Ik geef het toe, ook ik vergeet wel eens mijn ingrediënten uit de koelkast te halen. Op het moment dat ik wil beginnen is mijn boter nog keihard en zijn mijn eieren nog veel te koud. Niet handig en zin om weer een tijd te wachten heb ik dan ook niet. Gelukkig zijn er simpele trucjes om je ingrediënten snel op kamertemperatuur te hebben! Want bij het bakken moeten al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat. Dat is een soort ongeschreven regel. Tenzij anders vermeld natuurlijk, want soms komt het voor dat bijvoorbeeld je boter nog wel koud moet zijn.


Als ik cake bak en de temperatuur van de boter is nog niet naar wens, zet ik de beslagkom in een bodempje warm water in de gootsteen. En dan maar roeren.
Wordt in jouw recepten altijd boter op kamertemperatuur gebruikt? Want ik zie ook wel eens recepten waarin expliciet vermeld wordt dat de boter koud moet zijn, bijv. https://bettyskitchen.nl/recept-speculaastaart-met-abrikozen/
Moet room ook op kamertemperatuur zijn?
Alles moet op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.
Ik maak met de kaasschaaf mooie gekrulde plakjes van de lange zijkant van de harde boter. Die laat ik in de beslagkom vallen die op de weegschaal staat.
Ik ben aan mijn cakebeslag begonnen voor een driptaart. Hoe bewaar ik die het best in de diepvriezer. De 3delen apart in zilverpapier? Of samen?
Ik zou ze apart verpakken in plastic folie in de vriezer. Is ook makkelijker met weer ontdooien.