Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten

Gepost: 16 oktober 2021 Laatst bewerkt: 26 november 2023
Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten

Kerst is toch wel mijn favoriete feestdag van het jaar. Eigenlijk draait het voor mij niet eens alleen maar om 25 en 26 december zelf, ik ben gek op de hele maand december. Het huis dat je gezellig maakt met decoraties, kaarsjes, kerstfilms kijken met een grote mok thee onder een dekentje. Het is het hele plaatje voor mij, de complete sfeer die bij kerst hoort. En natuurlijk niet te vergeten: al het lekkers. Van gingerbread koekjes tot meringue kransjes. Die recepten vind je dan ook terug in Het Feestdagen Bakboek, samen met nog meer heerlijke kerstrecepten. Deze chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten staan niet in het boek, maar zijn wel een perfect kerstkoekje. Makkelijk te maken en toch dat mooie feestelijke effect.

BAKTIP: Voor dit recept gebruikte ik ster uitstekers om het koekjesdeeg uit te snijden. Heb je deze niet in huis? Je kan de sterren ook zelf uit het deeg snijden. 

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Chocolade-hazelnoot sterren-2a

 

Chocolade-hazelnoot sterren maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.80 van 5 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten

Een eenvoudig recept met een spectaculair resultaat. Deze feestelijke sterrenkoekjes zijn perfect voor de kerstdagen.
voor 35-40 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

Topping

  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram hazelnoten fijngehakt

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot 5 mm dikte op een bebloemd oppervlak. Steek of snijd (verschillende) kerststerren uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze decoreert.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal daarna de kom van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe, blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
  • Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en drizzle de chocolade over de koekjes heen. Strooi er ook gelijk wat stukjes hazelnoot overheen zodat die aan de chocolade vast blijven zitten.
  • Laat de chocolade helemaal uitharden.
Tips

In plaats van hazelnoten kun je ook andere soorten noten gebruiken. Koekjes zonder noten maken? Gebruik dan sprinkles!
Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Rosa schreef:

    Hallo Laura, kan ik in plaats van ei iets anders gebruiken? :)) bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien dat dit artikel je verder kan helpen? https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept