Bieten carpaccio

Gepost: 21 december 2020 Laatst bewerkt: 23 november 2023
Bieten carpaccio

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op een bieten carpaccio. Met geitenkaas, walnoten en een heerlijke zelfgemaakte dressing. Een combinatie die ik trouwens ook vaak in salades gebruik sinds ik dit voorgerecht maakte. Ook een aanrader!

BAKTIP: Als je het lastig vindt om de bieten met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline

Het Borrelhapjes Bakboek 

Op zoek naar nog meer hartige inspiratie? Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels of etentjes waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen hapjes die je met of zonder oven maakt.

Bestel hier!

Afbeelding
Bieten carpaccio-2a

 

BIETEN CARPACCIO

Opslaan
Recept afdrukken

4.16 van 20 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Bieten carpaccio

Een overheerlijke en vegetarische twist op de klassieke carpaccio. Deze bieten carpaccio is zalig en heel makkelijk te maken.
Porties: porties

Ingrediënten

  • 1 grote gekookte biet
  • 50 gram rucola
  • 75 gram geitenkaas in stukjes
  • handje walnoten fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1-2 tl citroensap
  • peper en zout
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Snijd de gekookte biet in hele dunne plakjes. Een mandoline is hiervoor erg fijn. Verdeel de plakjes biet over de bordjes.
  • Om de carpaccio verder op te maken begin je met wat rucola, gevolgd door de geitenkaas en walnoten.
  • Maak de dressing door olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een kommetje door elkaar te roeren. Vlak voor serveren verdeel je de dressing over de bieten carpaccio.
Tips

Rooster de gehakte noten even in een koekenpan zodat er nog meer smaken vrijkomen.
Bewaren

De carpaccio kun je het best gelijk serveren, maar eerder op de dag voorbereiden en de onderdelen afgedekt in de koelkast bewaren kan ook. Het bord opmaken zou ik niet voorbereiden i.v.m. afgeven van de rode biet.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Laura schreef:

    Wat een lekkere combinatie, we hebben ervan gesmuld!

  2. Karin Koehof schreef:

    Is 1 grote biet genoeg voor 4 porties? Het lijkt mij zo weinig.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je snijdt de plakjes heel dun, dus dan is het zeker genoeg. Maar het is wel een flinke grote biet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept