Kaasvlinders

Gepost: 16 januari 2015 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

Kaasvlinders

Ik zie nog goed voor me hoe mijn nichtje Anouk en ik laatst op een familie verjaardag samen het schaaltje met kaasvlinders verorberden. Onze favoriete snack! We hadden zelfs het schaaltje al tactisch wat dichterbij gezet 😉 . Van het één kwam het ander en we besloten dat we deze lekkernij ook prima zelf konden maken. We vierden Sinterklaas samen, dus gingen de week ervoor samen in de keuken aan de slag. Kon onze familie direct als proefpanel ingezet worden. Na zelf onze baksels al goedgekeurd te hebben, was het twee dagen later aan de rest van onze families om een oordeel te vellen. Zij wilden deze zware taak gelukkig op zich nemen en kwamen unaniem tot hetzelfde oordeel: goedgekeurd! Zo blijft er voor jullie dus geen enkele twijfel meer over om ook aan de slag te gaan!

Kaasvlinders

Kaasvlinders

Kaasvlinders

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Kaasvlinders

Ook zo dol op kaasvlinders? Deze maak je voortaan gewoon helemaal zelf! Met dit eenvoudige recept heb jij snel een heerlijke snack op tafel staan.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (40×24 cm)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ei + snuf zout, losgeklopt

Instructies

  • Rol de plak bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de lap in met het geklutste eitje.
  • Meng in een schaaltje de Parmezaanse kaas met het paprikapoeder en strooi gelijkmatig over de lap bladerdeeg.
  • Druk het mengsel een beetje aan. Rol vanaf beide smalle kanten de lap bladerdeeg op naar het midden. Rol het bladerdeeg niet te strak op.
  • In het midden kun je een beetje ei op het bladerdeeg smeren om beide zijdes aan elkaar te plakken.
  • Snijd plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaasvlinders in 18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt deze hapjes heel goed van te voren maken. Bewaar ze bijvoorbeeld op een schaal die je afdekt met aluminium folie. Ze worden iets zachter, maar zijn nog steeds heerlijk. Wil je ze liever knapperig, schuif ze dan weer een paar minuten in de oven. Op Handige Baktips lees je alles over hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Kaasvlinders

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

20 reacties

  1. Ilse van der Heijden schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een super leuk recept, wil het zeker snel proberen. Ik heb in de supermarkt alleen nog nooit een rol bladerdeeg gezien, waar koop jij die?

    Groetjes,

    Ilse

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Ilse,
      Ik heb deze gekocht bij een AH XL, in het koelvak waar ook kant en klaar pizzadeeg ligt. Jumbo verkoopt het ook.

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! En lekker simpel!

  3. Trudy schreef:

    Leuk en mooi!

  4. charissa schreef:

    Wat heerlijk simpel, super leuk!! Ga ze zeker serveren op een verjaardag. 😉

  5. Corinne schreef:

    Lekker simpel, maar wat zien ze er ook prachtig uit! Ga ik zeker ook weer eens maken.

  6. Wauw die zien er lekker uit!

  7. Joke Kieft-Reijken schreef:

    Prachtig gemaakt en ze waren idd lekker.
    Wat is jullie volgende “project”?

    Liefs, mam ❤️

    1. Laura's Bakery schreef:

      een high tea leek ons wel een uitdaging 😉

  8. Lydia schreef:

    Hoi Laura,

    Wat heerlijk klinkt dit! En wat zien ze er mooi uit

    Laatst zelf gemaakt met groene pesto, oregano, parmaham en kaas. Ook zaaaalig!

    Goeten Lydia

    1. Laura's Bakery schreef:

      oh, die klinken ook lekker zeg!

  9. Lieke Smit schreef:

    Ik moet ook helemaal niet op je blog kijken als ik honger heb…
    deze hapjes wil ik meteen maken!!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha, net zoiets als naar de supermarkt gaan wanneer je honger hebt 😉

  10. Lieke Smit schreef:

    Ja precies! Kon niet kiezen en nu heb ik de arretjescake en de bastogne truffels gemaakt… Oepsss misschien een beetje overdreven?! Volgende keer de kaasvlinders dan maar. Bedankt voor de fijne recepten!

  11. Bea schreef:

    Ik maakte de kaasvlinders en bestreek de bovenkanten met de rest van het geklutste ei.
    Ze waren super mooi en lekker alleen werden ze heel snel taai. Hoe kan ik ze knisperend houden zoals de kaasvlinders uit de winkel???
    Hoor graag van je.
    Ps recepten zien er zo mooi verzorgd uit!! Compliment.
    Bea

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂 Het probleem van bladerdeeg is dat het na een tijdje zachter wordt omdat het vocht aantrekt. In een luchtdichte doos bewaren (met eventueel een bakje rijst) kan al helpen. Maar even opwarmen voordat je ze serveert werkt ook goed. Dan worden ze ook weer lekker knapperig.

  12. louise schreef:

    Hoi Laura,

    Net de kaasvlinders gemaakt. Alleen tijdens het snijden van de plakjes werden ze helemaal vervormd.
    Mijn bladerdeeg was erg zacht. Heb je hier een tip voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Een tijdje in de koelkast leggen zodat hij steviger wordt, en een heel scherp mes gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept