Terwijl ik in maart weer een serie recepten aan het maken was voor Het Borrelhapjes Bakboek, vond ik gelijk dat deze bruschetta met brie en bramen goed bij een kerstborrel zouden passen. Of juist als voorafje bij het diner. Daarom deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke hapjes met jullie. De broodjes hoef je niet eerst af te bakken, ze gaan pas in de oven als het beleg er al op zit. Zo krijgt de brie een kans om te smelten en (lauw)warm komen de smaken het best tot hun recht. Staan deze hapjes bij jou op tafel tijdens de feestdagen? Of kies jij voor een ander lekker recept uit mijn nieuwste boek? En mocht je het boek nog niet in huis hebben, het is natuurlijk ook een perfect cadeau idee voor Kerst 😉 .

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Bruschetta met brie en bramen-1-2a

Bramen recepten

Bakken met bramen is niet alleen heerlijk, maar ook verrassend veelzijdig. Meestal gebruik ik bramen in zoete recepten, maar ook in hartige gerechten zoals dit recept komen ze perfect tot hun recht. Met deze recepten geniet je optimaal van het bramenseizoen:

 

BRUSCHETTA MET BRIE EN BRAMEN maken

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bruschetta met brie en bramen

Weer een heel fijn recept uit Het Borrelhapjes Bakboek. Dit keer bruschetta met jam, brie en bramen.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • bosvruchtenjam
  • 1 stuk brie
  • bakje bramen

Instructies

  • Snijd het stokbrood in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer de broodjes in met jam, leg er een plakje brie op en maak het af met twee (halve) bramen.
  • Bak de broodjes in 8-10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) of tot de brie gesmolten is.
Bewaren

Het lekkerst om gelijk op te eten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. femke de vries schreef:

    dit receptje heb ik voor het eerst in 2003 gegeten . heerlijk ! het blijft lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept