Bladerdeeg cadeau pakketjes

Gepost: 24 november 2017 Laatst bewerkt: 13 juli 2024
Bladerdeeg cadeau pakketjes

Sinterklaasrecepten zijn voornamelijk zoet, ook hier op Laura’s Bakery zijn er genoeg Sinterklaas baksels te vinden. De hartige recepten zijn er ook wel te vinden, maar zijn wel in de minderheid. Tijd voor hartige sinterklaasrecepten dus! Vorige week kwam de hartige banketstaaf al online, nu voegen we daar deze bladerdeeg cadeau pakketjes aan toe. Ze zijn gevuld met een heerlijk roomkaasmengsel en zien eruit als ware cadeautjes. Perfect als lekker hapje op pakjesavond.

BAKTIP: Om de bladerdeeg pakketjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

bladerdeeg cadeaupakketjes 3a

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
bladerdeeg cadeaupakketjes 1a

 

BLADERDEEG CADEAU PAKKETJES

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Een heerlijk hartig hapje op het Sinterklaasfeest: bladerdeeg cadeau pakketjes. De romige vulling met het knapperige bladerdeeg maakt deze hapjes ontzettend lekker.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg of probeer Koopmans Volkoren Bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas
  • 1 plakje cervelaat (fijngesneden)
  • 5 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 5-7 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • peper en zout
  • ei (voor bestrijken)
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Snijd 18 vierkantjes uit het bladerdeeg. Zorg dat je extra bladerdeeg overhoudt waar je de decoraties van kunt maken.
  • Voor de vulling roer je de roomkaas, geraspte kaas, cervelaat, zongedroogde tomaatjes, basilicum en peper en zout door elkaar. Verdeel het mengsel over 9 vierkantjes bladerdeeg, zorg dat je de randen vrijhoudt.
  • Smeer de vrijgehouden randjes in met een heel klein beetje water. Plaats de overgebleven plakjes bladerdeeg over de vulling. Druk eerst aan met je vingers, vervolgens druk je de randen nog eens goed aan met een vork. Smeer ze in met een eerste laagje van het geklutste ei.
  • Van de overgebleven bladerdeeg snijd je dunne stroken van ongeveer 5 mm. Maak hier een kruisje van op elk hapje. De strookjes bladerdeeg die nu overblijven, halveer je in de lengte zodat ze nog dunner worden. Hier vorm je een strikje van dat je in het midden van het kruisje plaatst.
  • Leg de cadeau pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze nogmaals in met het geklutste ei.
  • Bak de hapjes in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt de hapjes ook prima voorbereiden en voor gebruik weer even opwarmen, daar lees je hier meer over.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. M schreef:

    Wat leuk zeg! Wellicht ga ik ze voor 5 december maken 🙂

  2. Betty schreef:

    Hoeveel gram bladerdeeg heb ik nodig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Mijn rol was 40×24 cm. Het formaat is in dit geval belangrijker dan het gewicht.

  3. Larissa schreef:

    Super leuk idee, maar wat voor roomkaas had gebruikt? Wil ze voor kerst maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.

  4. RS schreef:

    Kun je ze ook maken met velletjes bladerdeeg? en zo ja wat is de verdeling daar dan van

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan! Je zou de afmetingen van een grote lap bladerdeeg even moeten vergelijken met de velletjes die je gaat kopen. Je kunt kleinere velletjes aan elkaar plakken bijvoorbeeld of een ander formaat pakketje maken.

  5. RS schreef:

    Heb ze inmiddels gemaakt en een plakje bladerdeeg door de helft gedaan, daarna op op de helft daarvan wat vulsel gelegd en dubbel gevouwd. Werkt prima
    Heb hiervoor 8 velletjes gebruikt, dus 16 hapjes
    Bedankt voor je reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept