Chocoladeletters versieren

Gepost: 18 november 2015 Laatst bewerkt: 21 juni 2024

chocoladeletters versieren 1a

Al jaren heb ik iets met versierde chocoladeletters. Ik zette ze vroeger zelfs op mijn verlanglijstje met Sinterklaas, en dat terwijl ik wist dat we ook altijd een gewone letter kregen. Ik vond het gewoon prachtig om zo’n mooie versierde letter te hebben. Inmiddels zet ik ze niet meer op mijn lijstje, maar ik blijf ze wel heel erg mooi vinden. Zo mooi, dat ik besloot ze zelf te gaan maken. En weet je wat? Dat is kinderlijk eenvoudig! En omdat ik ook altijd al eens mijn naam in chocoladeletters wilde hebben, besloot ik de nodige letters allemaal te kopen voor dit leuke versier project.

Ik heb ze zelf vrij simpel gehouden met opgespoten witte chocola, kruidnoten en sprinkles. Maar je kunt ook uitpakken met marsepeinen boetseersels, kleine snoepjes en alles wat je maar leuk vindt. Of je ze nou maakt om cadeau te geven, of als project met de kinderen op een druilerige middag. Het maakt niet uit, hier maak je iedereen blij mee!

BAKTIP: De webshop Sprinklelicious heeft heel veel soorten sprinklemixen, waaronder speciale sinterklaas sprinkles. Ontzettend leuk om je chocoladeletters mee te versieren!

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

BESTEL NU!

Afbeelding

chocoladeletters versieren 2a

CHOCOLADELETTERS VERSIEREN maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Chocoladeletters versieren

Weet je dat chocoladeletters versieren heel eenvoudig en ontzettend leuk is om te doen? Ook heel erg leuk de gepersonaliseerde letters cadeau te geven.
Porties: chocoladeletters

Ingrediënten

  • 5 chocoladeletters in smaak naar keuze
  • 250 gram chocola ter decoratie (wit, melk of puur, de keuze is aan jou)
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • spuitzak + stervormige spuitmond (bijvoorbeeld 1M)

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron smelt, doe dit dan met korte intervallen (10 seconden) om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Eenmaal gesmolten, laat je de chocolade wat afkoelen. Klop ondertussen de boter luchtig en romig.
  • Voeg de boter toe aan de ietwat afgekoelde chocolade en roer tot een egale massa. Dit mengsel moet wat indikken en steviger worden voordat je het in de spuitzak doet, anders behoudt de chocolade zijn vorm niet.
  • Als het chocolade mengsel dik genoeg is, schep je het in een spuitzak en kun je de chocoladeletters naar wens versieren. Nadat je de chocolade hebt opgespoten, versier je deze met kruidnoten en sprinkles. Of iets anders natuurlijk, maak ze zo gezellig als je wilt!
Tips

De opgespoten chocolade hardt na verloop van tijd uit, maar blijft ietsjes zachter dan de letter zelf. De kruidnootjes worden ook wat zachter, maar zelf vind ik dit juist heel erg lekker.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Ellen schreef:

    Het ziet er fantastisch mooi uit, maar dat wordt een bommetje in je maag denk ik. 😉

    1. Laura schreef:

      We hebben ze hier in kleine stukjes gebroken en steeds bij de thee een stukje genomen. Flinke hap inderdaad als je hem in één keer opeet, maar dat vind ik sowieso wel bij chocoladeletters 😉

  2. Emma schreef:

    ohh die zien er echt ontzettend lekker uit zeg!!

  3. Margot schreef:

    Dat is nog eens een goed idee! Het ziet er inderdaad heel leuk uit en het is een leuk projectje voor een zondagmiddag.

  4. Curly Creative schreef:

    Oh wauw,

    Dit staat ook zeker nog op mijn 2 do list. Thanks voor het delen.
    Ik denk dat ik zou gaan voor oreo’s, schuimpjes en malthesers ofzoiets.
    En natuurlijk wat leuke sprinkles…

    x

    1. Laura schreef:

      Leuke (en lekkere) combinatie!

  5. Nicole schreef:

    Wat ontzettend leuk gedaan!

  6. Dat ziet er heerlijk uit! Ik zou het zelf met sprinkels doen! Lekker veel en met witte chocolade i.p.v. roomboter.

    1. Laura schreef:

      Hier zit ook witte chocola op hoor, maar je mengt de chocola met roomboter zodat het zijn vorm behoudt. Als je alleen chocola gebruikt zakt het in 🙂

  7. Dieke schreef:

    Leuk Laura!
    Was dit toevallig vandaag van plan, dan door de letters een klein beetje te föhnen, waardoor je ook versiersels kunt plakken! Maat misschien dat ik toch die gespoten chocolade ga proberen, dat staat toch net wat mooier!

  8. Susanne schreef:

    Hoi Laura!
    Wat een super leuk idee.
    Hier ga ik zeker wat mee doen. Voor mezelf maak ik er natuurlijk ook een! Ik kan niet achterblijven haha. Dat wordt waarschijnlijk iets met noten, karamel & marshmallows <3

    Dankje voor het leuke idee!!

    Groetjes Suus

    1. Laura schreef:

      Ah, dat klinkt heerlijk!

  9. Anouk schreef:

    Nou.. Ik begin er niet meer aan. Gisteravond mijn 5e poging gedaan om zelf chocoladeletters te spuiten, allerlei verhoudingen geprobeerd, maar met de spuitzak is het er niet uit te krijgen en met m’n koekjespistool ging het even goed en daarna knapte die ook kapot.

    1. Laura schreef:

      Wat gek, heb je het misschien te lang op laten stijven? Het moet stevig zijn, maar zeker niet te hard.

  10. lynet schreef:

    Wat een onwijs leuk en makkelijk idee! Ik ga het zeker maken als cadeaus voor mijn zussen!

  11. Les schreef:

    Hoe lang kan je de opgespoten letter bewaren ivm de toegevoegde boter?

    1. Laura schreef:

      Het laatste stukje is hier na een week opgegaan en die was nog helemaal prima 🙂

  12. Eva schreef:

    Wat een leuk idee! Ik vraag me alleen af, kan je dit zo’n twee week bewaren buiten de koelkast of is het maar een paar dagen goed?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker 🙂 (ik zou ze wel even in een bakje doen)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept