Met kerst achter de rug is het natuurlijk al snel weer tijd voor oudjaarsavond. De avond waarop de tafel gevuld wordt met allerlei lekkere hapjes, van deze verrassende gevulde eitjes met champagne tot zelfgebakken oliebollen. Althans, wij hopen natuurlijk van harte dat jullie met deze Laura’s Bakery recepten aan de slag gaan. Bij de feestdagen horen gevulde eitjes vind ik, maar ik wilde er nu een keer een compleet andere draai aan geven. Zou je gevulde eitjes op smaak kunnen brengen met champagne? Ik probeerde het uit en was erg tevreden. Deze eitjes zijn heerlijk fris van smaak wat niet alleen door de champagne komt. Daarnaast pakte ik al mijn gouden en zilveren sprinkles erbij voor een klein feestje op ieder eitje. De combinatie van zoet en hartig vond ik erg geslaagd.
BAKTIP: De vulling voor de eieren spoot ik met een gekartelde spuitmond in een mooie, feestelijke toef.
Ik maak vaak gevulde eieren, eigenlijk altijd met vis
Maar dit ziet er echt heel feestelijk uit
Wat een leuk idee met die sprinkles
Wat een verrassende combinatie: eieren, champagne, druiven en sprinkles!
Je moet het maar aandurven. Het ziet er heerlijk uit!
Je zou het ook zo met Pasen op tafel kunnen zetten.
Het geheel heeft van die mooie pastelachtige tinten wat je met Pasen altijd ziet.
(‘k Heb ooit eens een recept voor gevulde eieren van Laura haar moeder gehad.
Die waren ook verrukkelijk. Helaas ben ik het recept kwijt :-(. )
Fijne jaarwisseling!
Xus,
Car
Ik maak als decoratie vaak wijngelei.
Bijv 250cc wijn, champagne oid met 3 blaadjes geweekte gelatine voorzichtig verwarmen tot gelatine opgelost is. Uitgieten in platte schaal tot laagje va 0.5-1 cm. Goed koelen en gelatineplak kleinsnijden. Het lijkt op kristallen! Tot gebruik koud bewaren. Werkje van niks met groot effect!