Wie is er nu niet dol op tiramisu? In plaats van een grote schaal, koos ik ervoor om individuele porties Caramel tiramisu te maken. De smaken van koffie en caramel passen perfect bij elkaar!
Tiramisu met koffie en caramel
Na de Caramel popcorn cupcakes en de Caramel thumbprint cookies is deze Caramel tiramisu het derde recept dat ik ontwikkelde voor Werther’s Original. Er volgt er begin december nog eentje op Instagram, dus vergeet mij daar niet te volgen. Ik kan je vast vertellen dat het een ontzettend lekker en makkelijk recept is, perfect voor de feestdagen.
Ik vind dat koffie en caramel twee smaken zijn die ontzettend goed bij elkaar passen. Om het geheel niet te zoet te maken, koos ik er daarom voor om de lange vingers in koffie te dopen.
Op die lange vingers spuit je een laagje mascarponeroom en daarop komt een heerlijk laagje caramel. En die caramel laag is toch lekker! De Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes hebben een vloeibare kern en zijn heerlijk om van te snoepen, maar je kunt ze ook smelten voor een heerlijke saus. Voeg dan nog wel een flinke scheut slagroom toe zodat de caramelsaus zacht blijft.
Lijkt me heerlijk, dank je wel. Zou ik de koffie ook door iets anders kunnen vervangen? We luisteren hier allemaal geen koffie 🫣. Alvast bedankt.
Ja dat kan zeker! Bijvoorbeeld chocolademelk kun je ook gebruiken.
Dit ga ik proberen lijkt me heerlijk.
Nog even een vraagje, ik heb sinds kort instagram en zag daar het filmpje van caramel thumbprint cookies. Zie het nu ook weer een link, maar waar vind ik het recept?
Leuk! Dat recept vind je alleen op Instagram. In de beschrijving bij de video staat het recept.
ik vond een zeer lekker dessert om in weekend te maken
Gewoon met koffie proberen, en als je het niet lekker vindt maak dan een buur eens blij! 🥰
Ik vind geitenkaas vies, maar met een lapje spek, honing en een walnoot wordt het een heel ander verhaal.
Maar misschien is chocolademelk een optie?
Ik mis je recept voor lange vingers op deze pagina. Misschien kan je die nog toevoegen voor de enthousiastelingen (ik heb hem ondertussen gevonden op je site) 😃
Zelf hebben we nu ronde lange vinger koekjes gemaakt zodat we straks een ronde tiramisu kunnen aanbieden. Zin in in!
Dat is zeker een goed idee, ik ga het even toevoegen. Dankjewel voor je suggestie!
Kan je de caramelsaus ook eerder maken en bewaren? En dan bijvoorbeeld voor het opdienen ff warm maken?
Dat heb ik zelf niet getest met deze specifieke saus, maar vermoed dat het wel kan!