Wie kent ze niet: Brabantse worstenbroodjes. Eén van de meest populaire Hollandse baksels, denk ik, dus hoogste tijd om met jullie te delen hoe je deze worstenbroodjes zelf kunt maken.

Brabantse worstenbroodjes maken

Het recept voor deze worstenbroodjes is meteen voor 20 stuks. Dat vond ik zelf ook wat veel, maar geloof mij dat je ze allemaal wilt maken. Ze zijn zo lekker dat je ervan kunt blijven eten.

Nog fijner: de meeste van die broodjes liggen nu in mijn vriezer per twee verpakt te wachten op een (overheerlijke) lunch. Qua tijd maakt het bijna niet uit of je 10 of 20 worstenbroodjes maakt, dus dan kunt je er maar beter gelijk genoeg maken, nietwaar?

Vulling worstenbroodjes

En dan de vulling; Brabanders houden hun vulling vaak aan de flauwe kant qua smaak. Zelf voegde ik nog wat mosterd toe voor meer pit. Experimenteer gerust met nog meer kruiden en specerijen, dat ga ik ook zeker nog eens doen.

Voor nu wilde ik zo dicht mogelijk bij het origineel blijven, want die zijn gewoon al erg lekker. In plaats van extra mosterd of kruiden kun je er ook voor kiezen om je broodje in een lekkere saus te dippen.

Brabantse worstenbroodjes maken

Brabantse worstenbroodjes met kerst

Ik ontdekte iets leuks toen ik mij voor dit recept verdiepte in de authentieke recepten van (en verhalen over) Brabantse worstenbroodjes. Blijkbaar is het van oudsher een Brabantse traditie om na de kerstnachtdienst rond middernacht samen te smullen van een heerlijk warm worstenbroodje.

Inmiddels heb ik deze traditie ook van de nodige Brabanders die ik ken bevestigd gekregen, dus deze mooie traditie leeft gelukkig nog steeds. Ook tijdens carnaval worden de broodjes in grote hoeveelheden gegeten en zijn ze niet aan de slepen bij lokale bakkers.

Recept worstenbroodjes

Worstenbroodjes uit de supermarkt zijn voor Brabanders een echte no-go, dus daarvoor komt dit recept voor worstenbroodjes als geroepen! Daarnaast is het een ontzettend leuke activiteit om samen mee aan de slag te gaan tijdens de carnavalsvakantie of tijdens de kerstvakantie. Of eigenlijk gewoon op elk moment, want ze zijn ongelofelijk lekker.

HET BORRELHAPJES BAKBOEK

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!

Bestel hier!

Afbeelding

Brabantse worstenbroodjes: tips

Kun je Brabantse worstenbroodjes ook in de airfryer afbakken?

Ik heb het zelf niet getest, maar volgens andere Laura’s Bakery lezers kan het prima: zet de temperatuur van de airfryer op 180°C en volg verder de baktijd zoals deze in het recept staat. Houd de broodjes zelf ook goed in de gaten tegen het einde van de baktijd, want het kan altijd per apparaat verschillen.

Vries je de worstenbroodjes gebakken of ongebakken in?

Ik vries ze het liefst afgebakken pas in. Even goed verpakken en op die manier kun je ze tot drie maanden in de vriezer bewaren. Ongebakken kun je ze ook prima invriezen. Verpak ze dan ook nog met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Ongebakken kun je ze maximaal twee maanden in de vriezer bewaren.

Hoe kan ik de worstenbroodjes opwarmen?

Ontdooid kun je de worstenbroodjes het beste in een voorverwarmde oven op 170°C (onder- en bovenwarmte) voor 5 – 10 minuten opwarmen. Het kan een beetje verschillen per oven, dus houd de broodjes in de gaten als de eerste vijf minuten verstreken zijn.

Als de broodjes bevroren zijn moet je ongeveer 10 – 15 minuten aanhouden, op dezelfde temperatuur als hierboven omschreven.

Kan ik de worstenbroodjes ook in de airfryer opwarmen?

Zeker weten. Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven bij oven instructies beschreven staat, hou alleen een iets lagere temperatuur aan: 160°C. Hou ook hierbij de broodjes goed in de gaten als de eerste vijf minuten van de baktijd verstreken zijn.

Quiche lorraine kaasbroodjes

Croissant gehaktbal hapjes

Meer hartige (worsten)broodjes recepten

Wil je voor de afwisseling wel eens iets anders maken dan deze Brabantse worstenbroodjes? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar ik heb natuurlijk genoeg andere lekkere recepten voor je. Ik zet een aantal hartige broodjes met een lekkere vulling voor je op een rij:

Houd jij van de Nederlandse keuken en alle streekgerechten die daarbij komen kijken? Op deze pagina verzamelde ik alle door mij gebakken typische Hollandse streekrecepten.

Brabantse worstenbroodjes recept

 

Brabantse worstenbroodjes maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.71 van 93 stemmen
Recept omrekenenEnglishBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Brabantse worstenbroodjes recept

Wie kent ze niet? Wie iets lekkers uit Brabant moet noemen zal het al snel over Brabantse worstenbroodjes hebben. Ik deel een heerlijk recept met je.
Porties: stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 250 ml melk handwarm
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 7 gram droge instant gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram suiker

Vulling

  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 25 gram mosterd
  • peper en zout
  • extra: 1 geklutst ei voor het bestrijken van de broodjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg gelijk in 20 stukken. Bol ieder stukje deeg op, dit doe je zo: leg het deeg op je werkblad en plaats je handpalm hier als een 'kommetje' overheen. Draai stevig rond tot het deeg zich tot een mooi balletje vormt (de onderkant zal niet glad zijn, dat is prima).
  • Laat de deegballetjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • In de tussentijd doe je de ingrediënten voor de vulling in een kom, kneed deze door elkaar. Maak 20 gelijke worstjes van het gehaktmengsel.
  • Neem een balletje deeg en rol dit uit tot een ovaal plakje, het moet een paar centimeter langer zijn dan het worstje.
  • Leg het worstje op het deeg, vouw de (smalle) uiteinden over het worstje. Vouw vervolgens de (brede) uiteinden om het worstje en rol het geheel over je werkblad om te naden enigzins te dichten.
  • Leg het broodje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit voor alle worstenbroodjes.
  • Dek de broodjes af en laat ze 60 minuten narijzen. Bestrijk ze met het geklutste ei voordat ze de oven ingaan.
  • Bak de worstenbroodjes in 16-18 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Ik gebruik een droge theedoek om het deeg af te dekken tijdens het rusten.
Bewaren

2-3 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast. Lees de veelgestelde vragen (boven het recept) voor verdere tips voor het bewaren en opwarmen van de worstenbroodjes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

77 reacties

  1. Corine schreef:

    Hoi Laura,
    Ziet er lekker uit! Ik zou ze alleen graag met amandelmelk maken, ivm lactosevrij. Zou dat ook kunnen?
    Hartelijke groet,

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik weet dat het in cakes en dergelijke kan, maar brood is dan toch weer anders.

    2. Andrea schreef:

      Hoi Corine,
      Ik kan het mezelf niet voorstellen met amandelmelk omdat woorstenbroodjes hartig zijn. Ik zou de melk eerder vervangen door lactosearme melk MinusL/ Campina/ Arla lactofree of plantaardige melk.
      Groetjes, Andrea

      Ziet er heerlijk uit, beste Laura. 🙂

  2. Sabine schreef:

    Om in te vriezen.. zijn ze dan afgebakken of ongebakken als ze de vriezer in gaan
    Gaan we zeker een keer maken deze vakantie

    1. Laura Kieft schreef:

      dan zijn ze al afgebakken.

  3. Evi Jansen schreef:

    Welke boter heb je hiervoor gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongezouten roomboter

  4. antoon boot schreef:

    Vind je een leuke meid Laura,
    Maar mosterd in de worsten broodjes uit Brabant hoort er echt niet in.
    Heb zelf als oud bakker duizende gebakken maar zonder mosterd en waren beroemd door de smaak .
    gr. A. Boot.

    1. Laura Kieft schreef:

      In de intro schrijf ik ook dat ik dat zelf heb toegevoegd voor wat extra pit 😉

      1. Antoon Boot schreef:

        Natuurlijk is het mogelijk om er wat aan toe te voegen, maar noem ze dan geen Brabantse worsten broodjes,want het hoort gewoon niet in het recept van Brabantse worsten broodjes, om ze pittig te maken doe jer er gewoon wat exstra peper en zout er bij het gehakt, dan blijven het echte Brabantse worsten broodjes , wens U veel succes.

  5. Anke schreef:

    Bedankt voor dit recept! Mijn vriend is er erg blij mee haha. Duidelijke omschrijving. Toen ik eraan begon had ik verwacht dat het de eerste keer zou mislukken, maar ze zijn heerlijk geworden! Wanneer komt je recept voor Saucijzenbroodjes? 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha, daar zal ik eens een teamlid voor aan het werk zetten. Die lust ik namelijk niet (ooit eens heel beroerd van geworden, dus zit vooral tussen mijn oren 😉 ).

  6. Gabriel Walravens schreef:

    Geweldig recept! Deeg is authentiek en heerlijk. Ik heb ze met 100% runder gehakt gemaakt. Volgende keer volg ik je recept met half om half. Maar erg gaaf om nu een stukje Brabant hier in Kaapstad te hebben! Ontzettend bedankt??

  7. Dorris schreef:

    Ga ze aankomende week met kalfsgehakt maken. Benieuwd hoe ze eruit komen.

  8. Mike schreef:

    Heerlijk! En bedankt voor de tip voor invriezen en vooral voor de kruiden en mosterd aangezien de ‘echte’ inderdaad vaak wat flauw zijn.

  9. Jeannette schreef:

    Hoi Laura, ik wil morgen de worstenbroodjes maken.

    Kun je ze ook van te voren maken en later bakken, of kun je ze beter bakken en later opwarmen in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Allebei mogelijk!

  10. Joyce schreef:

    Hoi hoi,
    Even een vraagje. Ik ga ze morgen maken. Ze moeten 2x afgedekt liggen. Is dit onder een droge of vochtige theedoek?
    Vast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zijn ze gelukt? 🙂 Ik gebruik zelf een droge theedoek.

  11. Joyce schreef:

    Hoi Laura,
    Morgen ga ik de broodjes maken hè. Alleen vraagje, moet er een droge theedoek of een vochtige theedoek overheen bij de 2x dat ze rusten? Vast bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een droge, tenzij anders vermeld.

  12. Gabriella schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil ze graag maken voor mijn clienten op de zorgboederij maar heb op de dag zelf niet veel tijd om het hele proces door te lopen , ik moet dus thuis al de broodjes voor bereiden .
    als ik ze thuis maak maar nog niet afbak hoe kan ik ze dan het beste meenemen .
    en als ik ze wel afbak thuis wat is dan de opwarm tijd/graden de volgende dag

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou je niet aanraden het brood mee te nemen terwijl het nog niet afgebakken is. Temperatuurverschil, tijd etc. heeft veel invloed op het rijzen van het deeg. Hier lees je meer over het bewaren van zelfgebakken brood: https://www.laurasbakery.nl/zelfgebakken-brood-bewaren/. Ik zou ze zelf 5 minuutjes op 180 graden opwarmen, kijken of ze warm zijn en anders eventueel wat langer.

  13. Mien schreef:

    Dankjewel voor het recept. Ga het zeker maken..was allang opzoek naar een goeie recept..

  14. Tineke schreef:

    Hallo,

    Kan ook het deeg ingevroren worden? Na de 1e rijs? 🙂

  15. Pierreco schreef:

    Veeeel lekkerder dan de zgn originele Brabantse worstenbroodjes. Onzin ook waarom je ze niet zo zou mogen noemen. Ook Brabant staat open voor verandering en door heel Brabant zijn de broodjes ook niet hetzelfde! Ik heb er zelf nog een heeeel fijn gesnipperd uitje doorgedaan. En zelfs ook een keer een 50 gr. gemalen gerookt bacon. Lekkurrrr!

  16. Sarah Ann Dirks schreef:

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Al vaker worstenbroodjes gemaakt maar t brood was vaak niet zo lekker, nu wel!! Heb t gehakt wel wat meer gekruid met oa ketjap en sambal, erg lekker!!

  17. henk schreef:

    waarom zou er geen mosterd in mogen
    iedere bakker heeft zijn eigen kruiden geheim
    ik kruid ze weleens met nasi kruiden

  18. Karin schreef:

    Hoi Laura!
    Bedankt voor dit recept. Ik heb ze met havermelk gemaakt ivm koemelkallergie.
    Enige wat ik lastig vond is het formaat. Misschien dat je een voorbeeld hiervan hebt.
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet opgemeten, maar de foto geeft een indicatie 🙂

  19. Nancy schreef:

    Welke bloem gebruik je het beste ? ik heb patentbloem gebruikt omdat ik die nog in huis had maar korst is wat droog , de vulling is heerlijk, met die mosterd erin

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier lees je alles over soorten bloem: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/

  20. Erik schreef:

    Ik heb de vulling opgedeeld in één deel vegetarisch bonen gehakt (erg lekker) en één deel lamsgehakt (dit werd jammer genoeg een beetje vettig).

    Om na het afbakken nog het verschil te kunnen maken, heb ik de met broodjes lamsgehakt bedekt met maanzaad (sesamzaad zou ook kunnen).

    Het recept is trouwens erg goed te volgen.

  21. Len schreef:

    Hoi Erik,

    Wil je het recept van het vegetarisch bonen gehakt delen?

  22. Wanda Lam schreef:

    Hallo Laura,
    Ik heb ze vandaag gemaakt en de smaak is heerlijk.
    Helaas was ik zelf zo dom geweest om ze te bestrijken met ei, alvorens ik ze in de oven deed.
    Daar kwam ik achter toen ze al10 minuten in de oven stonden 🤣
    Dank voor het recept, voor herhaling vatbaar

  23. Frank schreef:

    Bedankt voor dit recept. De broodjes zijn echt mooi geworden. Met dit recept heb ik als niet Brabander de show kunnen stelen bij mijn Brabantse collega’s. Wel zoals je zelf al aangeeft even wat meer smaak erin gestopt. Verder complimenten voor de vele top recepten op je site. Komende zomervakantie ga ik aan de slag met m’n dochter met je kinder bakboek, veel zin in!

  24. Erik schreef:

    De vegetarisch bonen gehakt heb ik kant en klaar gekocht in de supermarkt. Verschillende soorten getest, maar het huismerk met bonen vonden wij het lekkerste.

  25. Hanna schreef:

    Goedemorgen Laura,
    Ik wil je recept graag maken als traktatie, maar ik heb nog een vraagje.
    Kan ik vanavond het hele recept maken en de laatste rijs in de koelkast doen dat ik de volgende ochtend de broodjes afbak? Of raad je iets anders aan? Ik denk dat vers afgebakken het lekkerste is, vandaar dat ik ze het liefst in de ochtend af wil bakken.
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Groetjes Hanna

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker. Hoe dat precies werkt lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/

  26. Hanna schreef:

    Bedankt Laura!

  27. Lous schreef:

    Hoi Laura bedankt voor dit recept (ik maak vaak jouw recepten, heel tof en goed te doen en altijd lekker) Ik heb de worstenbroodjes (met vers vega gehakt) gemaakt maar ben alleen stap 8; 60 minuten na laten rijzen vergeten. Ik heb ze vol enthousiasme met ei ingesmeerd en meteen de oven in geduwd. Is dat heel erg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daardoor heeft het brooddeeg minder kunnen rijzen en is het waarschijnlijk minder luchtig geworden, maar dat zal je nu vast al hebben ervaren? Hopelijk viel het mee!

  28. Toon schreef:

    Heb het geleerd van mijn vader. Oud bakker. Brood en banket. In hele grote lijnen kwam het overeen op hetgeen ik hier las. Wat het vlees betreft was je afhankelijk van de slager. Was een kwestie van zoeken welke
    slager het voor jouw smaak lekkerste vlees maakte. Wat bijvoegen van zout etc. was ook een kwestie van smaak. In ieder geval NOOIT mosterd. Deeg altijd kneden met de hand-warmte!!! Geen margarine gebruiken
    maar boter. Het deeg 3x kneden en dan telkens een 1/2 uur laten rusten onder een warme vochtige theedoek. Dan tot bolletjes rollen.
    Voor de worst erin werd gewenteld eerst de platgeslagen deegbol insmeren met geklutst ei. Alleen de randen rondom. Hier dus een worstebroodje van draaien. De bovenkant bestrijken met geklutst ei. Daarna het broodje aan de bovenkant over de hele lengte openprikken met een vork. (afvoer overtollig vet) Na het afbakken bestrijken (bovenkant) met koud water.
    De hoeveelheden zout gehaktkruiden, etc. afhankelijk van de gewenste smaak. Proefondervindelijk dus.
    Idem wat betreft het brood als zodanig. Baktemperatuur!!! Zelf voorkeur voor gasoven. Opwarmen op de kolenkachel. Voor de nachtmis (RK) de broodjes erop en na thuiskomst precies goed. Ook een stukje ervaring bij nodig. Doe het nog steeds zo, alleen de kolenkachel is verdwenen.

    vrgr Toon

  29. Noortje schreef:

    Ik moet hier toch even op reageren. Wát een ge-wel-dig recept! Tweede keer in één week dat ik een hele lading maak. Dank voor het recept, en voor iedereen die twijfelt: een dikke aanrader.

  30. Toon schreef:

    Dank je voor het compliment. De eer is eigenlijk voor mijn vader en andere ouwerwetse vaklieden, die ook echt van hun vak hielden.

  31. Hans schreef:

    moet je persè zout erin doen. Wij gebruiken al jaren geen zout meer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zal voornamelijk invloed hebben op de smaak, maar mogelijk ook op het deeg. Je kunt het uiteraard wel proberen zonder.

  32. Toon schreef:

    Nog nooit gebakken zonder zout, peper en gehaktkruiden. Ik was en ben bang dat de smaak veranderd. Het zal jammer zijn als dat zo zal zijn. Uiteraard de hoeveelheid toe voegen naar eigen smaak.
    Maar: voor Brabants worstenbrood is mosterd toevoegen uit den boze .

  33. Miriam van Roosmalen schreef:

    Mijn dochter verdraagt geen tarwe maar wel spelt, kan ik ook speltmeel gebruiken voor dit recept ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest voor dit recept, maar kun je proberen!

  34. Ben van Hoeve schreef:

    Ik gebruik 2 pakken koopmans mix voor witbrood (850g). 700g gemengd gehakt, wordt met 2 eieren, paneermeel en zout zo’n 850g. 40-45g gehakt/st voor 20 broodjes. Afstrijken met ei en bakken maar. Prima recept.

  35. EJvdM schreef:

    Een aantal eerdere pogingen ondernomen, maar niet zo goed als met dit recept. Zelf nog een beetje fine tunen. Dankjewel!

  36. Henk de Bie schreef:

    Wat gaat er mis als ze aan de zijkant open barsten tijdens het bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om vanaf hier te bepalen. Wellicht zijn ze iets te vol gevuld?

  37. Jeroen Kluytmans schreef:

    Wederom een geweldig recept! Ik ben een groot fan van je site en recepten!

  38. Indy schreef:

    Hoi Laura, superleuk en lekker recept! Is in 1x gelukt bij mij, maar hoe krijg jij 20 van die bolletjes uit het deeg?? Ik kreeg er maar 15 bolletjes uit en als ik er meer wou maken waren de bolletjes echt superklein…. Tips? 😊

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht iets langer kneden? De balletjes hoeven niet heel groot te zijn. Maar het kan soms wel eens net verschillen hoeveel vocht je bloem opneemt bijvoorbeeld.

  39. Gerard van Groningen schreef:

    Hallo Laura,
    Prima gelukt met jouw recept, smaakte echt goed.
    Mijn vraag: De worstjes zijn behoorlijk gekrompen, zodat de eerste hap geen worst bevat.
    (gekrompen van 12 cm. naar ca. 10 cm) en ze liggen los in het omhulsel, vallen er bijna uit.
    Hoe dit te verhelpen? ander gehakt?
    Met vriendelijke groet,
    Gerard van Groningen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed te horen! Dat kan inderdaad gebeuren en is lastig helemaal aan te ontkomen omdat het brood rijst en de worstjes krimpen tijdens het bakken. Keus qua vlees kan wel helpen, varkensgehakt houdt bijv. nog meer vocht vast), ook heb ik weleens gelezen dat je ook een beetje soezendeeg door het gehakt kan mengen, dan krijg je natuurlijk wel een ander mondgevoel.

  40. Manon schreef:

    Ha Laura, na alle goede recensies heb ik zin om deze te maken voor de paasbrunchtafel. Maar dan denk ik dat ik ze kleiner moet maken vanwege al het lekkers dat al op tafel staat. Ik twijfel tussen alles kleiner en dus 40 stuks maken of alle broodjes doorsnijden… wat zou jij doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het jezelf niet te lastig maken en de broodjes doorsnijden bij het serveren – het staat leuk om een beetje schuin te snijden. 40 kleine broodjes maken is weer een stuk meer werk en doorgesneden maken ze net zo lekker. 😉

  41. Manon schreef:

    Goeie! Ja ga ik doen. Thanks.

  42. Annet schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb deze worstenbroodjes gemaakt en ze smaakten heerlijk. Alleen de binnenkant was vochtig, ligt dat aan het gehakt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om van een afstand te bepalen hoe dat kan. Maar het kan inderdaad zijn dat er veel water in het gehakt heeft gezeten.

  43. Desiree schreef:

    5 sterren
    Hoi Laura,

    Ik heb al verschillende keren jouw recept van de worstenbroodjes gemaakt, heerlijk. Ik had de eerste keer alleen rundergehakt gebruikt, vond ikzelf erg droog gehakt geworden. In de volgende serie heb ik gekruid kippengehakt gebruikt, met wat extra toevoegingen zoals verse gehakte peterselie, koriander en komijn. Als dip voor de gebakken worstenbroodjes knoflookyoghurt erbij geserveerd. Werd door al mijn collega’s zeer goed ontvangen.
    Ook nog een keer een serie gemaakt met Zeeuws gehakt, dat is natuurlijk al vragen om moeilijkheden 🙈😂

    Dankjewel voor dit heerlijke en zeker niet moeilijk te maken recept.

  44. Toon schreef:

    Ik ken geen Zeeuws gehakt. Mogelijk dat op andere voormalige eilanden men een
    speciaal gehakt heeft dat men dan Zeeuws gehakt noemt. Zelf woon ik op Zuid-Beveland.
    Kortom: ik ben benieuwd wat het is en waar men het heeft cq verkoopt.

  45. Susanne Spronk schreef:

    2 sterren
    Dit is echt geweldig, nu al 2 keer gemaakt en zalig

  46. Hans Worst schreef:

    Meneer Boot heeft helemaal gelijk: worstenbroodjes met mosterd zijn ech nie Brabants.

  47. anja schreef:

    5 sterren
    Laura, ze zijn heerlijk!! Ik kom uit Brabant en ben van oudsher opgevoed met worstenbroodjes, en de mosterd er in is gewoon lekker! Elke keer als ik ze maak krijg ik complimenten, dus je hebt een goed recept voor Brabantse worstenbroodjes! Van mij een tien.

  48. Lilian Kruip schreef:

    Elk jaar maak ik worstenbroodjes voor Kerst.ik ben Brabantse van origine , woon al meer dan 40 jaar in Canada, maar worstenbroodjes horen bij middernacht Kerst.in mijn recept (geimproviseerd) maak ik het deeg van bier en daarin gesmolten boter, wat zout.het gehakt rol ik door paneermeel zodat het niet « nat » wordt van binnen.beetje worchestersausenvoor wat pittigheid en een geraspte! Ui door het gehakt… inmiddels een “verplichte opdracht” voor de 2 schoondochter..nou, dat wil wel wat zeggen hè!
    Maar ik ga ook jouw recept letterlijk proberen ter vergelijking!

  49. Rogier schreef:

    Hallo Laura,

    Iedere keer opnieuw zijn de worstenbroodjes heerlijk. Ik maak ze vrijwel altijd met 40 tegelijk. Staat het recept ook in een kookboek van jou?
    Groetjes,
    Rogier

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed om te horen! Nee, deze vind je niet terug in een van mijn boeken.

  50. Pieter Swinkels schreef:

    5 sterren
    Heb mijn hele jeugd worstenbroodjes gegeten van de familiebakkerij in Brabant. Veel recepten gepeobeerd maar deze is zowel eenvoudig als erg lekker. Het familierecept voegt er nog wat nootmuskoot toe. Probeer het eens. Heerlijk! Met dit recept voel ik me weer wat Brabantser hier in Toronto, en mijn kinderen ook! Dank, Pieter

  51. Audrey schreef:

    3 sterren
    Vind het vrood een beetje flauw van smaak. Mijn deeg wilde maar niet rijzen. Misschien moet ik meer gist toevoegen.

  52. Andy Vandormael schreef:

    Hallo Laura.
    Als ik een deel in de diepvries wil doen, moet ik ze dan volledig af bakken of moet ik ze er dan iets eerder uithalen zodat ze de volgende keer niet te donker eruit komen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou ze volledig afbakken en op lage temperatuur opwarmen wellicht met folie erover.

  53. Ineke schreef:

    5 sterren
    Vanwege koemelkallergie sojamelk en plantaardige ‘room’boter gebruikt. Ondanks dat het niet ‘heurt’ ;-), goed wat mosterd en als extra wat worcestershire saus en nootmuskaat toegevoegd. Zeer geslaagd, heel blij met dit recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept