Frisse koolsalade

Gepost: 29 september 2021 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
Frisse koolsalade

Ik vond het tijd mijn basisrecept voor een koolsalade met jullie te delen. Hierin gebruik ik niet alleen mayonaise, maar met name Griekse yoghurt als basis, wat het lekker fris maakt. Daarnaast gebruik ik naast witte en rode kool ook wortel, dat staat mooi qua kleur, maar smaakt er gewoon ook erg lekker bij!

Waarschijnlijk heb je al wel eens een koolsalade gegeten terwijl je van een broodje pulled pork met barbecuesaus (of pulled jackfruit wraps, voor de vegetariërs) aan het genieten was. Hier hoort namelijk als basis een lekkere laag koolsalade op te zitten. Maar deze frisse koolsalade is ook ontzettend lekker als bijgerecht bij de BBQ, of bij de gourmet. Ik voeg dan graag nog een paar extra ingrediënten toe zoals rozijnen of stukjes appel en wat grof gehakte walnoten. En een flinke hand grof gesneden verse kruiden zoals koriander of peterselie smaakt daar ook goed bij. Op die manier zet je een meer bijzondere koolsalade op tafel, die ontzettend makkelijk is om te maken.

BAKTIP: Heb je na het eten toch nog wat koolsalade over? Bewaar deze dan maximaal 2 dagen in een luchtdichte vershouddoos in de koelkast.

Frisse koolsalade (2)

 

Frisse koolsalade

Opslaan
Recept afdrukken

4.29 van 28 stemmen

Frisse koolsalade

Een frisse koolsalade is de perfecte basis van een broodje pulled pork, maar met een paar extra toevoegingen ook een heerlijk bijgerecht tijdens een BBQ.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • 150 gram witte kool gesneden
  • 150 gram rode kool gesneden
  • 100 gram wortel julienne

EVENTUEEL TOEVOEGEN:

  • Koriander, munt of peterselie fijngesneden
  • Een (klein) handje gewelde rozijnen
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 100 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Neem een kom en meng hierin de mayonaise, Griekse yoghurt, het sap van één limoen en wat peper en zout.
  • Voeg de gesneden witte en rode kool en de julienne wortel toe aan de mayonaise-yoghurt basis. Meng door elkaar. Proef even of je het op smaak vindt, voeg anders nog wat extra limoensap, peper of zout toe.
  • De basis voor je koolsalade is nu klaar en ideaal om te verwerken op een broodje pulled pork.
  • Als je deze koolsalade als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ wilt serveren, voeg dan nog wat fijngesneden kruiden toe, een handje gewelde rozijnen of een appel in kleine stukjes en wat grof gehakte walnoten.
Tips

Met deze hoeveelheid kun je minimaal vier flinke broodjes of wraps (met pulled pork of pulled jackfruit) van koolsalade voorzien.

In plaats van walnoten kun je ook andere soort noten gebruiken, zoals gebrande amandelen.

Bewaren

Maximaal twee dagen afgesloten in de koelkast, maar vers het lekkerst. Voeg de (eventuele) noten pas vlak voor het serveren toe.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Nina de Wit schreef:

    5 sterren
    Zojuist gemaakt
    Lekker en goede doseringen qua saus:)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept