Ook al ben ik gek op bladerdeeg hapjes, zalm gaat bij mij niet met liefde naar binnen. Gelukkig wel bij mijn teamgenoot Mariette, dus zij bedacht dit bladerdeeg hapje met gerookte zalm, roomkaas en verse dille. Een klassieke combinatie die ook heel erg goed in een afgebakken bladerdeeg hapje bleek te werken. Ik moest jullie waarschuwen: als ze eenmaal voor je neus staan kun je er niet vanaf blijven.
Op zoek naar meer inspiratie met bladerdeeg? Afgelopen week kwam dit artikel online met 10 lekkere bladerdeeg hapjes die je gewoon al op Laura’s Bakery kunt vinden en in het Borrelhapjes bakboek staan er nog veel meer.
Die zijn echt ZALIG !! echt een aanrader 🙂
Net gemaakt. Ziet er prachtig en heerlijk uit! Fijne feestdagen!!
Ik vond het leuk om het te maken maar hoe zorg ik er voor dat het niet zo zoutig smaakt wand ik had niks met zout gedaan
Dat gaat helaas niet, want dat komt van de gerookte zalm af.
Kun je deze al eerder van te voren klaar maken?
Ze blijven in de koelkast tot 4 dagen goed.
Bladerdeeg let zalm was een heel jakkeren Recep, dankjewel voir de top 👍
Gaat de roomkaas niet “lopen” bij 209c in de oven?
Nee, daar had ik geen last van. Het moet niet een te dikke laag zijn natuurlijk.
Dank je wel voor de snelle reactie. Ik ga ze voor Kerst eens als voorafje maken! Dank je voor het delen.
Gebruik je kleine vierkante plakjes bladerdeeg of 1 groot vel?
Kleine vierkante plakjes.
Zoals gezegd heb ik gemaakt met Kerst en ze bevielen prima!! Voor herhaling vatbaar.
Ik heb ze van 1 groot vel gemaakt; super makkelijk!
Lijkt me super lekker. Ik heb alleen 1vraag
Kun je ze ook weer opwarmen? Koude bladerdeeg is niet mijn favoriet.
Zeker! Gebakken bladerdeeg hapjes warm je in ongeveer 5 minuten op 225 graden op.
Om te voorkomen dat de roomkaas in de oven eruit loopt kun je hetmet een ei mengen
ik vond een heerlijk lekker recepten om bij de feestdagen of bij een film avond te geven