Heb je appeltaart deeg over of ben je gewoon gek op de korst van een appeltaart? Dan is dit recept voor appeltaart koeken echt wat voor jou!
Appeltaart koeken maken
Ben jij net zoals ik gek op appeltaart en heb je mijn klassieke appeltaart recept al heel vaak gemaakt? Dan zijn deze appeltaart koeken echt wat voor jou! Het originele recept, maar dan in een ander jasje.
Appeltaart koeken maken is net zo makkelijk als het maken van de taart zelf, maar er zijn een paar verschillen. De appeltaart koeken bevatten een stuk meer koek dan appel in vergelijking tot de appeltaart, maar dat zal je waarschijnlijk niet verbazen. Persoonlijk vind ik dat erg lekker, nooit genoeg appeltaartkoek.
BAKTIP: Wil je glutenvrije appeltaart koeken bakken? Hou dan de basis voor het deeg uit mijn recept voor glutenvrije appeltaart aan.
Briljant dit recept. Ik hou ook zo van de koek. En je kunt het recept makkelijk kleiner maken. Dank!
Ze hebben hier de 2-3 dagen bewaren niet overleefd, zo lekker!! Echt leuk bedacht dit recept. Iedereen reageert ook positief
Voor de verjaardag van mijn man zou ik deze graag maken, maar dan liefst in meerdere varianten. Wat zou ik nog meer als vulling kunnen doen behalve ‘gewoon’ appels met rozijnen en appel/perzik? Kunnen alle varianten ingevroren worden?
Wat een leuk idee! Ik denk dat je veel andere soorten fruit kunt gebruiken, bijvoorbeeld peer of perzik. Je kunt alle koeken invriezen.
Hoi hoi lijkt mij lekker maar 1 vraagje houden jullie de ring om de koek.
Nee, die haal je eraf (zie tips voor gebruik van de ring na het bakken).
Deze waren echt fantastisch lekker!!! Even priegelen met die kleine reepjes maar zeker de moeite waard, heerlijk!!!
Wil ze gaan maken maar loopt het deeg niet uit ?
Daar had ik zelf geen last van.
Hoi Laura,
Ik heb dit recept gemaakt, heel lekker! Maar de reepjes vond ik een uitdaging en zijn ook niet heel mooi geworden. Heb je tips hoe de reepjes mooi te krijgen? Is er een uitsteker of anders hulpmiddel (lineaal geprobeerd maar geen succes) dat ik over het hoofd zie? Dank je wel alvast!
De reepjes zijn vrij fijn, dus ik snap dat je dat een uitdaging vond. Het deeg even koelen kan helpen zodat ze minder vervormen, of een rastersnijder voor vlaai gebruiken eventueel?
Staat er niet specifiek bij, maar boter op kamertemperatuur?
Verwachting van wel, maar wil geen aannames doen. Alvast bedankt.
Klopt! Als er niets bij staat, geldt eigenlijk altijd kamertemperatuur.
Hier zijn de koeken goed gelukt. Alleen het rastertje is een gepriegel. Ik zit te denken zou het ook met een dichte bovenkant kunnen en dan een rondje uitsteken voor de stoom.
Groetjes Riet
Ja hoor dat lijkt me ook zeker mogelijk.
Wat een geweldige en heerlijke variant op de traditionele appeltaart! Ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen. De combinatie van koek en appel klinkt echt fantastisch. Bedankt voor het delen, Laura!