Een paar jaar geleden at ik voor het eerst een broodje gedipt in camembert uit de oven. Heerlijk is dat! Een soort kaasfondue, maar dan eentje die alleen uit camembert bestaat. Op mijn ellenlange kerstlijst stond al een paar jaar het idee om een broodkrans met camembert te maken. Allemaal kleine zelfgebakken broodjes in een krans om de camembert heen. Perfect voor de kerstborrel dacht ik zo. Of lekker bij het kijken van een kerstfilm op de bank?
De broodjes zijn neutraal van smaak, maar als topping strooide ik er zout, peper en rozemarijn aan toe. Datzelfde deed ik bij de kaas zelf. Een heerlijke combinatie waar ik geen genoeg van kreeg toen ik met dit kerstbrood aan het lunchen was. Ik kan je ook vast verklappen dat er genoeg camembert is om ook nog wat groenten op tafel te zetten om lekker te dippen, maak je er al bijna een complete maaltijd van voor een luie kerstdag 😉 .
Heel leuk! Dit ga ik maken voorafgaand aan het kerstdiner. Er komen alleen ook nog 4 jonge kinderen (3, 4, 6 en 9) die niet van camembert of kaas houden… heb je nog suggesties voor iets kindvriendelijks dat in het midden kan?
Je zou ook een schaaltje met wat andere toppings/smeersels in het midden kunnen zetten met wat ze wel lusten. Of gewoon camembert in het midden voor jullie en wat losse smeersels rondom voor de kids 🙂
Hi, zou je dit ook glutenvrij kunnen maken denk je?
Dat moet kunnen, lees dit maar eens: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
WAW, dit was écht makkelijk en lekker. Ik heb jouw boek nog maar pas leren kennen, maar de basiskoekjes zijn de lekkerste ooit en dit was een broodjestest. MEER dan geslaagd, nu krijg ik het gevoel dat ik wél kan bakken, dankjewel!
Wat een superleuke reactie, thanks en veel bakplezier! 😀
Hi Laura,
Ik heb alles in een kom, mix het al even met een deeghaken, maar het blijft korrelig en wordt niet één grote bal, waar kan dit aan liggen?
Heb je iets veranderd aan de ingrediënten? Ik zou niet weten waardoor het ‘korrelig’ kan worden eerlijk gezegd..
Nope, exact het recept gevolgd. Ik heb wel alles tegelijk in de kom gedaan, met ander brooddeeg moest dit wel eens in een bepaalde volgorde, of eerst gist oplossen in water, maar dat was volgens mij niet nodig? Misschien was het pech en moet ik het gewoon nog eens proberen:)
Echt vervelend! Als je instant gist gebruikt is het niet nodig om het gist eerst op te lossen.
Dag Laura
Ik zou deze graag maken voor Kerstmis als hapje.
Kan ik dit van tevoren maken (dag) en in de ijskast bewaren en de volgende dag gewoon in de oven zetten? Of moet het dan opnieuw gekneed worden?
Alvast bedankt voor jouw antwoord
Je kunt het deeg zeker in de koelkast zetten, lees hier wat meer over hoe je dat het beste kunt doen: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/