Gevulde eitjes met champagne en glitter

Gepost: 29 december 2017 Laatst bewerkt: 5 december 2023
Gevulde eitjes met champagne en glitter

Met kerst achter de rug is het natuurlijk al snel weer tijd voor oudjaarsavond. De avond waarop de tafel gevuld wordt met allerlei lekkere hapjes, van deze verrassende gevulde eitjes met champagne tot zelfgebakken oliebollen. Althans, wij hopen natuurlijk van harte dat jullie met deze Laura’s Bakery recepten aan de slag gaan. Bij de feestdagen horen gevulde eitjes vind ik, maar ik wilde er nu een keer een compleet andere draai aan geven. Zou je gevulde eitjes op smaak kunnen brengen met champagne? Ik probeerde het uit en was erg tevreden. Deze eitjes zijn heerlijk fris van smaak wat niet alleen door de champagne komt. Daarnaast pakte ik al mijn gouden en zilveren sprinkles erbij voor een klein feestje op ieder eitje. De combinatie van zoet en hartig vond ik erg geslaagd.

BAKTIP: De vulling voor de eieren spoot ik met een gekartelde spuitmond in een mooie, feestelijke toef. 

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!

Bestel hier!

Afbeelding
gevulde-eitjes-champagne-2x

 

Gevulde eigen met glitter en champagne

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Gevulde eieren met champagne en glitter

Een erg lekker hapje tijdens de jaarwisseling: gevulde eieren met champagne en glitter. Een feestje op het bord en een feestje in je mond!
Porties: hapjes

Ingrediënten

  • 6 eieren (M) hardgekookt
  • 3 el cream cheese
  • 1 el mayonaise
  • 1-2 el champagne
  • peper en zout

Ter decoratie

  • zilveren en gouden sprinkles
  • vers fruit (zoals druiven)
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Pureer het eigeel samen met de cream cheese, mayonaise en champagne tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een spuitzak met kartelmond en vul deze met de vulling. Plaats de spuitzak eventueel 2 uur in de koelkast om op te stijven. Spuit in iedere helft een mooie toef. Plaats de gevulde eitjes met champagne in de koelkast tot aan serveren en decoreer vlak voor serveren met de sprinkles en het gekozen fruit.
Tips

Je kunt ook met een staafmixer de crème maken. Het belangrijkste is dat deze klontvrij is.
Bewaren

De eitjes tot serveren afgedekt in de koelkast bewaren. Ik zou ze niet langer dan 1-2 dagen van tevoren bereiden. Laat even op temperatuur komen voordat je ze opeet voor meer smaakbeleving.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Nelly schreef:

    Ik maak vaak gevulde eieren, eigenlijk altijd met vis
    Maar dit ziet er echt heel feestelijk uit
    Wat een leuk idee met die sprinkles

  2. Carla schreef:

    Wat een verrassende combinatie: eieren, champagne, druiven en sprinkles!
    Je moet het maar aandurven. Het ziet er heerlijk uit!
    Je zou het ook zo met Pasen op tafel kunnen zetten.
    Het geheel heeft van die mooie pastelachtige tinten wat je met Pasen altijd ziet.
    (‘k Heb ooit eens een recept voor gevulde eieren van Laura haar moeder gehad.
    Die waren ook verrukkelijk. Helaas ben ik het recept kwijt :-(. )
    Fijne jaarwisseling!
    Xus,
    Car

  3. M.Visser schreef:

    Ik maak als decoratie vaak wijngelei.
    Bijv 250cc wijn, champagne oid met 3 blaadjes geweekte gelatine voorzichtig verwarmen tot gelatine opgelost is. Uitgieten in platte schaal tot laagje va 0.5-1 cm. Goed koelen en gelatineplak kleinsnijden. Het lijkt op kristallen! Tot gebruik koud bewaren. Werkje van niks met groot effect!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept