donut balletjes met dulce de leche

Gepost: 10 december 2020 Laatst bewerkt: 30 november 2023
donut balletjes met dulce de leche

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de keuken kwam weer een donut balletje in de dulce de leche dipte, zó lekker! Ik vind het echt een recept voor het najaar en ik denk dat het het ontzettend goed doet met de feestdagen. Daarom deel ik vandaag het recept voor donut balletjes met dulce de leche met jullie!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een ronde uitsteker van ongeveer 3,5 cm nodig. Ik gebruik hiervoor eentje uit deze 12-delige set uitsteekringen. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
donut balletjes met dulce de leche-2a

 

DONUT BALLETJES MET DULCE DE LECHE 1

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Donut balletjes met dulce de leche

Kleine donut balletjes op smaak gebracht met kaneel en gedipt in dulce de leche. Heerlijk als je het mij vraagt!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 4 gram gist (gedroogd)
  • 20 ml lauw water
  • 85 ml lauwe melk
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 35 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 200 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • dulce de leche om te dippen
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Doe gist, water, melk en suiker in een kom. Roer door en laat 10 minuten staan, je zult zien dat de gist oplost en gaat bubbelen.
  • Doe het gistmengsel, boter, bloem, kaneel en ei in een kom en kneed tot een plakkerig deeg.
  • Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en stort het deeg erop, kneed nog even kort door en plaats het dan in een kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek tot het (ongeveer) in volume is verdubbeld.
  • Bestrooi het werkblad weer met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Neem een uitsteker met 3,5 cm doorsnede en steek net zo lang rondjes uit tot het deeg op is. Leg deze stukjes deeg allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de plaat af en laat nog zo'n 30 minuten rusten. Verhit in de tussentijd een pan met olie tot 180 °C.
  • Bak de donut balletjes in 1,5-2 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Eenmaal afgekoeld (of juist nog een beetje warm) kun je ze serveren met dulce de leche om te dippen. Eet smakelijk!
Bewaren

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Lisa schreef:

    Het lijkt me heerlijk. Wel veel hoor 80 🙂
    Maar moet je die uitgestoken rondjes zo bakken of moet je er balletjes van draaien ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee je kunt meteen de uitgestoken rondjes gebruiken! En je zult je verbazen hoe snel die 80 balletjes verdwijnen 😉 invriezen kan ook goed.

      1. Danielle schreef:

        Kunnen ze als je ze invriest wel weer opgewarmd worden? Gewoon in de oven? Of worden ze dan klef?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het lijkt me dat dit gewoon kan, maar ik heb het niet getest.

  2. Yvonne schreef:

    Heerlijk, jammer dat je ze niet in de oven kunt bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept