Ik zie nog goed voor me hoe mijn nichtje Anouk en ik laatst op een familie verjaardag samen het schaaltje met kaasvlinders verorberden. Onze favoriete snack! We hadden zelfs het schaaltje al tactisch wat dichterbij gezet 😉 . Van het één kwam het ander en we besloten dat we deze lekkernij ook prima zelf konden maken. We vierden Sinterklaas samen, dus gingen de week ervoor samen in de keuken aan de slag. Kon onze familie direct als proefpanel ingezet worden. Na zelf onze baksels al goedgekeurd te hebben, was het twee dagen later aan de rest van onze families om een oordeel te vellen. Zij wilden deze zware taak gelukkig op zich nemen en kwamen unaniem tot hetzelfde oordeel: goedgekeurd! Zo blijft er voor jullie dus geen enkele twijfel meer over om ook aan de slag te gaan!
Kaasvlinders
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (40×24 cm)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 el paprikapoeder
- 1 ei + snuf zout, losgeklopt
Instructies
-
Rol de plak bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de lap in met het geklutste eitje.
-
Meng in een schaaltje de Parmezaanse kaas met het paprikapoeder en strooi gelijkmatig over de lap bladerdeeg.
-
Druk het mengsel een beetje aan. Rol vanaf beide smalle kanten de lap bladerdeeg op naar het midden. Rol het bladerdeeg niet te strak op.
-
In het midden kun je een beetje ei op het bladerdeeg smeren om beide zijdes aan elkaar te plakken.
-
Snijd plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de kaasvlinders in 18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Hoi Laura,
Wat een super leuk recept, wil het zeker snel proberen. Ik heb in de supermarkt alleen nog nooit een rol bladerdeeg gezien, waar koop jij die?
Groetjes,
Ilse
Hoi Ilse,
Ik heb deze gekocht bij een AH XL, in het koelvak waar ook kant en klaar pizzadeeg ligt. Jumbo verkoopt het ook.
Wat een goed idee! En lekker simpel!
Leuk en mooi!
Wat heerlijk simpel, super leuk!! Ga ze zeker serveren op een verjaardag. 😉
Lekker simpel, maar wat zien ze er ook prachtig uit! Ga ik zeker ook weer eens maken.
Wauw die zien er lekker uit!
Prachtig gemaakt en ze waren idd lekker.
Wat is jullie volgende “project”?
Liefs, mam ❤️
een high tea leek ons wel een uitdaging 😉
Hoi Laura,
Wat heerlijk klinkt dit! En wat zien ze er mooi uit
Laatst zelf gemaakt met groene pesto, oregano, parmaham en kaas. Ook zaaaalig!
Goeten Lydia
oh, die klinken ook lekker zeg!
Ik moet ook helemaal niet op je blog kijken als ik honger heb…
deze hapjes wil ik meteen maken!!!
haha, net zoiets als naar de supermarkt gaan wanneer je honger hebt 😉
Ja precies! Kon niet kiezen en nu heb ik de arretjescake en de bastogne truffels gemaakt… Oepsss misschien een beetje overdreven?! Volgende keer de kaasvlinders dan maar. Bedankt voor de fijne recepten!
Ik maakte de kaasvlinders en bestreek de bovenkanten met de rest van het geklutste ei.
Ze waren super mooi en lekker alleen werden ze heel snel taai. Hoe kan ik ze knisperend houden zoals de kaasvlinders uit de winkel???
Hoor graag van je.
Ps recepten zien er zo mooi verzorgd uit!! Compliment.
Bea
Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂 Het probleem van bladerdeeg is dat het na een tijdje zachter wordt omdat het vocht aantrekt. In een luchtdichte doos bewaren (met eventueel een bakje rijst) kan al helpen. Maar even opwarmen voordat je ze serveert werkt ook goed. Dan worden ze ook weer lekker knapperig.
Hoi Laura,
Net de kaasvlinders gemaakt. Alleen tijdens het snijden van de plakjes werden ze helemaal vervormd.
Mijn bladerdeeg was erg zacht. Heb je hier een tip voor?
Een tijdje in de koelkast leggen zodat hij steviger wordt, en een heel scherp mes gebruiken.