Als jij blij wordt van banaan en karamel, dan word je blij van deze banoffee tiramisu. Banoffee is een combinatie van banaan en toffee, oftewel karamel. Het is afkomstig van de Engelse banoffee taart die is opgebouwd uit een laag karamel, daarop flink wat bananen en afgemaakt met heel veel slagroom. Geïnspireerd op de banoffee taart is deze tiramisu bedacht. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar ze zijn ook nog eens makkelijk gemaakt. Een kwestie van bouwen zullen we maar zeggen.
Voor deze tiramisu heb je dulce de leche nodig. Misschien ben je er al mee bekend, misschien niet. Dulce de leche is gekarameliseerde gecondenseerde melk. Hoe je het eenvoudig zelf maakt lees je hier. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een caramel latte om de lange vingers op smaak te brengen. Tegenwoordig vind je in de supermarkt van verschillende merken instantkoffie in een karamelsmaak. Ook kun je ervoor kiezen een gewoon kopje koffie op smaak te brengen met wat karamelsiroop.
Ben fan van banaan en toffee! Alleen niet zo van koffie (zelfs niet met een smaakje)… Heb je daar een alternatief voor?
Dan zou ik (warme) chocolademelk proberen, eventueel met karamelsiroop.
Misschien Baileys 🙂
Hoi Laura,
Zou ik dit als vulling boven op mijn Tartelettes kunnen gebruiken 😉
Lijkt mij een heerlijke combi
Ja hoor, goed idee!
Hoi laura
Kan je dit niet langer dan 2 uur van te voren maken?
Liefs
Dat zou ik niet doen door de manier waarop het opgebouwd is.