal kun je dit ook kopen 😉
Die staat zeker op mijn lijstje! super lekker ziet hij eruit!
Wauw die is echt prachtig! Ga ik ook eens proberen!
Ik mis even wat je met die tweede sloffen bodem gaat doen? Waarom bak je er nou 2?
Ben dol op de aardbeienslof, is mijn favoriete verjaardagstaart, maar tot nu toe haalde ik die bij de bakker. …
Vrijwel alle recepten zijn voor 2 sloffen, samen goed voor ongeveer 12 personen. Ik heb er slechts 1 op de foto gezet.
Grappig, ik dacht gisteren precies hetzelfde. Waar is dat 2e gedeelte 🙂
En wauw wat een geweldig recept!!! Ga de uitdaging binnenkort aan.
Die ga ik ook zeker ’n keer maken maar dan met de ring van de springvorm ik laat dan de bodem weg,
ziet er erg lekker uit
Jum, dit is altijd zoooo lekker!
Ik wil het graag eens zelf maken en nu weet ik precies hoe het moet.
Bedankt voor het recept en de tip voor de bakring.
Hoi Laura,
Heb je het recept van de aardbeienslof verwijdert?
Ik keek namelijk op je site en toen kwam ik toen ik de link aanklikte bij alleen de reacties.
En nu ook via Foody.nl kan ik geen recept lezen, maar alleen de reacties erop.
Het lijkt me heel lekker, en ik zou het ook graag eens willen maken.
Anne
Nee hoor, maar je hebt dan waarschijnlijk een adblocker aanstaan. Dat wil nog wel eens problemen veroorzaken. Daarnaast zou ik het heel tof vinden als je hem voor Laura’s Bakery aan laat staan, op die manier verdien ik namelijk mijn geld en kan ik zoveel lekkere recepten online blijven zetten 🙂
Oke, zal ik in het vervolg de recepten via je site opzoeken 🙂
Krijg echt met geen mogelijkheid het recept voor de aardbeienslof te zien.
Ad-blocker is uitgeschakeld voor je site.
Home / Advertorial / Aardbeienslof
bij dit rijtje is home blauw en klikbaar
advertorial is blauw en aanklikbaar ,echter er verschijnt niets!!
Aardbeienslof is zwart en totaal niet aanklikbaar
pogingen via instagram leveren eveneens niets op .
op mijn Ipad lukt het wel !!
dus het zal een instelling bij mij zijn ,maar alle andere recepten opent hij goed
Wat gek zeg, zelfs wanneer de adblocker uit staan. Misschien iets anders in de instellingen inderdaad. Gelukkig kun je het recept nu zien!
Hoi Laura, lijkt me een leuk recept, ga ‘k uitproberen. Maar eigenlijk…. ben ik op zoek naar het recept voor vruchtenpensee (of pensee, hoe je t ook wilt schrijven) Ik bedoel dus eigenlijk die ronde koeken met een jammetje bovenin of wat appel of zo. Zou ik deze bodem met spijs als basis kunnen gebruiken of heb jij een ander idee? Dank alvast.
Ik durf het je eigenlijk niet te zeggen, ik ken het recept daarvan niet. Deze kun je zeker proberen, ik denk dat het redelijk in de buurt komt.
Ik, als enthousiast thuis en buurtbakker bij gelegenheid ken het recept ook niet, dus, don’t worry. Mijn overbuurman van in de tachtig had dat als verzoeknummer, van die lekkere ietwat klef/zompige koeken omschreef hij het. Ik ga t proberen en laat het je weten!
Hoi Laura
Ik wil deze heel graag gaan maken! Kan je er ook gewone spijs uit de winkel voor gebruiken, van dr. Oetker geloof ik?
Groetjes
Ja hoor, dat kan ook.
Hoi ,
Lijkt me zo lekker dat ik direct twee sloffenringen in huis heb gehaald! Ik heb de
spijs al gemaakt en nu net de banketbakkersroom, morgen ga ik de bodems bakken en dan morgenavond lekker smullen! !
Hoi Laura
Ik heb het geprobeerd te maken maar toen ik de banketbakkersroom bij d slagroom deed ontstonden er klontjes. De banketbakkersroom was meer een soort pudding, wat kan er mis zijn gegaan?
Je kunt het best de banketbakkersroom al even los doorkloppen tot egale massa. Als deze nog koud is ontstaan er sneller klontjes, zonder slagroom erbij kun je deze nog prima los kloppen.
Dankjewel! Ik zal t proberen. Het was echt een soort pudding geworden dus het mengen kon niet echt haha
Ik wilde graag dit recept proberen maar ik vond het zonde om meteen een slofring te kopen. Ik heb dus maar een slofring geimproviseerd. Bij de supermarkt kocht ik een suikerbrood en het aluminium bakje waar deze in zit heb ik gebruikt als slofring. Nadat ik de bodem van het bakje eruit had geknipt heb ik de vorm iets meer ovaal gebogen. Het werkte bij mij erg goed als slofring! Misschien hebben anderen hier iets aan 🙂
Bedankt voor dit super recept, de hele familie heeft er met smaak van genoten! Ik heb op de tweede slof een hazelnotentopping gedaan, ook een aanrader! Daarvoor 150gr hazelnoten, 4 eiwitten en 150gr suiker gemengd met elkaar en 15 minuten op 180gr laten roosteren. Dan in stukjes hakken en op de zwitserse room doen. Als laatst nog wat poedersuiker er overheen zeven. Echt heerlijk!
Ah dat klinkt heel erg lekker! Bedankt voor het delen van je recept!
Klopt het dat het recept en de plaatjes eh, verdwenen zijn?
Dan heb je een adblocker aanstaan, als je die uitzet voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon weer zien 🙂
Hihi, betrapt! Goed om te weten, voor jou maak ik graag een uitzondering 😛
Dat vind ik leuk, dankjewel 🙂
Hallo. Ziet er heerlijk uit, maar ik houd niet zo van spijs. Is een andere vulling ook mogelijk ? Iemand een suggestie?
Ik heb wel eens gehoord dat mensen een beetje banketbakkersroom meebakken.
Ik heb al een aantal jaar de sloffenring in huis en maak geregeld een aardbeienslof. Heeerlijk en altijd een groot succes!!!
Alleen ik maak de slof bijna nooit met banketbakkersroom, maar met aardbeienbavarois.. Vinden wij persoonlijk nog lekkerder! ?Kan helaas geen foto bij de reactie plaatsen, anders had ik dit gedaan.. ?
Hoi Laura ik snap niet waarom je 2 sloffen moet bakken , Ik begrijp dat je de bodem maakt dan spijs , dan bakken , waarom dan een tweede ook zo ??
Het recept is voor 2 sloffen, 12 personen in totaal. Omdat ik maar 1 vorm heb, bak ik ze na elkaar. Als je genoeg hebt aan 1 kun je het recept ook halveren.
Misschien is het linkse veranderd, ze verkopen het namelijk nog wel. Zal het even navragen 🙂
Goed gelukt, ziet er super mooi uit en smaakt nog beter. Ik maak veel van je recepten. Thanks. Groetjes martine
Hoi! Ik heb vanavond de sloffen gemaakt maar dan in een gewoon bakblik(2 kleintjes en 1 wat grotere), ik vind ze alleen niet zo hoog geworden.. Hoe kan dit?
Groetjes Charlotte
Misschien het deeg te dun uitgerold? Ze rijzen ook niet heel erg veel hoor.
aarbeienslof is al jaren een van mijn favorieten bij de bakker… en nu ga ik ‘m dus nooit meer bij de bakker kopen, want zelfgemaakt is ie nog lekkerder! En eigenlijk helemaal niet moeilijk.
Dank voor het recept!!!
Ik had deze voor mijn verjaardag gemaakt naast 2 vertrouwde favorieten en deze was als eerste op…
iedereen vond ‘m heerlijk, zelfs mensen die eigenlijk niet van spijs houden 😀
oh ja, ik had voor de banketbakkersroom geen custardpoeder gekocht, maar na het lezen van de ingrediëntenlijst gewoon maizena gebruikt, met een klein beetje zout, wat vanille en een klein beetje kurkuma voor de kleur…
toch weer een pakje minder in huis (want nog maizena zat hahaha)
Hoi Laura!
Ik heb het ook geprobeerd hoor, de aardbeienslof maken :-). Redelijk gelukt, alleen de bodem is een beetje hard. Ik heb wel geprobeerd te letten op de dikte van het deeg voordat deze de oven in ging. Heb je tips wat ik de volgende keer anders kan doen? Misschien toch het deeg wat dikker, of minder lang bakken? Mn 2e slof heb ik iets lager in de oven gezet, heb het idee dat deze wat minder hard is.
Groetjes, Lin
Als hij te hard is kun je hem minder lang of op een lagere temperatuur bakken.
Ha Laura,
Ik heb dit weekend deze slof gemaakt, hij viel erg in de smaak. Ik heb in plaats van deze room yoghurtbavarois gebruikt, lekker fris! Maar de bodem was heel erg compact. Kan dat ook anders, denk je? Ik moest nu echt een vorm er rechtop inzetten en dan een stuk eraf halen. Hij is dus niet zozeer te hard, maar heel dicht, ik zou ‘m wel wat luchtiger/kruimeliger willen. Heb je daar een idee voor?
Groet, Alissa
Hij hoort wel wat steviger te zijn. Je zou kunnen proberen een beetje bakpoeder toe te voegen zodat het wat rijst en luchtiger wordt.
Hoi Laura, Bedankt voor het recept! ik ga het meteen uitproberen 🙂 Heb alleen een vraagje over de theelepel bakpoeder.
Is dat die middelgrote theelepel? Of de kleine theelepel? (Wij Turkse mensen gebruiken altijd die kleine theelepel) Kom er even niet uit 🙂
En ik heb amandelspijs gehaald is dat goed? Die moet ik dan mengen met ei ?
alvast bedankt voor het recept! groetjes, Cigdem
Goede vraag, ik durf niet te zeggen hoe klein jullie kleine theelepels zijn 😉 In bakrecepten wordt met een tl altijd eentje met een inhoud van 5ml bedoeld, hopelijk helpt dat iets meer. En amandelspijs is goed inderdaad, die meng je met het ei.
Nog een vraagje,
Als ik de makkelijke banketbakkers room recept maak op je website. moet ik dan alles halveren van dat recept omdat er in dit recept een halve portie in gaat?
Het is gebaseerd op een half recept van het andere recept, van de makkelijke heb je iets meer dan de helft nodig.
Wat een top recept!!! Ik heb er twee gemaakt, 1 met aardbeien en 1 met calvados appeltjes (calvados te koop bij te de slijter) Allebei overheerlijk. 🙂
Heb overigens mijn 2 sloffenringen gewoon bij Baktotaal besteld, niet duur en zoveel keus jôh :-))
Hoi Laura,
Ik heb deze slof nu twee keer gemaakt en bij beide keren was de buitenkant net iets te hard.
De temperatuur van mijn oven had ik staan op 175 graden en gebakken in 25 minuten
Hoe voorkom ik dit?
Alvast bedankt voor je reactie.
groetjes, Abby
Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur namelijk 10-20% lager staan.
Bedankt voor je reactie en je tip.
Ik heb inderdaad een heteluchtoven, nooit aan gedacht om de temperatuur lager te zetten☺.
Groetjes, Abby
Hallo Laura,
kun je de helft van het deeg invriezen?
Jazeker!
Hoe kan ik de bodem zonder topping bewaren? Oftewel; kan ik dit van te voren bakken bv. 2 dagen later pas decoreren?
Ja hoor kan prima, zou hem dan gewoon even in folie inpakken.
Hallo Laura, mijn slof was niet gerezen, heb een heteluchtoven en die op 160 GR gezet, had wel banketbakkersroom in plaats van spijs er op gedaan ligt het daar misschien dan aan?
Ook heb ik roomboter gebruikt.
Groetjes Thea
Net de slof toch maar afgewerkt ondanks dat hij maar goed 2cm hoog was en licht van kleur dus niet zo mooi bruin als op de foto.
Hoe hoog is de slof bij jou eigenlijk?
De smaak was overigens heel lekker, dus hebben het toch lekker opgepeuzeld.
Wil het nog eens proberen te bakken misschien was het deeg wel te koud want toen ik hem na 1uur uit de koelkast haalde was het heel hard geworden dus niet uit te rollen heb toen nog een kwartiertje gewacht en toen ging het enigszins was wel roomboter en die word al snel hard in de koelkast, misschien is dan een half uur wel genoeg of niet soms.
Verder een heerlijk slofje.
Het deeg rijst op zich niet heel erg veel hoor bij een slof. Dat het helemaal niet gerezen is zou heel goed aan de banketbakkersroom kunnen liggen die je hebt gebruikt.
Hoi Laura,
Ik heb een hete lucht oven. Moet ik de slof bakken op 180 graden, of geld hiervoor ook de regel dat ik de temperatuur met 10-20% moet verlagen?
Groetjes, Lin
daar ben ik dus ook benieuwd naar.. Ook gemaakt super lekker smaak! En het is me gelukt om exact dezelfde te maken 🙂 Bedankt voor het recept Laura!
Maar de bodem was bij mij ook net iets te hard.. dus dan zouden we hem 10-20% moeten verlagen bij een hete lucht oven ?
Bij hetelucht inderdaad de temperatuur lager 🙂
bij hetelucht altijd verlagen 🙂
Hoe hoog is bij jou de slof Laura?
En hoe hoog hoort hij normaal te zijn?
Groetjes Thea
Heb dat eigenlijk nooit opgemeten, ik denk zo’n 2,5-3 cm. Is in ieder geval geen vaste hoogte voor, daar kun je in variëren.
Beste Laura,
Helaas kan ik uw recept niet zien. Deze wordt niet weergegeven. Ik heb dit al bij een ander recept gemerkt, maar ik toen dacht ik dat het gewoon toevallig was. Weet u toevallig hoe dit komt of wat ik er aan kan doen? Een aardbeienslof lijkt me namelijk erg lekker en leuk om te maken.
Alvast bedankt voor uw reactie.
Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.
Oh dat helpt inderdaad. Super bedankt!
Hoi Laura,
We hebben een aardbeienslof bewaard en we hebben nog deeg over daar willen we er over een paar dagen nog een aardbeienslof van maken. Hoelang kan je dat deeg (voor de bodem) bewaren?
Alvast bedankt voor uw reactie!
Dat kan, je bewaart het gewoon zoals ander koekdeeg: http://www.handigebaktips.nl/koekjesdeeg-bewaren/
Hoi!
Je maakt dus eerst bodem met spijs erop. En bakt die? En dan? Wat doe je dan met die tweede slofvorm ? Sorry snap t niet ? Bedoel je dat je twee lagen bakt? Of nog een toplaag deeg lis die je er dan oplegt? Hoor t graag! Was ook al tijden op zoek naar zo’n lekker ouderwets taartje! Superleuk en eindeloos varieren! Dank! Groetjes
Je kunt met dit recept gewoon twee van deze taarten maken 🙂
hallo even een vraagje gebruik je gewone bak boter of roomboter groetjes
voor bakken gebruik je altijd roomboter.
Bij dille en Kamille zijn ook al deze vormen te koop.
zoooo leuk.
Daar ook het kookboek gezien.
helemaal top!
klopt maar deze is gewoon veel beter!!!!
Ik heb geen sloffenvorm, maar als ik dit wil maken in bv een vierkante vorm, welke amaat bakvorm denk je dan voor dit recept? Om bv 1 vierkant te vullen ipv de 2 sloffen die jij vult? Wil het graag maken voor mijn moeders verjaardag komend weekend!
Met dit artikel kun je eenvoudig recepten omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
Het gaat er eigenlijk gewoon om dat je een vierkante vorm gebruikt die (ongeveer) gelijk is aan het oppervlak van 2 sloffen.
Hallo,
Wat ziet deze slof er lekker uit! Ik ben alleen geen fan van spijs. Kan ik dit vervangen of misschien zelfs weglaten?
Hoor het heel graag. Bedankt vast.
Groet!
Je zou het kunnen weglaten hoor 🙂
Beetje late reactie maar ik maak altijd extra banketbakkersoom (melk, eierdooiers, suiker, vanille dus geen instant spul o.i.d) en bak een gedeelte mee in de slof in plaats van spijs. Is heerlijk 🙂
Het ziet er lekker uit. Welke maat sloffenring gebruik je?
Groet
Ik heb het antwoord zelf al gevonden. Als je sloffenring aanklikt kom je bij de bewuste sloffenring
Hoi Laura, als ik de bloem vervang door zelfrijzend bakmeel moe ikt er dan nog een beetje bakpoeder aan toevoegen?
Groetjes Thea
Nee dat is niet nodig.
Hoi laura, Ik heb samen met vriendinnen deze heerlijke aardbeienslof gemaakt. Echter vonden wij dat het deeg uit de oven nog erg plat was, en dat die van jou lichter van kleur is. Onze oven stond op 180 graden en hebben hem 20 minuten in de oven gehad. Het deeg is nu namelijk wat harder dan een aardbeienslof is.
Wat zouden wij anders of beter kunnen doen.
Misschien gebruikten jullie een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 10-20% lager.
Hoi Laura,
Ik wil deze slof graag maken, hij lijkt mij super lekker. Ik wil hem alleen maken in één grote ronde vorm (ik heb geen slofbodem). Moet hij dan gewoon nog even lang in de oven en op dezelfde temperatuur?
Temperatuur blijft hetzelfde, waarschijnlijk heeft hij wel iets langer nodig.
hey Laura,
ik had de volgende vraag.
ik ben maar 1 slof nodig op dit moment.
kan ik dan de andere afgebakken slof ook invriezen ?
of kan ik dan beter het deeg invriezen?
groetjes !
Beide is mogelijk 🙂
Hoi Laura, blijven de room en slagroom toeven netjes als je hem een dag van te voren maakt of moet er dan klopfix doorheen?
Groetjes Latifa
Wil je zeker weten dat ze mooi blijven dan kun je klopfix gebruiken.
Hoi Laura,
Helaas heb ik geen sloffenring maar wil het graag proberen in een springvorm.
Ik weet het slofvorm zou beter zijn maar daar ben ik helaas te laat mee 🙂
Maar moet ook lukken dacht ik. Hoeveel cm denk je dat ik het beste kan gebruiken?
Groetjes Sifra
Je kunt het recept omrekenen naar de vorm die je wilt gebruiken: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura,
Kan ik vandaag de sloffen opspuiten met de Zwitserse room en morgen serveren?
Of is het dan beter morgen de sloffen op te maken?
Gr, Antje
Dat kan prima hoor.
Ha Laura,
Hoeveel cm doorsnee is jouw slofring
Groetjes Heleen
24x9cm
Dag Laura,
Hoe kan ik voorkomen dat de slof zo hard wordt nadat hij afgekoeld is dat j hem fatsoenlijk met een vorkje kunt eten? Had hem gemaakt voor moederdag, heel lekker…maar bodem was keihard geworden….
Groet Jolanda
Misschien heeft hij net iets te lang in de oven gestaan? Op zich is een wat hardere bodem niet heel gek bij een slof hoor, vocht uit de vulling die in de bodem trekt maakt het (na een tijdje) ook weer iets zachter.
Hoi Laura,
Heb je ook tips om de Zwitserse room mooi egaal te krijgen? Ik krijg het niet mooi gespateld en het blijft enigszins klonterig.
Ik roer altijd eerst de banketbakkersroom even goed los, dan die die al vrij glad wat zorgt voor een mooi resultaat.
Hoi, ik kan hier niet twee sloffen uit krijgen. Niet als ze ong 8 mm moeten zijn… Ik gebruik dezelfde sloffenvorm. Heb bijna alles moeten gebruiken om aan die 8 mm te komen.
Ik heb de slof gebakken en deze staat nu af te koelen. Ik ben dus heel benieuwd!
Kan het trouwens ook alleen met banketbakkersroom? Of wordt dat te saai 🙂
Groetjes!
Heb je alles wel goed afgewogen? Ik houd namelijk zelfs nog deeg over als ik ze een centimeter dik maak. Banketbakkersroom kan ook prima, maar met een topping erbij maakt het wel net even wat lekkerder 😉
Ik heb voor de banketbakkersroom dat pakje van Dr Oetker gekocht, normaal doe ik daar al slagroom door ipv water.. moet ik hem nu wel met water of melk maken en daarna de geklopte slagroom erbij doen?
Ik zou dan de instructie met het water opvolgen. Of gewoon de slagroomversie maken en dan niet nog een keer mengen met slagroom, dat zou een beetje dubbelop zijn. Succes!
Hoi! Wil je de link waar jij de sloffenring vandaan hebt geven, er is zoveel keus bij baktotaal, ik weet niet welke k moet hebben…
Alvast bedankt!
De link staat in het artikel: het woordje sloffenring in het recept.
Hoeft er geen suiker bij de slagroom?
Nee dat is niet nodig, je mengt het met de banketbakkersroom die zoet genoeg is.
ohhh dit is lekker! heb wel eens een aardbeienslof van de supermarkt op maar denk dat ik dit toch eens zelf ga maken..
Ziet er verrukkelijk uit zeg, moet je eerst even het ei loskloppen en dan verdelen? Helft voor de bodem en andere helft voor het spijs?
Klopt inderdaad.
Beste Laura,
Ik heb de slof volgens recept gemaakt, maar hij werd bij mij vrij compact. Hoe krijg ik ‘m luchtiger? Meer bakpoeder? Is een tl. bakpoeder afgestreken of met een kop erop?
Als je een setje spoons gebruik strijk je hem af, een theelepel uit de besteklade doe ik zelf altijd met een kop erop (dan komt het meer overeen).
Deze slof wil ik binnenkort gaan maken ik heb net 2 slofringen besteld:
Alleen zie ik dat de slof vorm anders is als die van u maar kan ik alsnog dit recept maken ??
Ja hoor, dat kan.
Ik heb het afgelopen vrijdag gemaakt! Heerlijk!
M’n familie vond het heel erg lekker , ik mag vaker bakken haha
Hoelang kan je de slof met slagroom en banketbakkersroom etc bewaren?
2-3 dagen
Hallo heb hem nu 2 x gemaakt als ik de gele room en slagroom meng krijg ik steeds klontjes en volgens mij is zowel de room en de slagroom klontjes vrij wat die ik verkeerd?
Je kunt het best eerst de banketbakkersroom even losroeren en dan pas samenvoegen. Omdat die room steviger is kan het soms zorgen voor wat klontjes.
De room voor op de bodem was helaas te dun en zakte helemaal uit…
wat is hier de oorzaak van en wat kan ik eraan doen?
Dat is zo zonder verdere informatie niet te zeggen. Heb je je wel aan de receptuur gehouden?
Ja dat wel, zelfs nog extra banketbakkersroom toegevoegt, want dat stond in het recept voor als het te slap bleef. En eenmaal op de bodem liep het er af… 🙁
Misschien niet koud genoeg geweest?
Lijkt me stug, klinkt eerder alsof de slagroom niet stijf genoeg was. Of misschien heb je te lang/hard gemixt?
Geen idee wat er mis is gegaan… Snel nog een keer proberen dus! ?
Hoi Laura,
ik kan het recept van de aardbeienslof niet meer zien. Alle andere recepten wel op je site.
Enig idee hoe dit kan?
We genieten van je heerlijke, haalbare én mooie recepten!
Dan heb je een adblocker ingeschakeld, als je die uitzet voor Laura’s Bakery dan kun je alles gewoon goed zien.
Hoi Laura,
Kun je dit recept ook gebruiken voor de minislofjes ik heb daar namelijk ringen voor.
Ja hoor, kan prima.
Waar heb je deze gekocht? 🙂 dat lijkt me ook schattig!
Gr. Stefanie
Hoi Laura,
Is de vulling ook voor 2 sloffen?
Groetjes,
Demi
Ja, het hele recept is voor twee sloffen.
Hoi hoi, ik wil al een tijdje beginnen aan het maken van sloffen want die bodem is gewoon het allerrrrr lekkerst. Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer! Welk formaat moet ik nou toch nemen?
Je kunt de sloffenring bestellen die hierboven gelinkt staat, maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Een springvorm, kleine kookringen, alles is mogelijk. Gewoon aan de slag gaan en lekker genieten.
Hoi
Wil graag topping maken met mascarpone moet ik daar dan eerst slagroom voor kloppen en dan mascarpone erdoor…dacht er dan kersen op te doen..of heb je ander idee met mascarpone…alvast bedankt gr carin
er staat een lekker recept voor mascarponeroom op het blog 🙂
Bedankt..ga het zeker proberen…ik vond 25 min in oven wel lang ..de zijkanten van de slof waren hard..dus volgende keer bak ik het korter…maar smaak was goed.
Als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.
Hoe spuit je een sloffentaart mooi op? Ik heb nu paar keer spuitzak gebruikt, maar nu moet ik nog leren hoe je mooi kan opspuiten en met welke spuitmondjes is het handigst? Groetjes
Ik gebruik graag 1M van Wilton als spuitmond. Verder gewoon veel oefenen met spuiten, dan krijg je er vanzelf meer handigheid in.
Maakt het bij dit recept wat uit of je het eenvoudige recept voor banketbakkersroom room gebruikt of het andere recept wat je op de site hebt staan?
Nee hoor, beide kan.
Ik heb geen sloffenring, maar heb een rand van een springvorm gebruikt en dat werkt prima! Dan wel de hoeveelheden van twee sloffen…
Hoi Laura, bedankt voor dit lekkere recept! Een paar vraagjes:
1) Is het mogelijk om de bodem iets minder stevig te maken?
Als ik de stappen voor banketbakkersroom volg, wordt deze in de koelkast erg hard, als een pudding. Ik denk dat ik iets niet goed doe (terwijl het mengsel er na het koken wel zo uitzag als op het plaatje).
2) Moet de (opgeklopte) slagroom er gelijk bij na het koken, dus nog voor het afkoelen?
3) Moet ik de banketbakkersroom überhaupt zo lang koelen in de koelkast als ik zwitserse room wil maken? Of moet het gewoon na het mengen met slagroom al op de bodem en dan pas in de koelkast?
Alvast bedankt!
1) deze bodem hoort echt wat steviger te zijn. Je kunt proberen hem iets minder lang te bakken en/of dikker te maken.
2) Slagroom voeg je pas toe als alles is afgekoeld. Dat je room dikker wordt in de koelkast hoor, je roert het gewoon even kort door met een spatel voordat je de slagroom toevoegt.
3) Na het mengen laat ik het altijd nog een beetje opstijven voor het beste resultaat, maar als het al heel stevig is kun je de gok nemen om het gelijk te verwerken.
Hi Laura,
Ik heb de slof geprobeerd te maken, maar de banketbakkersroom werd nadat ik het niet afkoelen er stijf en toen ik die met de slagroom mengde, kreeg ik een raar, klonterig mengsel. Doe ik dan iets verkeerd?
Oei, dan was de banketbakkersroom waarschijnlijk niet goed ingedikt en niet op dezelfde temperatuur als de slagroom toen je het ging mengen. Het is waarschijnlijk in de schift gegaan. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
hoi laura, kun je ook ipv de makkelijke banketbakkersroom de ‘moeilijkere’ versie maken voor deze slof? en hoeveel zou je dan nodig hebben voor 1 slof?
Zeker kan dat. Je hebt ongeveer 2/3e nodig van dat recept denk ik. https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/
Vreemd dat hier geen randje met deeg vermeld staat
Eerste keer en dit recept gedaan
En geen randje natuurlijk
Nu platte slof
Volgende keer ga ik een andere doen
Balen dit!!
Als het goed is rijst de rand de slof iets omhoog doordat op het midden de spijs ligt. Maar een echte opstaande rand hoort een slof ook niet te hebben.
Hallo,
Ik heb een vraagje over de aardbeien? Jij snijdt ze in 2. Maat hoelang blijven ze dan vers?
Bij de bakker ligt er altijd zo’n laagje gelatine op.
Alvast bedankt!
Dat hangt weer helemaal van de versheid van je aardbeien af. Maar deze slof overleeft het niet lang hoor 😉
Als je 1 slof maakt hoe verdeel je dan een kwart ei? Heeft dit een bepaald gewicht? 😀
Een gemiddeld ei is 50 gram, dus je kunt het inderdaad afwegen.
Heb je voor 1 slof 1/4 banketbakkers room nodig? 🙂
Klopt!
Beste Laura
Ik kan geen 9 cm vinden op de site die u erbij heb gevoegd, alleen 4 cm breed
Maar het moet dus een 9cm brede zijn?
sorry verkeerd gelezen 🙂
Beste Laura,
Vandaag mijn eerste twee aardbeiensloffen gemaakt..wat een suc6! Eentje als soort van proef thuis (mijn eega was enthousiast net als ikzelf), de tweede maak ik morgen af voor mijn moeders verjaardag..
Dank je wel voor de heldere uitleg en de duidelijke verwijzingen.
Super!
Hartelijke bakgroetjes
Anita
Wat fijn om te lezen! Veel bakplezier en fijne verjaardag 😉
Ik heb de aardbei slof gemaakt maar dan rond. Bodum was goed gelukt, maar de Zwitserse room mislukte toen ik het door elkaar spatelde.
Er kwamen klonten in het mengde niet goed.
Uiteindelijk de andere helft van de banketbakkersroom erop gespoten.
Het was wel smaakvol was binnen een dag op!
Oh wat balen, dat klinkt alsof het geschift is. Dan had je slagroom en je banketbakkersroom helaas niet dezelfde temperatuur.
Hallo, erg leuk recept! Een vraag: bij mij is de slof bodem wel erg dun(ik denk 5/6 mm). Hoort dit bij het bakken in de oven nog te reizen? Of zou het zijn dat ik gewoon te weinig deeg heb gemaakt? De 8 mm dikte haalde ik al niet, maar ik had gehoopt dat dit in de oven nog wel zou bijtrekken:).
Gr. Rick
Als je gewoon het recept hebt gevolgd moet de dikte van het deeg precies kloppen en kun je niet te weinig deeg hebben gemaakt. Het gaat absoluut nog flink rijzen in de oven dankzij het bakpoeder.
Hoelang kan je het bewaren in de koelkast?
Ongeveer drie-vier dagen.
Mijn deeg een nachtje laten rusten. Kreeg het de dag erna niet meer mooi uitgerold, steeds barsten. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? Was wel lekker van smaak.
Mijn deeg een nachtje laten rusten. Ik kreeg het de dag erna niet meer mooi uitgerold, steeds barsten. De smaak zat wel goed.
Waarschijnlijk was het deeg nog wat te koud. Even goed doorkneden of een beetje op temperatuur laten komen helpt daarbij.
Hoi Laura,
Kan ik ook je andere recept voor banketbakkersroom gebruiken? Ik heb geen custardpoeder in huis..
Deze kan ook: https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/
Hi,
Hoelang kan je de bodem met spijs bewaren? En kan dat ook buiten de vriezer en koelkast om en zo ja hoelang dan?
Dat kan er prima buiten, max een week.
Top recept
Hoi,
Vorige week 2 sloffen gemaakt, ze vielen erg goed in de smaak!
Nu heb ik wel 2 vragen,
De bodem was wat hard, met een vorkje eten ging niet makkelijk. Hoort dit?
Ik had de spijs met ei gemengd maar het was totaal niet zo soepel dat ik het uit een spuitzak kreeg, kan ik er de volgende keer wat meer ei bij doen dat dit wel gaat? Of loopt het dan uit met bakken?
Bedankt!
Sloffen hebben inderdaad een stevige bodem, maar als hij heel hard was kan het ook zijn dat hij iets minder lang in jouw oven nodig had. Het spitsmengsel hoort wel stevig te zijn, maar iets meer ei is mogelijk hoor.
Hi Laura,
Ik wil graag deze slof gaan maken maar ik ben allergisch voor spijs. Ik las in een ander artikel dat je spijs gerust kunt weglaten. Maar is het bij dit recept dan wel nodig om de spijs te vervangen door iets anders, andere hoeveelheid van bodem/vulling, of hoeft niets van dat alles en kan ik het ‘gewoon’ weglaten?
Groetjes Anniek
Ik heb genoeg mensen gehoord die het gewoon hebben weggelaten, gaat prima.
Hi Laura,
Kan ik het deeg ongebakken bewaren in de koelkast? Zo ja, hoeveel dagen?
In de koelkast kan het niet lang. Mocht je het langer willen bewaren kun je het toch beter invriezen!
Hoi! Kun je het deeg met het spijs afbakken en vervolgens 4 dagen bewaren? Zoja, hoe bewaar ik dat het beste? Invriezen?
Dat kan! Hier lees je het beste hoe: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
Hoi
Ik ga voor het eerst 1 slof maken. Ik heb dan maar 1/4de van een ei nodig. Dit is bijna verwaarloosbaar of toch goed afwegen en in het recept doen?
Bedankt!
Goed afwegen en wel in het recept doen.
Mijn slof lijkt helemaal niet te rijzen in de oven. Doe ik iets fout?
Misschien heb je de hoeveelheid bakpoeder niet goed afgemeten en hier te weinig van toegevoegd. Ik gebruik hiervoor theelepels met een inhoud van 5 ml.
Hoeveel gram banketbakkersroom (die zonder custard) moet ik voor dit recept gebruiken?
Ik heb het zelf niet getest, maar vermoed ook ongeveer het halve recept.
Misschien fijn om de hoeveelheid bakpoeder ook in gewicht te vermelden. Theelepels omrekenen naar milliliter lijkt me onhandig.
Ik werk graag met maatlepels voor bakpoeder. Maar je kunt uitgaan van ongeveer 1,5 gram bakpoeder per theelepel.
Hoi, bij mij was het spijs ( van dr Oetker) met een half ei erdoor veel te dik om op te spuiten. Waar kan dat aan liggen?
Dan heb je wellicht wat meer ei nodig. Dit kan per spijs verschillen.
Ik kan niet reageren op m’n vorige bericht, dus doe het even zo.
Ik weet denk ik al wat de oorzaak mijn ‘spijs-probleem’ is. In dit recept staat 250 gram spijs, en in je basisrecept en de overige sloffenrecepten staat 150 gram.
Ah ik zie nu je reactie ook. Dat kan ook schelen inderdaad.