Bij mijn dagelijkse schaaltje yoghurt voor het ontbijt hoort nog steeds een beetje cruesli of granola en vers fruit. Ik probeer verschillende verpakkingen uit de winkel uit, maar ik maak ook heel vaak zelf mijn granola.
Inmiddels staan er al verschillende lekkere granola recepten online en ik probeer ook regelmatig weer iets nieuws uit. Mijn laatste probeersel was deze koffie granola, heerlijk! Ik hield zelf de koffiesmaak een beetje subtiel, maar die smaak kun je zo sterk maken als je zelf wilt.
En in plaats van een mix aan noten koos ik dit keer voor alleen hazelnoten. Dat vind ik stiekem toch altijd de lekkerste noten in een granola. En dat is het fijne aan zelf granola maken, je maakt het gewoon precies zoals jij het zelf lekker vindt.
Deze portie granola is bij mij inmiddels alweer op, dus ik ga snel weer een nieuwe lading maken. Als ik weer een lekkere nieuwe smaak heb bedacht komt deze uiteraard weer online te staan, tot die tijd kunnen jullie met deze koffie granola en alle andere smaken die al online staan aan de slag.
Ik maak granola wel eens in de pan ipv de oven, kan dat bij deze ook? Gaat veel sneller!
Heb ik zelf nog nooit geprobeerd, het kan zijn dat daar andere verhoudingen voor nodig zijn.
Kan ik ook koffie granola repen maken of is dat dan een andere samenstelling van producten
Daar heb je een andere samenstelling voor nodig. Ik heb zo’n recept online staan, daar kun je uiteraard koffie als smaak aan toevoegen.
Mjam! Viel goed in de smaak hier. Groetjes Laura
Lijkt me erg lekker!! Ik heb wel een vraagje: Wat bedoel je precies met de oploskoffie? Is dat poeder of korreltjes en wat voor soort smaak(sterkte)? Moet je de koffie eerst zetten of gewoon door alle andere ingrediënten heen roeren?
Poeder inderdaad, gewoon eentje gebruiken die je lekker vindt (gemiddelde sterkte). De poeder doe je er zo doorheen, als je het moet oplossen zou dit in het recept staan.
Ik ben niet zo bekend in de wereld van haver (met name door de pap-associatie)
Moet ik havermout hebben? Zo ja, grove of fijne vlokken?
Of havervlokken?
Grove havervlokken (oftewel gewoon havermout).
Deze granola is zooooo lekker, ik doe er voor wat extra smaak halverwege de baktijd nog een handje rozijnen doorheen (anders verbranden ze) en nadat de granola uit de oven is, doe ik er nog wat gehakte pure chocolade overheen. Dan wordt het echt onweerstaanbaar!
Heerlijk recept! Ik doe er nog vanille bij en gebruik zusto ipv honing.