Nadat jullie zo massaal enthousiast hadden gereageerd op de no bake Kinder chocolade cheesecakejes bedacht ik dat ik er ook wel een gebakken variant van kon maken. Ik ben dol op Kinder chocolade – wie eigenlijk niet? – maar houd ik meer van een gebakken cheesecake dan een no bake. Ik vond het daarom een goed idee om mezelf uit te dagen en een ware Kinder chocolade cheesecake te maken. Ik kan jullie vertellen dat dit echt de lekkerste chocolade cheesecake is die ik ooit heb gegeten. Een ware guilty pleasure die jou direct terugbrengt naar je kindertijd. De cheesecake bevat ook nog een mega lekkere verrassing, dus vliegensvlug naar het recept én meer foto’s.
Kinder chocolade cheesecake
Ingrediënten
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
- 500 gram roomkaas
- 4 eieren (M)
- 250 gram Kinder chocolade
- 200 gram crème fraîche
- Kinder Bueno (hoeveelheid naar keuze)
Ter decoratie
- 150 gram melkchocolade
- 250 ml slagroom
- 1 klontje boter
- 1 zakje vanillesuiker
- extra Kinder chocolade en Kinder Bueno
Instructies
- Maal de koeken fijn en doe in een kom. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en roer door totdat alle kruimels de boter hebben opgenomen. Bekleed met dit kruimelmengsel de bodem van een ingevette springvorm waarvan de bodem is bekleed met bakpapier. Druk de koekbodem met de achterkant van een lepel goed aan en zet weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat de Kinder chocolade, met vulling, ondertussen au bain marie smelten.
- Terwijl de Kinder chocolade staat te smelten doe je de roomkaas in een grote kom en mix je deze glad. Voeg vervolgens één voor één alle eieren toe terwijl je tussendoor steeds mixt. Schraap tussendoor de zijkanten schoon.
- Wanneer de chocolade is gesmolten, voeg je de crème fraîche toe. Roer dit tot een glad mengsel. Voeg toe aan het roomkaas mengsel en mix nog een keer door tot een glad geheel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet ongeveer 1/3 van het beslag erin. Plaats een aantal kinderbueno’s op deze laag en verdeel de rest van het beslag hier weer overheen.
- Bak de cheesecake in 55-60 minuten gaar. De buitenkant moet stevig aanvoelen, de binnenkant daarentegen mag nog wiebelig zijn. De bovenkant moet echter wel gestold zijn.
- Laat je Kinder chocolade cheesecake volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake in de oven staan en zet je de deur op een kiertje. Laat de Kinder cheesecake het liefst één nachtje – minimaal 4 uur – verder afkoelen en stevig worden in de koelkast.
- Maak met de melkchocolade en 100 ml van de slagroom een ganache. Doe de melkchocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een pannetje, zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Voeg een klontje boter toe en roer met een spatel door tot alle chocolade en de boter is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het over de koude cheesecake giet.
- Klop de resterende slagroom met de vanillesuiker stijf en spuit een aantal toeven op de Kinder chocolade cheesecake. Decoreer met stukje Kinder chocolade om het af te maken.
Deze ziet er echt heerlijk uit. Maar je hebt het over kinderchocolade. Dat zijn voor mij die reepjes met wit erin. Maar daarna lees ik kinderbueno (en die vind ik niet lekker haha). Welke gebruik je nou in de taart? Erbovenop kan natuurlijk alles wat je wilt 🙂
De Kinder bueno is voor wat stukjes door het beslag en ter decoratie bovenop, ik zal het in het recept nog even iets duidelijker zetten. Stukjes door het beslag kun je ook vervangen door Kinder chocolade hoor.
Oke dank je wel!
Hoi Lian,
Zet jij ook een schaal water onder in de oven als je een cheescake bakt om scheuren te voorkomen? Of een waterbad, au bain marie in de oven dus?
Dat staat niet in je recept en ik dacht dat een van beiden altijd moest? Dat heb ik eens van een pattisseier gehoord, die drong hier zelfs op,aan dat ik het niet vergeten moest! Vandaar ook mijn vragen.
Verder lijkt het me een zálige guilty pleasure taart waar ik me graag aan zou bezondigen!
Ik ga hem op zeker een keer namaken en wacht even op je reactie mbt het water in de oven.
In elk geval heel erg bedankt voor dit heeeerlijke recept en tot de volgende keer.
Een heel fijn weekend verder, groetjes aan Laura en een hartelijke groet,
Marja
Als er een bak water bij moet in de oven, staat dit in het recept. Voor deze cheesecake is het dus niet nodig. Ik weet dat het soms wordt gedaan, maar het hoeft niet altijd.
Ok, dan weet ik voor nu genoeg. Bedankt voor het snelle antwoord!
Fijne avond verder en een goede Zondag.
Hartelijke groetjes,
Marja
Hm, die van mij is toch gescheurd helaas..
wauw wat een zalig recept seg…deze ga ik ook zeker een keer maken, helaas heb ik niet zoveel ervaring of kennis ivm. roomkaas. ik heb wat opzoekwerk gedaan en kom hierbij uit op Philadelphia. deze heeft wel een licht zoute smaak en daarom durf ik deze niet direct te geruiken. zou je me soms kunnen zeggen welk merk van roomkaas jij gebruikt? dat zou een hele opluchting zijn voor mij. alvast bedankt voor uw antwoord en de lekkere recepten…
ik gebruik altijd philadelphia, Lian maakt ook graag gebruik van monchou.
Hi Laura,
Kun jij mij helpen op welke temperatuur en hoeveel minuten deze taart in een heteluchtoven kan worden afgebakken? Helaas beschik ik niet over een gewone oven. Zou de taart dolgraag maken!
Groetjes Jalou
voor hetelucht zet je de oven 10-20% lager, tijd blijft hetzelfde.
Mm dit lijkt mij zo lekker! Ziet er namelijk echt zo uit!
Wow, je moet er maar op komen, lijkt me heerlijk!
Jammer van de bodem…is hij mooi uitgehard is de koelkast, gaat hij weer de oven in…de boter heeft zich een weg door de springvorm gevonden en is er uit gelopen waardoor de bodem soppig werd. Dit is mijn eerste taart die niet in 1x op ging.
Oh wat jammer! Ik heb ook ooit eens een springvorm gehad die makkelijk lekte.
Bij mij ook een en al vettigheid doordat de boter uit de springvorm was gelopen. Hij staat nu verder af te koelen en op te stijven in de koelkast. Gaat dat nog goed komen met de bodem? Of is er misschien nog een tip die nuttig is voor deze (mislukte) bodem??
Ik had het ook met die bodem. Maar na een nachtje in de koelkast was de bodem perfect! Dus komt goed!
De taart staat nu in de oven!
Het mengsel vond ik zo dun…. hopelijk gaat het goed!!
Cheesecakebeslag is altijd dun/vloeibaar 😉
Nou hij was perfect gelukt!
Als ik een 20 cm springvorm gebruik, hoe lang moet hij dan in de oven?
Dan zal hij meer tijd nodig hebben, lastig te zeggen hoeveel meer precies. Dat hebben wij niet getest, even goed in de gaten houden dus. (of je rekent de hoeveelheden gewoon om)
Bedankt! De stukjes kinder bueno kwamen naar boven drijven bij mij, hoe zou ik dat in het vervolg kunnen voorkomen?
Heb je misschien iets anders gedaan dan het recept?
He Lotte,
Je was niet de enige, ik had precies hetzelfde, en had me toch helemaal aan het recept gehouden…
Verder was hij erg lekker
Groetjes
Bij mij gingen de stukjes kinder bueno ook gelijk drijven en heb perfect het recept gevolgd. Kan het aan het soort kaas liggen?
Ik las pas achteraf dat goedkopere roomkaas nogal waterig kan zijn. Misschien daarom?
Grtjs
Dat ligt zo te horen inderdaad aan de roomkaas.
Bij mij kwamen ze ook naar boven drijven.
Gemaakt voor de verjaardag van mijn jongste die geen taart lust, maar wel taart wil… hij lust kwark, hij lust chocola, dus wie weet… supergoed gelukt en wonder boven wonder, meneertje vond hem erg lekker!!! En de gasten ook!! Echt een groot succes!
De taart was superlekker maar heel erg zwaar. Heb je nog tips zodat de taart wat minder machtig wordt?
Nee, dat is eigenlijk echt hoe een cheesecake hoort. Kleinere stukjes snijden? 🙂
Hoihoi,
Onlangs deze taart gemaakt, maar ik miste toch wat aan de binnenkant qua chocolade. De kinder bueno vond ik persoonlijk niet zo lekker aan de binnenkant.
Is er wellicht nog iets anders wat ik in het midden kan doen, wat ook de oven in kan?
Dat klinkt alsof deze cheesecake het misschien niet helemaal voor jou is. Wat dacht je van mijn stroopwafel cheesecake (https://www.laurasbakery.nl/no-bake-stroopwafel-cheesecake/) of de chocolate chip cookies cheesecake? https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookie-cheesecake-taart/
Thanks voor de tip! Ga het proberen! Heb toch alle tijd in deze COVID 19 tijd.
Hee hallo!
Ik weet niet ik fout heb gedaan, begrijp me niet verkeerd hij ziet er wel goed maar. Om te eten is het echt niet te doen. De bueno die er in zit word echt een soort klef karton. Ik snap dat cheesecake is maar dan hoeft het niet naar kaas te smaken toch?. Ja ik weet het gewoon niet zo goed met deze taart. Nja ik weet het wel, in de kliko ermee.
Sorryyyyyyyyyy
Groetjes
Wat jammer om te lezen zeg! Je hebt niks aan het recept veranderd? Smaken kunnen natuurlijk verschillen.
Wow wat een geweldig recept, bedankt daarvoor. Mijn man is gek op kinder chocolade in alle vormen, dus heb ik dit gemaakt voor zijn verjaardag morgen. Ben benieuwd, hij staat nu in de oven.
Ah schot in de roos dan! Eetsmakelijk alvast 😉
Klinkt als een lekker recept! Zou je hier ook kleine cheesecakes van kunnen maken? Wat zou je dan moeten aanpassen?
Dat moet lukken, de baktijd veranderd dan: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Hoi Laura,
Bij de ingrediënten vermeld je 200 gram crème fraiche, bij decoratie 250ml slagroom. Heb ik het juist dat slagroom de opgeklopte versie van crème frèche is ? Enkel voor het maken van de toeven moeten we slagroom opkloppen. Hierdoor twijfel ik of de 200gram crème fraiche (ingrediënten) hetzelfde is als de 100gram slagroom gebruikt voor de ganache.
Dank voor je heerlijke recepten, een onuitputtelijke bron voor gestimuleerde smaakpapillen !
Nee, de crème fraiche gaat door de vulling en de slagroom is voor de decoratie bovenop (deels voor de ganache en deels om op te kloppen).
Goeiemorgen
Misschien is het een domme vraag… maar kan je de creme fraiche vervangen voor Mascarpone?
Groetjes Tessa
Nee, dat is niet de bedoeling.
Hallo, kleine vraag kan mascarpone ook gebruikt worden als roomkaas? Hoor het graag.
Groetjes, Liz
In principe moet dat kunnen.
Heehee! De cheeseckake klinkt echt heerlijk en staat nu in de oven! Maar ik ben een vraagje. Moet je de chocolade ganache echt pas maken en erop doen wanneer de cheesecake in de koelkast heeft gestaan, of mag je dit al doen wanneer hij op kamer temperatuur is, en hem daarna in de koelkast zetten?
Liefs, Joyce
Ja hoor dat kan prima ook.
Hallo!
De cheesecake is aan het koelen nu maar is gescheurd. Ik heb precies het recept aangehouden. Hoe kan ik dit voorkomen. Maakt dit uit qua smaak of enkel qua uiterlijk?
Gisteren deze taart gemaakt, vanmiddag proeven. Ben zeer benieuwd.
Moet nog wel iets grappigs kwijt: als je de functie boodschappenlijstje gebruikt, krijg je zowel bij AH als buj Jumbo Boursin Kruiden-roomkaas in je mandje. Heb ik toch maar niet gebruikt 😉
Oei dat is niet de bedoeling! Wat fijn dat je dat even laat weten, dat gaan we meteen laten aanpassen.
Dat dacht ik al 😉 Had hem nu gemaakt met monchou, mijn kinderen vonden dat een te zuur smaakje geven. Zou dat minder zijn als ik de volgende keer ga Philadelphia gebruik denk je?
Nee, dat zou het verschil niet moeten maken. In principe smaakt roomkaas niet zurig. Soms gebruiken mensen wel eens zuivelspread, maar ik kan me voorstellen dat dat wel wat zuriger smaakt.
Hoi! Ik heb gisteren de taart gemaakt. In de oven was hij super. Mooi bol en na een uur af laten koelen in de oven zoals in het recept stond. Echter….. hij is helemaal ingezakt én gescheurd! Hij ziet er echt niet uit.. ik heb niks anders gedaan in het recept, roomkaas heb ik mascarpone gebruikt.
Hoe komt dit?!
Groetjes
Dat klinkt wel alsof het afkoelen te snel is gegaan, echter heb ik ook nog nooit mascarpone gebruikt, zelf gebruik ik graag philadelphia.
Kan ik ook een gewone vorm gebruiken of moet dit een springvorm zijn
Dat kan, alleen lijkt me dat erg lastig uit de vorm te krijgen.
Ik ben van plan om deze taart te bakken in een springvorm van 18 cm. Ik heb al de ingrediënten omgerekend met de omrekentool van deze website. Moet de oventijd dan ook aangepast worden? Zo ja, in hoeverre verandert de oventijd van dit recept?
Dat kan ook veranderen inderdaad, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Kun je die ganache ook erop doen als drip en hem dus over het randje laten lopen?
Daarvoor is het denk ik te stevig. Hier vind je de verhouding voor de perfecte drip: https://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/
Hoi! Gisteren deze taart gemaakt en hij is perfect gelukt en smaakt heerlijk! Maarrrrr, ik vind hem eigenlijk te weinig naar kinder chocola smaken, het smaakt mij gewoon als gewone chocolade 🙈 Kan ik meer chocola door de vulling doen? Of wordt het dan geen goede cheesecake meer? Of kan ik ook ganache maken van kinder reepjes zodat die smaak echt naar voren komt? Ik ben benieuwd, alvast bedankt!
Ja hoor dat lijkt me zeker mogelijk! Denk dat je met de ganache vooral de smaak meer erin krijgt. Door de vulling is het inderdaad wel even testen wanneer het teveel wordt.