Ik vind het toch altijd zo mooi staan als je een cake aansnijdt en je vindt daar een hele peer in terug. De afgelopen jaren heb ik al vele foto’s gezien van dit soort baksels en het zal je dan ook niet verbazen dat dit idee op mijn baklijstje stond. Toen ik een tijdje terug een hele berg peren in huis had, besloot ik dat dit idee wel eens van mijn lijst afgestreept kon worden. Ik combineerde de peren met een chocoladecake, een erg goede combi als je het mij vraagt.
Om de cake mooi gelijkmatig te laten rijzen draaide ik de temperatuur wat omlaag en liet ik hem langer in de oven staan. Dat pakte met de hoogte van mijn peren precies goed uit. Ik ben dan ook ontzettend blij met het resultaat, zeker nadat ik hem had geproefd! Het ‘lastige’ aan deze cake? Dat is dan toch wel dat de hoeveelheid peer in een plakje cake flink kan verschillen. Maar daar staat dan wel een hele mooie, feestelijke cake tegenover. En je kunt je gasten natuurlijk altijd nog een plakje naar eigen smaak uit laten kiezen, dat komt dus helemaal goed.
Chocolade-perencake
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacaopoeder
- snufje zout
- 4 kleine peren
Instructies
-
In een kom doe je de boter en suiker bij elkaar, mix tot een romig geheel. Voeg dan de eieren één voor één toe, mix tot een ei volledig is opgenomen tot je het volgende ei toevoegt. Voeg tegelijk met een van de eieren ook de vanille extract toe.
-
Doe nu de laatste ingrediënten -zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout- in de kom en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
-
Vet je bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem, smeer dan een dun laagje beslag op de bodem van de cakevorm. Schil de peren (laat de steeltjes eraan zitten) en zet ze op een rij in de bakvorm. Je kunt de rest van het beslag erbij scheppen, maar ik vond het in dit geval makkelijker om hier een spuitzak voor te gebruiken.
-
Vul een (wegwerp)spuitzak met het chocoladebeslag, knip het puntje eraf en verdeel gelijkmatig in de vorm. Zorg dat je het beslag ook goed tussen de peren spuit.
-
Bak de cake in 75 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Heb je stoofperen of handperen gebruikt?
handperen 🙂
Wat ziet ie er gaaf uit! Ik had al een chai cake met hele peren op m’n lijstje staan, maar dit klinkt toch ook wel erg lekker.
Ga dit ook proberen!!
Groet, Wilma
Wat feestelijk! Perfect toetje voor tijdens de feestdagen met zelfgemaakt vanilla ijs.
Goed idee! Want ik zit er toch altijd mee dat er in sommige stukken zo weinig cake zit, en dat de cake dan haast uit elkaar valt. Dus als toetje spreekt het mij wel aan. 😀
hello, I am Aisha and I am eleven years old. I am English and I always want to become a famous baker. but my parents do not like that. What I must to say to my parents? Can you help me please, because than you make my dream come true!! tanks already!!
Greetings from Aisha. See you later
Answer in english please!!
Just follow your passion en make sure you get better and better in baking. Hopefully your parents will see this is what makes you happy. 🙂 Good luck!