In het najaar vind ik het heerlijk om koekjes te bakken en dan het liefst zandkoekjes of chocolate chip koeken. Deze zalige thumbprint cookies zijn eigenlijk een soort gevulde zandkoekjes met speculoos.
Zo maak je gevulde zandkoekjes met speculoos
Je hebt voor deze koekjes maar weinig nodig: mijn basisrecept voor zandkoekjes, wat kaneel, speculoospasta, sprinkles en je duim. Vooral die duim is erg belangrijk, want die zorgt ervoor dat er een mooie kuil in het koekje ontstaat die na het bakken met speculoospasta gevuld kan worden. En hoe meer speculoospasta hoe beter als je het mij vraagt. 😉
Bij het maken van deze gevulde zandkoekjes met speculoos kan ik aanraden om ze pas vlak voor het serveren te vullen met de speculoospasta. Door de vulling worden de koekjes sneller zacht en je kunt ze ook lastiger bewaren. Zonder de vulling kun je de koekjes wel vier tot zes weken in een trommel bewaren.
Twijfel je wel eens tussen speculaas en speculoos? In dit artikel lees je precies wat het verschil is. Zo weet je voortaan precies wat er in je beslag gaat.
Hoi Laura, hoe heb je de speculoos er netjes in gekregen? Heb je dat met een spuitzak gedaan? En is dat dan niet te dik voor een spuitzak?
Gewoon met een theelepel. Als je ermee worstelt kun je de speculoospasta ook heel kort opwarmen in de magnetron, dan wordt het zachter
Hey bloem is dat gewone bloem of zelfrijdende dat staat in de meeste recepten nooit bij. De speculoospasta is gewoon uit de pot er is niets bijgedaan. Zien er echt lekker uit
Bloem = bloem en geen zelfrijzend bakmeel (als er zelfrijzend bakmeel nodig is dan staat dit in de ingrediëntenlijst). Hier lees je wat meer over het verschil: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/
En inderdaad, er is gewoon speculoospasta gebruikt.
Ok bedankt
Mijn koekjes zijn helemaal uitgelopen. Hoe komt dat?
Dat kan meerdere oorzaken hebben. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/voorkomen-dat-koekjes-uitlopen/