Kruidnoten pancakes

Gepost: 26 november 2018 Laatst bewerkt: 14 juni 2024

Dat je fruit kunt meebakken in pancakes kennen we natuurlijk allemaal, maar dat je ook koekjes in deze ontbijt lekkernij kunt stoppen is wat minder vanzelfsprekend. Toch zijn bijvoorbeeld deze Oreo Pancakes bij iedereen een groot succes. In het geval van de kruidnoten pancakes kan ik alleen maar zeggen dat je ze moet uitproberen. Het is sowieso een goede oplossing om je overtollige kruidnoten mee weg te werken.

BAKTIP: Pancakes en pannenkoeken bak ik het liefst in een pannenkoekenpan.

De kruidnoten worden lekker zacht in het beslag, waardoor je niet bang hoeft te zijn nog hard te moeten bijten op je pancake. Voor de extra crunch serveer je wat extra, gebroken, kruidnoten over de pancakes. In principe wilde ik ze eerst serveren met een chocoladesaus maar in de testfase kwam ik er al snel achter hoe heerlijk de smaak van Hollandse suikerstroop past bij kruidnoten en speculaaskruiden. Dus wacht niet langer en probeer deze lekkere Sinterklaas pancakes dit weekend eens uit. 

Deze smaakcombinatie is natuurlijk ook ontzettend lekker met pannenkoeken of poffertjes!

Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Kruidnoten pancakes

Kruidnoten in pannenkoeken klinkt toch heerlijk? Deze kruidnoten pancakes zijn een ontzettend lekker en origineel Sinterklaas ontbijtje.
VOOR ONGEVEER 14-16 PANCAKES

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel.
  • Breek de kruidnoten in kleine stukjes. Dit werkt het snelst door ze in een plastic ziplock zakje te doen en met een deegroller over heen te gaan. Voeg de stukjes toe aan het beslag en spatel ze er doorheen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de pancakes met extra (in stukjes gebroken) kruidnoten en suikerstroop. Dat wordt een heerlijk ochtendje zo.

Tips

  • Tip: Gebruik een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
  • Bewaren: Verpak de pancakes in folie en bewaar ze tot twee dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Mada schreef:

    Hallo

    Ze zien er heerlijk uit. Ik zou ze heel graag willen maken.
    Kan ik ze ook met kruidnoten met een suikerlaagje maken?

    Alvast bedankt
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  2. Mada schreef:

    We vonden ze heel lekker. Bedankt voor het recept.

  3. Cosette schreef:

    Lekkere pannenkoeken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept