Het is bijna Pasen! En ik vind het heerlijk om leuke en verrassende variaties te maken van mijn favoriete recepten. Vandaag deel ik mijn versie van paasei-blondies. Ze zijn niet alleen leuk om te serveren met Pasen, maar ze zijn ook geweldig om overgebleven paaseitjes in te verwerken.

Paasei-blondies

Voor het maken van deze chewy paasei-blondies gebruikte ik Cadbury Mini Eggs. Ze lijken op dragees, maar zijn iets kleiner en daardoor ideaal om in baksels te verwerken.

Toen ik vorig jaar in Chicago was, had mijn koffer nog wat ruimte, dus die vulde ik met allerlei zoete lekkernijen. Ik had deze eitjes al vaak online voorbij zien komen en wilde er altijd al eens mee bakken. Helaas zijn ze in Nederland niet verkrijgbaar, maar de paaseitjes van M&M’s zijn hier net zo geschikt voor!

Met die paaseitjes maakte ik niet alleen deze heerlijke blondies, maar ook mijn nieuwe favoriete chocoladekoekjes. Binnenkort deel ik het recept!

BAKTIP: Blondies bak ik graag in deze vierkante bakvorm. De bakvorm bekleed ik met bakpapier dat aan twee kanten ruim boven de randen uitkomt, op deze manier kan ik de blondies na het bakken (en afkoelen) gemakkelijk uit de vorm tillen.

Blondies met paaseitjes maken

Wat heb je nodig voor paasei-blondies

Het maken van dit blondies recept is hartstikke makkelijk. In tegenstelling tot brownies, hoeft er niet per se chocolade in blondies verwerkt te worden. In dit recept gebruik ik wel chocolade, maar dan in de vorm van paaseitjes.

Het lekkere aan deze toevoeging is dat het zorgt voor een beetje extra crunch. Daarnaast is chocolade, zeker in de vorm van paaseitjes, eigenlijk altijd een goed idee. 😉 Zorg er ook voor dat je wat extra paaseitjes overhoudt voor de decoratie.

Ingrediënten

Naast de paaseitjes heb je de volgende ingrediënten nodig om de blondies te maken:

  • Roomboter. Het liefst ongezouten en op kamertemperatuur.
  • Lichtbruine suiker. Kies liever geen donkerbruine basterdsuiker, want dat heeft invloed op het uiterlijk (de kleur) van de blondies.
  • Eieren. Voor binding en smeuïgheid.
  • Vanille-extract. Ik heb altijd een flinke voorraad in huis, omdat ik mijn eigen vanille-extract maak.
  • Bloem. Tenzij anders vermeld gebruik ik altijd tarwebloem in mijn recepten.
  • Zout. Hierdoor komt de smaak van de blondies nog beter naar voren.
Paasei blondies bewaren

Paasei-blondies bewaren

Blondies met paaseitjes kunnen prima bewaard worden. Wel zo handig als je de paasbrunch alvast wil voorbereiden, zodat je op de dag zelf minder hoeft te doen. Kijk ook eens tussen mijn andere recepten voor Pasen voor nog meer inspiratie!

Hoe lang blijven blondies met paaseitjes goed?

Paasei-blondies kunnen 3-4 dagen bewaard worden buiten de koelkast, in een luchtdichte verpakking. Ik gebruik hiervoor graag deze bewaardozen.

Kan ik paasei-blondies invriezen?

Als je de blondies voor langere tijd wil bewaren, dan kun je ze het beste invriezen. Luchtdicht verpakt blijven ze op deze manier tot 3 maanden goed.

Meer recepten met paaseitjes

Ik vind dragee eitjes de mooiste paaseitjes om te verwerken in mijn recepten. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar (rondom Pasen) en welke je nodig hebt hangt af van het recept. Zelf heb ik al hele diverse recepten met deze paaseitjes gemaakt, waar jij thuis ook mee aan de slag kan:

Blondies met paaseitjes

Tips: paasei-blondies maken

Kan ik alle soorten paaseitjes gebruiken?

Dat kan, maar elke soort zorgt voor een net iets ander effect/structuur. Ik gebruikte mini dragee eitjes. De mini paaseitjes van M&M’s zijn hier ook heel geschikt voor.

Hoe lang moet ik het blondie beslag mixen?

Niet te lang! De ingrediënten moeten kort met elkaar gemengd worden, waarvoor je prima een spatel kan gebruiken.

Hoe weet ik wanneer de blondies gaar zijn?

Helaas kun je dit niet testen met een caketester, zoals bij cake. Als de blondies gaar zijn, dan voelen de randen stevig en het binnenste nog zacht of zelfs een beetje wiebelig. Op de bovenkant zie je een dunne, krokante laag. Laat ze hierna volledig afkoelen en het liefst een nacht (afgedekt) op een relatief koele plek staan, zodat ze goed opstijven. De volgende dag heb je de allerlekkerste blondies.

Hoe lang kan ik de paasei-blondies bewaren?

Je kunt ze ongeveer 3-4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Zorg ervoor dat je ze niet in de koelkast zet, want dan drogen de blondies uit. Je kunt ze ook goed luchtdicht verpakt invriezen (max. 3 maanden).

Het Feestdagen Bakboek

Ben je na deze blondies nog lang niet uitgebakken voor Pasen? Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Paasei blondies recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Paasei-blondies recept

Deze schattige paasei-blondies zijn perfect om te serveren tijdens Pasen of om overgebleven paaslekkernijen mee op te maken.
Voorbereiding25 minuten
Bereiding25 minuten
Porties: stuks
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 el vanille extract
  • 275 gram bloem
  • snuf zout
  • 160 gram mini paaseitjes en extra voor decoratie

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
  • Voeg ook het vanille-extract toe en mix even door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot deze volledig zijn opgenomen. Hak de chocolade eitjes in stukjes en spatel deze door het beslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verspreid gelijkmatig. Verdeel over de bovenkant van de blondie nog wat extra (stukjes) chocolade eitjes.
  • Bak de blondie met paaseitjes in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant moet een dun krokant laagje hebben en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn, maar wel stevig aanvoelen.
  • Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.
Tips

Hoe korter je de blondie bakt, hoe smeuïger die wordt. Laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je deze aansnijdt.
Bewaren

3-4 dagen buiten de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, luchtdicht verpakt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. frank holderbeke schreef:

    Waarom wordt er in de recepten niet gespecifieerd welke bloem er wordt gebruikt? Patentbloem? Patisseriebloem? Zelfrijzende bloem? Tarwebloem wit? Enz???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hallo Frank. Als je de post leest dan zie je dat er staat dat ik altijd tarwebloem gebruik, tenzij dit specifiek anders wordt vermeld.

  2. Hedwig schreef:

    5 sterren
    Mega lekkere blondies! Makkelijk om te maken, qua smaak heerlijk zoet, vooral in combinatie met de choco-eitjes. En een ‘chewie’ structuur, helemaal top dus!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te horen Hedwig. Ik vind ze zelf ook verslavend lekker!

  3. Tomi schreef:

    5 sterren
    Heerlijk recept

  4. ME schreef:

    Vanmorgen Blondines gemaakt, alles volgens het voorschrift, maar helaas bij mij blijft het nogal erg sullig van binnen loopt er uit😲ik maak veel recepten van Laura en lukken altijd, wat heb ik verkeerd gedaan🤭

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is lastig vanaf hier aan te geven. Inmiddels is het recept door meerdere mensen succesvol gemaakt dus gok dat er iets fout is gegaan… 😉

  5. Roëlla schreef:

    5 sterren
    Ze komen net uit de oven en ze ruiken in elk geval heerlijk. Even afkoelen en dan kunnen we dit weekend lekker smullen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heerlijk! Hoop dat het goed gesmaakt heeft!

  6. Anouk schreef:

    5 sterren
    Eerste keer dat mijn brownies/blondies gelukt zijn, dankzij die tip om ze ’s nachts te laten opstijven! Heb zelf Milka paaseitjes gebruikt en was zeker een goede keuze. Bedankt voor dit super lekkere recept! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept