Van de simpelste recepten kan ik vaak het meest enthousiast worden. Deze ijstaart is daar een perfect voorbeeld van. Met een hotelcake uit de winkel (die vind ik echt heerlijk), citroen-mascarponeroom en frambozen zet je deze frambozen-citroen ijstaart in een handomdraai in elkaar. En dan is het spannend, want pas wanneer dit dessert uit de vriezer komt kun je zien hoe hij is geworden.
Dat pakte gelukkig goed uit en toen ik de ijstaart aansneed deed ik een vreugdedansje. Hij zag er nog mooier uit dan ik had gehoopt en daarbij is deze ijstaart ook nog eens hartstikke fotogeniek. Het zo’n baksel waarmee ik niet kan stoppen met fotograferen en uit alle mogelijke hoeken een plaatje wil schieten. Nu is dat bij een ijstaart wat lastiger, want je wilt de foto’s klaar hebben voordat hij begint te smelten. Maar met flink doorwerken, heb ik toch best nog wel veel foto’s kunnen maken.
Oh en de smaak, daar vergeet ik je bijna over te vertellen. Hij is echt heerlijk! De ijslagen zijn lekker romig en fris door de lemoncurd, een goede combinatie met de frambozen. En dat past weer perfect bij de cake. Ja hoor, ik heb zitten smullen.
BAKTIP: Deze heerlijke ijstaart maak je eenvoudig in een cakevorm van 25 cm. Je kan de cake zelf maken, maar net zo goed kant-en-klaar kopen in de winkel.
Oh dit ziet er mooi en heel erg lekker uit! Het is echt een kunstwerk geworden. Het lijkt me leuk om hier ook nog wat variaties op te maken. 🙂
Hoi Laura, ik zou deze graag willen maken voor mijn verjaardag voor volgende week vrijdag, maar zou ik ook een ander ingrediënt kunnen gebruiken in plaats van de mascarpone? (Niet iedereen bij ons lust dit) Met vriendelijke groet, Anique
Je zou het 3 ingrediënten roomijs van mijn blog kunnen maken als vulling.
Jaaa die was heel erg lekker ?
Fijn weekend lieverd.
Kus, mam ❤️
Oh, de ijstaart ziet er super lekker uit! Heerlijk voor in de zomer.
Hoi Laura, zou ik ipv hotelcake ook bitterkoekjes kunnen gebruiken? En hoeveel zou je dan adviseren? Groetjes Melissa
Niet precies in deze vorm, dat zou er dan eerder doorheen gaan. De hoeveelheden zou je echt zelf even moeten testen.
Dank je wel, dan hou ik voor nu de cake aan. Ik wil hem dit weekend namelijk maken.
Dank om steeds je lekkere recepten te delen !
We staan er soms niet bij stil, hoeveel tijd en soms herbeginnen dit meebrengt.
Zoete groeten,
Martine
Dat ziet er zeker mooi uit! En lekker natuurlijk!
Eet je dan bevroren cake? Of blijft de cake zacht in de vriezer? Ziet er wel zalig lekker uit , alleen twijfel ik of de cake lekker blijft
Cake blijft heerlijk. Ja hij bevriest, maar omdat je hem al even van tevoren uit de vriezer haalt voor je hem aansnijdt is de cake vrij vlot weer zacht en ontdooid.
Dank je wel. Nu vlug naar de winkel om hotelcake te halen. Morgen ijstaart op het menu!!!
Wauw die zit er lekker uit! Ik snap wel dat je daar foto’s van wil blijven maken. Dit recept moet ik maar eens gaan proberen 🙂
Hmmmm ijstaart! Deze gaat op het lijstje! Ik ken de term hotelcake alleen niet… is dat op één of andere manier bijzonderder dan een ‘gewone’ cake? Of kun je ook gewone cake gebruiken voor dit recept? Ik ben benieuwd of je ook kunt varieren met bijvoorbeeld een chocoladecake!
Dat zijn van die kleffe/smeuïge cakes die zo net recht en hoekig zijn, eigenlijk de standaard (goedkope) cakes die in de supermarkt liggen. En variëren met smaak kan zeker, een zelfgebakken cake kan ook prima.
Lijkt me heerlijk, en wat ziet ie er mooi strak uit!
Dat ziet er heerlijk uit! Gebruik je hiervoor verse frambozen of diepvriesframbozen?
Ik gebruikte verse frambozen.
Blijven deze goed in de vriezer, net nat/klef bedoel ik? Zit er over te denken om dit als taart bij een sweet table te doen, dus een ontdooide variant… Ik hoor graag van je!
Ja hoor, die blijven goed.
Hoi Hoi , lijkt mij erg lekker! Ga ik maken voor 20 studenten die naar mijn zoon 21-diner komen!
Mij benieuwd! Zou je misschienbij de recepten ook kunnen vermelden het bedrag dat je moest betalen voor de ingrediënten?
Met vrolijke groet,
Caroline
Ik vermeld geen kosten bij recepten omdat dit verschilt per supermarkt.
Dit weekend gemaakt met verse frambozen. Heerlijke smaak met de lemon curd. Maar ik vond het lekkerder nadat de cake was ontdooid omdat de frambozen na een uur uit de vriezer nog steeds bevroren waren. Ga het zeker nog een keer maken maar niet meer invriezen.
Vind ik ook!!
Wat is een hotelcake?
Zo worden de (goedkope) cakes genoemd die je in de supermarkt kunt kopen. Die zijn qua uiterlijk vaak heel erg ‘rechttoe rechtaan’
Hoe lang van te voren kan je deze het beste uit de vriezer halen? Alvast bedankt!
ik haal hem zelf een kwartiertje van tevoren uit de vriezer.
Kan je de frambozen en de lemon curd ook vervangen door iets anders? Zou graag een chocolade variant willen maken.
Zeker, je kunt hier volop mee variëren.
Hoi het recept ziet er super lekker uit en ik wil hem voor donderdag avond gaan maken. Maar kan ik hem dan woensdag al maken of is hij dan niet lekker meer? En wat is Lemon curd en kan je dat ook vervangen voor iets anders? Ik was bij de jumbo en daar kon ik het niet vinden en ze wisten ook niet wat het was…
In de supermarkt staat het bij de jam in het schap. Of je maakt het zelf: http://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/
Woensdag maken kan prima.
Goed idee, was lekker fris!
Hallo ik wil deze dit weekend maken maar pas 1ste kerstdag met het diner serveren kan dat?
Hoi Laura, ik heb er twee gemaakt. De een met aardbei en de ander heb ik met lemon curd en meringue gedaan. Ze waren voor een bbq vandaag bij vrienden maar nu belde ze net dat ze allemaal verkouden zijn… zouden de taarten nog een weekje goed blijven in de vriezer?
Ik ben benieuwd…. Hij staat nu net in de vriezer voor de verjaardag van mijn dochter morgen. Hopelijk valt hij in de smaak, maar dat zal wel met deze hitte?.
Vast en zeker een aangename verkoelende traktatie!
Al een paar jaar is deze favoriet tijdens de feestdagen en heel soms tussendoor.
Wel heb ik sinds het begin af aan de frambozen vervangen voor Amerena Kersen (glazen pot van de Lidl), dit omdat de allereerste keer dat ik het wilde maken mijn frambozen niet meer goed waren en de winkels gesloten toen gezocht voor een alternatief en dat waren de kersen op siroop ? wij vinden dat zelfs nog lekkerder omdat de siroop een beetje doorsijpelt in de cake, en met het serveren doen we nog wat kersen erover heen soms zelf warme kersen ?
Moet het perse een hotelcake zijn og kan ik ook gewoon zelf een vanillecake bakken?
Zelf een vanillecake zou ook kunnen.
ik vond zo heerlijk lekker om zondags bij de koffie te geven
Een heerlijk recept, Laura. Ik maak dit toetje soms ook voor grotere groepen. Alleen dan niet in een cakevorm maar in een vierkant bakblik of schaal. Om het dan snel en gemakkelijk op te bouwen gebruik ik van die vierkante eierwafels. Die gewone, wat goedkopere en buigzame wafels. Je kunt ze gemakkelijk in de voorraadkast bewaren tot je ze nodig hebt.