Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Gepost: 22 augustus 2020 Laatst bewerkt: 8 mei 2023
Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Ook al ben ik gek op bladerdeeg hapjes, zalm gaat bij mij niet met liefde naar binnen. Gelukkig wel bij mijn teamgenoot Mariette, dus zij bedacht dit bladerdeeg hapje met gerookte zalm, roomkaas en verse dille. Een klassieke combinatie die ook heel erg goed in een afgebakken bladerdeeg hapje bleek te werken. Ik moest jullie waarschuwen: als ze eenmaal voor je neus staan kun je er niet vanaf blijven.

Op zoek naar meer inspiratie met bladerdeeg? Afgelopen week kwam dit artikel online met 10 lekkere bladerdeeg hapjes die je gewoon al op Laura’s Bakery kunt vinden en in het Borrelhapjes bakboek staan er nog veel meer.

Gerookte zalm bladerdeeg hapje

 

Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Deze ontzettend lekkere bladerdeeg hapjes met gerookte zalm, roomkaas en verse dille heb je in een handomdraai gemaakt.
Porties: hapjes

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram roomkaas (naturel)
  • 7 gram verse dille
  • 50 gram gerookte zalm (plakjes)
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Doe de roomkaas in een kommetje. Snijd de dille fijn en meng door de roomkaas.
  • Smeer de plakjes bladerdeeg in met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de gerookte zalm over de bladerdeeg plakjes. Het zal ze niet helemaal bedekken, maar dat is prima.
  • Rol de plakjes op en snijd elk plakje in 7 spiralen. Leg elke spiraal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de bladerdeeg hapjes in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Je kunt de roomkaas en de verse dille ook vervangen door een kant-en-klare kruidenroomkaas.
Bewaren

Bewaar de hapjes luchtdicht verpakt tot vier dagen in de koelkast. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je bladerdeeg hapjes kunt bewaren en voorbereiden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Judith schreef:

    Die zijn echt ZALIG !! echt een aanrader 🙂

  2. Judy schreef:

    Net gemaakt. Ziet er prachtig en heerlijk uit! Fijne feestdagen!!

  3. Sabrina schreef:

    Ik vond het leuk om het te maken maar hoe zorg ik er voor dat het niet zo zoutig smaakt wand ik had niks met zout gedaan

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat gaat helaas niet, want dat komt van de gerookte zalm af.

  4. Krista schreef:

    Kun je deze al eerder van te voren klaar maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze blijven in de koelkast tot 4 dagen goed.

  5. Carleer Ch. schreef:

    Bladerdeeg let zalm was een heel jakkeren Recep, dankjewel voir de top 👍

  6. Leo schreef:

    Gaat de roomkaas niet “lopen” bij 209c in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, daar had ik geen last van. Het moet niet een te dikke laag zijn natuurlijk.

  7. Leo schreef:

    Dank je wel voor de snelle reactie. Ik ga ze voor Kerst eens als voorafje maken! Dank je voor het delen.

  8. Melina schreef:

    Gebruik je kleine vierkante plakjes bladerdeeg of 1 groot vel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kleine vierkante plakjes.

  9. Leo schreef:

    Zoals gezegd heb ik gemaakt met Kerst en ze bevielen prima!! Voor herhaling vatbaar.
    Ik heb ze van 1 groot vel gemaakt; super makkelijk!

  10. Rita schreef:

    Lijkt me super lekker. Ik heb alleen 1vraag
    Kun je ze ook weer opwarmen? Koude bladerdeeg is niet mijn favoriet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Gebakken bladerdeeg hapjes warm je in ongeveer 5 minuten op 225 graden op.

  11. Charles schreef:

    Om te voorkomen dat de roomkaas in de oven eruit loopt kun je hetmet een ei mengen

  12. FREDDY schreef:

    5 sterren
    ik vond een heerlijk lekker recepten om bij de feestdagen of bij een film avond te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept