Ik vond het tijd mijn basisrecept voor een koolsalade met jullie te delen. Hierin gebruik ik niet alleen mayonaise, maar met name Griekse yoghurt als basis, wat het lekker fris maakt. Daarnaast gebruik ik naast witte en rode kool ook wortel, dat staat mooi qua kleur, maar smaakt er gewoon ook erg lekker bij!
Waarschijnlijk heb je al wel eens een koolsalade gegeten terwijl je van een broodje pulled pork met barbecuesaus (of pulled jackfruit wraps, voor de vegetariërs) aan het genieten was. Hier hoort namelijk als basis een lekkere laag koolsalade op te zitten. Maar deze frisse koolsalade is ook ontzettend lekker als bijgerecht bij de BBQ, of bij de gourmet. Ik voeg dan graag nog een paar extra ingrediënten toe zoals rozijnen of stukjes appel en wat grof gehakte walnoten. En een flinke hand grof gesneden verse kruiden zoals koriander of peterselie smaakt daar ook goed bij. Op die manier zet je een meer bijzondere koolsalade op tafel, die ontzettend makkelijk is om te maken.
BAKTIP: Heb je na het eten toch nog wat koolsalade over? Bewaar deze dan maximaal 2 dagen in een luchtdichte vershouddoos in de koelkast.
Zojuist gemaakt
Lekker en goede doseringen qua saus:)