Caramel tiramisu

Gepost: 5 november 2024 Laatst bewerkt: 19 november 2024
Caramel tiramisu

Wie is er nu niet dol op tiramisu? In plaats van een grote schaal, koos ik ervoor om individuele porties Caramel tiramisu te maken. De smaken van koffie en caramel passen perfect bij elkaar!

Tiramisu met koffie en caramel

Na de Caramel popcorn cupcakes en de Caramel thumbprint cookies is deze Caramel tiramisu het derde recept dat ik ontwikkelde voor Werther’s Original. Er volgt er begin december nog eentje op Instagram, dus vergeet mij daar niet te volgen. Ik kan je vast vertellen dat het een ontzettend lekker en makkelijk recept is, perfect voor de feestdagen.

Ik vind dat koffie en caramel twee smaken zijn die ontzettend goed bij elkaar passen. Om het geheel niet te zoet te maken, koos ik er daarom voor om de lange vingers in koffie te dopen.

Op die lange vingers spuit je een laagje mascarponeroom en daarop komt een heerlijk laagje caramel. En die caramel laag is toch lekker! De Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes hebben een vloeibare kern en zijn heerlijk om van te snoepen, maar je kunt ze ook smelten voor een heerlijke saus. Voeg dan nog wel een flinke scheut slagroom toe zodat de caramelsaus zacht blijft.

Caramel tiramisu WM-4

Feestelijk dessert

Nu we zo langzamerhand het feestdagen seizoen ingaan, begin je misschien langzaam na te denken over lekkere desserts. Het leuke van deze Caramel tiramisu is dat je het heel goed kunt voorbereiden. Geen enkel probleem om de tiramisu al een dag eerder te maken en afgedekt in de koelkast te bewaren tot je het serveert.

Deze individuele porties nemen wat meer ruimte in beslag in de koelkast, maar laat dat je niet tegenhouden. Een paar tips om toch Caramel tiramisu te serveren, zonder een al te volle koelkast:

  • Individuele porties op een bordje: Voor het mooiste resultaat kun je het best de onderdelen vast voorbereiden en dan de tiramisu vlak voor serveren opbouwen. Dat kost nauwelijks tijd en je serveert dan de mooiste tiramisu.
  • Individuele porties in een glaasje: Tiramisu in een glaasje is ook erg leuk om te serveren. Bouw het dessert in laagjes op, al helemaal volgens het recept. Dek ze af en zet in de koelkast. Hoeveel porties je kunt maken is afhankelijk van het formaat van de glaasjes
  • Grote schaal: Ik houd van individuele porties, maar je kunt natuurlijk ook heel goed deze Caramel tiramisu in een grote schaal maken.
Caramel tiramisu WM-1

Meer tiramisu recepten

Het zal je niet verrassen, maar ik heb inmiddels een mooie verzameling aan tiramisu recepten op de website staan. Dit zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten:

De lange vingers die ik voor de meeste tiramisu recepten gebruik kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar die kun je ook heel goed zelf maken met mijn recept voor lange vingers. En wanneer je op zoek bent naar recepten met caramel, vergeet dan niet een kijkje te nemen op de website van Werther’s Original.

Tips voor Caramel tiramisu

Kan ik de lange vingers ook dippen in de caramelsaus?

Ik heb dit geprobeerd, maar vond het zelf niet tot het beste resultaat leiden. De lange vingers nemen de caramelsaus niet goed op (de saus is te dik wanneer afgekoeld) en bovendien is lange vingers dippen in een loeihete caramelsaus ook geen goed idee voor je vingers.

Hoe bewaar ik de Caramel tiramisu?

Eerder in het artikel gaf ik al wat verschillende manieren om de tiramisu te maken, maar in alle gevallen bewaar je de tiramisu in de koelkast. Dek goed af en dan blijft het 2-3 dagen goed.

Kan ik ook de Werther’s caramelsnoepjes smelten zonder slagroom?

Het kan, maar de caramelsaus wordt na afkoelen weer hard en knapperig en blijft niet zacht. Dat is niet zo handig met het eten van de tiramisu. Dan wil je liever een mooie vloeibare saus, daarom raad ik aan om slagroom toe te voegen. Ook dan zal de saus indikken tot een soort spread consistentie, maar dat is juist erg lekker.

Caramel tiramisu WM-3

 

caramel tiramisu recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Caramel tiramisu recept

Een makkelijke tiramisu met koffie en caramel. Een perfect en feestelijk dessert voor het najaar.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • Kopje koffie
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 24 lange vingers
  • 65 gram Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes
  • 50 ml slagroom
  • Extra Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes ter decoratie

Instructies

  • Zet een kopje koffie en laat afkoelen
  • In een kom doe je de mascarpone, slagroom (125 ml) en kristalsuiker. Klop met de mixer op hoge snelheid tot een stijf mengsel.
  • In een pannetje smelt je de Werther’s Caramel snoepjes. Wanneer dit is gesmolten, voeg je de slagroom toe, roer tot een egale saus.
  • Dip de lange vingers in de koffie. Leg op ieder bordje 3 lange vingers naast elkaar. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mascarponeroom en spuit een laagje room op de lange vingers. Op de room giet je ongeveer een kleine eetlepel caramelsaus, probeer gelijkmatig te verdelen.
  • Herhaal bovenstaande stap nog een keer, maar dan leg je de lange vingers bovenop het tiramisu taartje dat je al aan het maken bent.
  • De bovenste laag caramelsaus kun je nog decoreren met een extra caramelsnoepje. Ik gebruikte zelf een gehalveerd snoepje.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Dit artikel is een samenwerking met Werther’s Original.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Suzanna schreef:

    Lijkt me heerlijk, dank je wel. Zou ik de koffie ook door iets anders kunnen vervangen? We luisteren hier allemaal geen koffie 🫣. Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan zeker! Bijvoorbeeld chocolademelk kun je ook gebruiken.

  2. Patricia Kwappenberg schreef:

    Dit ga ik proberen lijkt me heerlijk.
    Nog even een vraagje, ik heb sinds kort instagram en zag daar het filmpje van caramel thumbprint cookies. Zie het nu ook weer een link, maar waar vind ik het recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk! Dat recept vind je alleen op Instagram. In de beschrijving bij de video staat het recept.

  3. FREDDY schreef:

    5 sterren
    ik vond een zeer lekker dessert om in weekend te maken

  4. Gerrie schreef:

    5 sterren
    Gewoon met koffie proberen, en als je het niet lekker vindt maak dan een buur eens blij! 🥰
    Ik vind geitenkaas vies, maar met een lapje spek, honing en een walnoot wordt het een heel ander verhaal.
    Maar misschien is chocolademelk een optie?

  5. Jenneke schreef:

    5 sterren
    Ik mis je recept voor lange vingers op deze pagina. Misschien kan je die nog toevoegen voor de enthousiastelingen (ik heb hem ondertussen gevonden op je site) 😃
    Zelf hebben we nu ronde lange vinger koekjes gemaakt zodat we straks een ronde tiramisu kunnen aanbieden. Zin in in!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is zeker een goed idee, ik ga het even toevoegen. Dankjewel voor je suggestie!

  6. Daphne schreef:

    Kan je de caramelsaus ook eerder maken en bewaren? En dan bijvoorbeeld voor het opdienen ff warm maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest met deze specifieke saus, maar vermoed dat het wel kan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept