Het is nog steeds het geval dat ik thuis bijna nooit koffie drink en buiten de deur zeer regelmatig voor cappuccino kies. Ik zeg het al twee jaar, maar voor thuis zou een melkopschuimer echt een goed idee zijn. Koffie in baksels verwerken doe ik echter nog steeds graag. Net als het smullen van die recepten met koffie. Mijn laatste creatie zijn deze chocolate chip koffiekoeken. Ik nam mijn favoriete recept voor chocolate chip cookies en maakte hier een variant met koffie van. Supersimpel, maar zó lekker. Ga jij ze bakken dit weekend?
BAKTIP: Dit recept is ook erg leuk om in een glazen beugelpot cadeau te geven aan iemand, zoals ik eerder deed in dit recept.
Wat zien die er mooi en heerlijk uit!
Wat lief, bedankt Trudy!
Heerlijk!
Ik vind ook alles lekker met koffiesmaak.
En een melkopschuimer is echt een aanrader hoor?
Haha, goed om te weten!
Ik lees op internet dat je voor backing soda een zuur ingredient nodig hebt, maar die kom ik niet tegen bij de ingredienten voor de koekjes. Ik wil ze nu gaan bakken, neem denk ik maar gewoon bakpoeder.
Wist je dat koffie ook een hoge zuurgraad heeft?
Sorry dat wist ik niet. Ik lust ook geen koffie?. Maar deze koeken zijn heerlijk. En goed gelukt met bakpoeder.
Gelukkig maar! Hoeveel bakpoeder heb je uiteindelijk gebruikt?
Een ruime theelepel. De koeken waren knapperig van buiten en chewie van binnen.
Superkoekjes, vol van (koffie)smaak en inderdaad crunchy van buiten en chewy van binnen. Heerlijk. Bedankt voor het recept.
Fijn om te lezen baksmurf!!
Ik heb het normale recept aangehouden en toen ze uit de oven kwamen waren ze lekker een beetje chewy, uurtje later waren ze lekker krokant. Maar een dag later waren alle koeken taai. Hoe kan dit? Ik had ze in een koektrommel, mischien niet lucht dicht genoeg ??
Dat denk ik inderdaad! Wat jammer!
Hey Laura,
Normaal vries ik koekjesdeeg in zodat ik het gewoon uit de vriezer kan nemen wanneer de nood hoog is ?. Kan ik dat met dit deeg ook doen?
Groetjes
zeker, handig juist!
Deze koekjes van de week gemaakt, zijn bij iets donkerder uitgevallen maar, LEKKER!!!! Deze ga ik zeker vaker maken. Leuk detail ik heb de koffie uit een Starbucks cup gebruikt werkt prima.
Groetjes
Klinkt heerlijk! Maar ik heb geen oploskoffie, wel heerlijke (espresso) koffie van versgemaken bonen. Kan ik ook afgekoelde koffie gebruiken?
Helaas niet, er gaat nl geen daadwerkelijke koffie door de koeken heen, dat zou het deeg te dun maken.
Heerlijke koekjes! Mijn vriend vraagt elke keer weer of ik ze voor hem wil maken??
Hallo laura misschien een domme vraag welke oploskoffie bedoel je die oploskoffie dat je ook in verschillende smaken hebt of die ouderwetse oploskoffie‽? Die chocolate chip cookies zijn lekker 😁
Van die oploskoffie in een kleine zakjes, het is poeder.
Dank je wel
Dag Laura,
Kan je voor de oploskoffie ook zakjes cappucinopoeder of de oploskoffie gevriesdroogde korrels gebruiken?
De zakjes cappucinopoeder kan, dat is alleen wat minder sterk (en vaak gezoet). Gevriesdroogde korrels weet ik even niet, als het maar heel fijn is (dit kun je anders eventueel zelf malen).
Koekjes ga ik morgen maken.
De sprits net gemaakt, maar zoals je zei: kamertemperatuur is belangrijk…..vandaar dat ze niet te spuiten waren.. helaas pindakaas, maar de smaak was lekker!!
En oploskoffie in cake is ook heerlijk! Korrels eerst zeven!!
Bedankt weer, Carla
Hoi hoi heb je hier bakvaste chocolade chips voor gebruikt?.
Vr gr
Nee, gewone chocolate chips. Maar kan allebei!