Kan ik alle soorten paaseitjes gebruiken?
Dat kan, maar elke soort zorgt voor een net iets ander effect/structuur. Ik gebruikte mini dragee eitjes. De mini paaseitjes van M&M’s zijn hier ook heel geschikt voor.
Het is bijna Pasen! En ik vind het heerlijk om leuke en verrassende variaties te maken van mijn favoriete recepten. Vandaag deel ik mijn versie van paasei-blondies. Ze zijn niet alleen leuk om te serveren met Pasen, maar ze zijn ook geweldig om overgebleven paaseitjes in te verwerken.
Voor het maken van deze chewy paasei-blondies gebruikte ik Cadbury Mini Eggs. Ze lijken op dragees, maar zijn iets kleiner en daardoor ideaal om in baksels te verwerken.
Toen ik vorig jaar in Chicago was, had mijn koffer nog wat ruimte, dus die vulde ik met allerlei zoete lekkernijen. Ik had deze eitjes al vaak online voorbij zien komen en wilde er altijd al eens mee bakken. Helaas zijn ze in Nederland niet verkrijgbaar, maar de paaseitjes van M&M’s zijn hier net zo geschikt voor!
Met die paaseitjes maakte ik niet alleen deze heerlijke blondies, maar ook mijn nieuwe favoriete chocoladekoekjes. Binnenkort deel ik het recept!
BAKTIP: Blondies bak ik graag in deze vierkante bakvorm. De bakvorm bekleed ik met bakpapier dat aan twee kanten ruim boven de randen uitkomt, op deze manier kan ik de blondies na het bakken (en afkoelen) gemakkelijk uit de vorm tillen.
Het maken van dit blondies recept is hartstikke makkelijk. In tegenstelling tot brownies, hoeft er niet per se chocolade in blondies verwerkt te worden. In dit recept gebruik ik wel chocolade, maar dan in de vorm van paaseitjes.
Het lekkere aan deze toevoeging is dat het zorgt voor een beetje extra crunch. Daarnaast is chocolade, zeker in de vorm van paaseitjes, eigenlijk altijd een goed idee. 😉 Zorg er ook voor dat je wat extra paaseitjes overhoudt voor de decoratie.
Naast de paaseitjes heb je de volgende ingrediënten nodig om de blondies te maken:
Blondies met paaseitjes kunnen prima bewaard worden. Wel zo handig als je de paasbrunch alvast wil voorbereiden, zodat je op de dag zelf minder hoeft te doen. Kijk ook eens tussen mijn andere recepten voor Pasen voor nog meer inspiratie!
Paasei-blondies kunnen 3-4 dagen bewaard worden buiten de koelkast, in een luchtdichte verpakking. Ik gebruik hiervoor graag deze bewaardozen.
Als je de blondies voor langere tijd wil bewaren, dan kun je ze het beste invriezen. Luchtdicht verpakt blijven ze op deze manier tot 3 maanden goed.
Ik vind dragee eitjes de mooiste paaseitjes om te verwerken in mijn recepten. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar (rondom Pasen) en welke je nodig hebt hangt af van het recept. Zelf heb ik al hele diverse recepten met deze paaseitjes gemaakt, waar jij thuis ook mee aan de slag kan:
Dat kan, maar elke soort zorgt voor een net iets ander effect/structuur. Ik gebruikte mini dragee eitjes. De mini paaseitjes van M&M’s zijn hier ook heel geschikt voor.
Niet te lang! De ingrediënten moeten kort met elkaar gemengd worden, waarvoor je prima een spatel kan gebruiken.
Helaas kun je dit niet testen met een caketester, zoals bij cake. Als de blondies gaar zijn, dan voelen de randen stevig en het binnenste nog zacht of zelfs een beetje wiebelig. Op de bovenkant zie je een dunne, krokante laag. Laat ze hierna volledig afkoelen en het liefst een nacht (afgedekt) op een relatief koele plek staan, zodat ze goed opstijven. De volgende dag heb je de allerlekkerste blondies.
Je kunt ze ongeveer 3-4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Zorg ervoor dat je ze niet in de koelkast zet, want dan drogen de blondies uit. Je kunt ze ook goed luchtdicht verpakt invriezen (max. 3 maanden).
Ben je na deze blondies nog lang niet uitgebakken voor Pasen? Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Waarom wordt er in de recepten niet gespecifieerd welke bloem er wordt gebruikt? Patentbloem? Patisseriebloem? Zelfrijzende bloem? Tarwebloem wit? Enz???
Hallo Frank. Als je de post leest dan zie je dat er staat dat ik altijd tarwebloem gebruik, tenzij dit specifiek anders wordt vermeld.
Mega lekkere blondies! Makkelijk om te maken, qua smaak heerlijk zoet, vooral in combinatie met de choco-eitjes. En een ‘chewie’ structuur, helemaal top dus!
Leuk om te horen Hedwig. Ik vind ze zelf ook verslavend lekker!
Heerlijk recept
Vanmorgen Blondines gemaakt, alles volgens het voorschrift, maar helaas bij mij blijft het nogal erg sullig van binnen loopt er uit😲ik maak veel recepten van Laura en lukken altijd, wat heb ik verkeerd gedaan🤭
Dat is lastig vanaf hier aan te geven. Inmiddels is het recept door meerdere mensen succesvol gemaakt dus gok dat er iets fout is gegaan… 😉
Ze komen net uit de oven en ze ruiken in elk geval heerlijk. Even afkoelen en dan kunnen we dit weekend lekker smullen.
Heerlijk! Hoop dat het goed gesmaakt heeft!
Eerste keer dat mijn brownies/blondies gelukt zijn, dankzij die tip om ze ’s nachts te laten opstijven! Heb zelf Milka paaseitjes gebruikt en was zeker een goede keuze. Bedankt voor dit super lekkere recept! 🙂