Kerststol wentelteefjes

Gepost: 26 december 2017 Laatst bewerkt: 15 december 2023

Goedemorgen op deze mooie tweede kerstdag. Voor het eerst sinds jaren heb ik een kerstdag gepland waarop er helemaal niets hoeft. Ik hoef de deur niet uit en er komen geen mensen op visite. Dus na een paar dagen in de keuken te hebben gestaan en een hoop gezelligheid ga ik vandaag lekker lui doorbrengen op de bank met een serie kerstfilms. Perfecte dagbesteding voor tweede kerstdag als je het mij vraagt. Uiteraard houd ik het eten nog wel een beetje feestelijk, dus ik begin gewoon lekker met een kerstontbijt. Ik laat je zien hoe je voor het ontbijt heel goed gebruik kunt maken van de restjes van eerste kerstdag (of je maakt deze pas na Kerst natuurlijk). In dit geval maak ik gebruik van overgebleven kerststol, daarmee maak ik kerststol wentelteefjes!

Voor nog meer inspiratie voor op de kerstontbijttafel raad ik aan om mijn verzameling kerstontbijtrecepten te bekijken.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Kerststol wentelteefjes

Een heerlijke feestelijke variant op de klassieke wentelteefjes: kerststol wentelteefjes. Een perfect toetje of ontbijtje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Doe melk, eieren en vanille-extract in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes kerststol erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook laten liggen en af en toe even omdraaien.
  • Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer gelijk nu ze nog warm zijn en strooi er wat poedersuiker overheen.
  • Eet smakelijk!
Bewaren
Serveer de wentelteefjes warm, dan zijn ze het lekkerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Annelies schreef:

    Nooit aan gedacht om wentelteefjes van overgebleven kerststol te maken. Het klinkt lekker dus dit ga ik morgen maar eens maken. Bedankt Laura!

  2. Eline schreef:

    6 dagen nadat ik de stol gemaakt had de wentelteefjes gemaakt! We hebben er van gesmuld! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept