
Nu voor de meeste mensen het normale werk- en schoolleven weer is begonnen, is er ook meer ritme. Zo werkt dat bij mij in ieder geval. De afgelopen weken zijn mijn standaard kommetjes met yoghurt, granola en fruit er ergens bij ingeschoten. Ik koos voor broodjes pindakaas en hagelslag, broodjes uit de oven of ik bakte pancakes. Ook heerlijk, maar wanneer het ritme er weer in zit bij mij schakel ik met liefde weer over op mijn schaaltje yoghurt. Niet eens bewust trouwens, ik geniet er gewoon echt van. Vooral ook van het zelf maken van granola. Om de zomer nog een beetje vast te houden ging ik voor een frisse smaak, zo ontstond deze citroen-gember granola.
Citroen-gember granola
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 20 gram (gebroken) lijnzaad
- 100 gram noten ongezouten
- 1-2 tl gember poeder
- rasp van 1 citroen
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
- Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
- Proef even een beetje of je de smaak goed vindt. Je kunt eventueel meer gember toevoegen als je dat lekker vindt. Houd er rekening mee dat de smaak door het bakken wat zal afzwakken.
- Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat en doe het daarna in een pot.
- Laat de granola afkoelen voordat je deze in een pot doet.
Tips
Klinkt heerlijk dit recept! Wil de citroen gember koeken maken waarbij stemgember uit een potje wordt gebruikt. Kan die gember ook in dit recept gebruikt worden ipv gemberpoeder?
Dat geeft wel een ander effect ivm suiker en vocht, maar het kan vast. Het zal een beetje experimenteren zijn met de hoeveelheden.