Lemon curd lava cakejes
Lemon curd lava cakejes
Lava cakejes zijn om te smullen. De meest bekende variant is natuurlijk die met chocolade. Maar wat dacht je van deze heerlijke lemon curd lava cakejes!
Porties: 6 stuks (porseleinen schaaltjes van Ø 8 cm)
Ingrediënten
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram ongezouten roomboter
- 3 eieren (M)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram bloem
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
- 3 el lemon curd (volgens recept)
Instructies
-
Smelt al roerende de witte chocolade met de boter op laag vuur. Klop daarna in een middelgrote kom de eieren en suiker luchtig. Voeg de bloem, zout en citroenrasp toe en spatel dit er doorheen tot het is opgenomen.
-
Voeg nu het gesmolten chocolademengsel toe en spatel ook dit er doorheen tot het is opgenomen. Doe hetzelfde met de lemon curd. Doe het beslag in één (of twee) spuitzakken en leg in de koelkast voor minstens 2 tot 4 uur.
-
Vet de vormpjes in met (zachte) boter en bestuif met een laagje bloem. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte).
-
Spuit de ingevette vormpjes voor 2/3 in met het beslag en bak voor 12-14 minuten. Zodra de bovenkant gestold is zijn ze klaar en haal je ze er direct uit. Serveer zo snel mogelijk, zodat de binnenkant niet verder doorgaat en dus ook verder stolt.
-
Haal de lava cakejes uit hun vorm door voorzichtig te controleren of de randen los zitten. Plaats een bordje omgekeerd op de bovenkant en keer om. Indien goed ingevet zullen de cakejes snel los laten. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Tips
- Bewaren: Het beslag kun je 1-2 dagen bewaren in de koelkast in de spuitzak. De lemon curd lava cakejes eet je direct na bereiding op.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Volgens mij mis ik in de beschrijving hoe je de lemoncurd in de bakjes doet, want zo heb je alleen beslag in het bakje
Is nu toegevoegd 🙂
Wat voor vormpjes kun je hier het beste voor gebruiken?
Veel is mogelijk, bij de ingrediënten staat wat wij gebruikten.
Ehm… ik mis idd het gedeelte van dec lemon curd geloof ik?? Of lees ik het niet goed?? ?
Je hebt echt heerlijke recepten!! Maak regelmatig iets via jouw recepten!! Top site is dit!!
Staat er nu wel bij 😉
Ja ik mis ook de lemon curd in de bereiding
Nu niet meer 🙂
Niet flauw bedoeld maar lees nog niet hoe de lemon curd aan de cakejes wordt toegevoegd.
Er staat nu dat het door het beslag wordt gespateld na de chocolade 🙂
Dat was al aangepast in het artikel, bij verversen van de pagina zie je het vast.
Ik ben dol op citroenrasp maar waar mag ik deze laten?
Het beslag ligt nu in de koelkast.
Gaat ook door het beslag, heb het toegevoegd.
hopelijk de verwarring oplossend : er is maar één type beslag… en dit bakt van buiten naar binnen waardoor de buitenzijde hard wordt en de binnenzijde vloeibaar blijft. ..
of heb ik het nu helemaal fout? 🙂
Dat klopt, maar dat maakt nog niet ieder beslag geschikt voor lava cakejes. Met alle mogelijkheden in verhoudingen zijn er vele verschillende soorten beslag 😉
Leuk recept, zou het graag maken maar is het veilig om te eten voor zwangeren/jonge kinderen als het binnenste (met ei) nog vloeibaar is?
Het is gewoon verhit, dus ik neem aan dat dat geen probleem is (ik geef echter geen garanties)