Hoe leuk zijn deze kleine chocolade tulbandjes geworden?! Makkelijk om te maken, hartstikke lekker en ideaal voor de feestdagen. Gewoon zo of nog gedecoreerd zijn ze naast leuk om te maken ook een heuse traktatie!
Kleine chocolade tulband maken
Mini chocolade cakejes, chocolade donuts, mini tulband, je kunt dit baksel allerlei namen geven. Eén ding is zeker, schattig zijn deze chocolade cakejes sowieso! En het maakt ze ook een stuk specialer dan een ‘gewone’ cake. Dat maakt ze zo leuk voor de feestdagen én ideaal als je een wat kleiner formaat wil maken, bijvoorbeeld voor bij een dessert of voor de kids.
Mini tulband bakvorm
Een kleine vereiste is de mini tulband bakvorm, die je terugvindt in de Laura’s Bakery bakproducten collectie die momenteel bij Kruidvat in de winkel te koop is. Onderstaand geef ik ook nog tips hoe je dit recept in een andere bakvorm kunt maken.
Bakvorm invetten
Voordat je begint met het bakken van je mini chocolade tulbandjes, is het belangrijk om de bakvorm goed in te vetten en te bestuiven met bloem. Dit voorkomt dat de cakejes aan de vorm blijven plakken. Wil je een mooie, egale bruine kleur aan de buitenkant van je tulbandjes? Bestuif de vorm dan met cacao in plaats van bloem. Bekijk voor meer handige tips dit artikel: tulband cake bakken: tips en trucs.
goedemorgen,
Ik had de vraag al eerder gestuurd maar nog geen reactie ontvangen:
hoe maak ik deze ( lekker uitziende ) recepten voor personen die absoluut GEEN suiker mogen?
Welke recepten bedoel je precies? Het verschilt per recept of dat mogelijk is. Dit recept waar je nu op reageert kun je niet zonder suiker maken. Suikervervangers kun je proberen, daar lees je hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-suiker/
Hallo Laura,
Ik heb deze vormpjes vorig jaar met kerst gekregen, op de wikkel staat bijna hetzelfde recept alleen dan met 2 eieren M ipv 3. Wat is beter denk jij?
Dan zou ik het recept aanhouden van de site, die is altijd het meest up to date.
Ik heb zojuist gereageerd onder je speculaas tulband recept, en nu zie ik dit recept met de bakvormpjes die ik bedoelde. Sorry! Hoe kan ik dit recept het beste gebruiken om er speculaas tulbandjes van te maken? Dank alvast voor je hulp!
Geeft niks! Ik had daar al even gereageerd. Je kunt dat recept aanhouden (alleen dan minder totaal) en dit recept qua baktijd.
Dank voor je reactie, super fijn om te weten! Bedoel je met ‘alleen dan minder totaal’ dat het recept voor de speculaas tulband meer beslag is dan ik eigenlijk nodig heb voor 12 tulbandjes?
Dat bedoel ik inderdaad, ik vermoed dat het wat teveel is.