Wat is het verschil tussen een hartige taart en een quiche? Volgens mij is er geen echt verschil, maar misschien heb ik het mis. Het doet er voor onderstaand recept ook niet toe, want ik doopte mijn hartige taart om tot een mascarpone en zalm quiche. Aangezien ik niet van vis houdt zijn er weinig tot geen recepten met vis erin op deze blog te vinden. Daar ga ik verandering in brengen. Zo deed ik dat al met deze kleine zalm taartjes gemaakt van tortilla’s. Nu breng ik jullie het grotere werk met deze quiche en hoop ik dat er ook andere liefhebbers van zalm zijn die dit recept zullen waarderen.
Ik gebruikte een kant-en-klaar deeg dat geschikt is voor hartige taarten, maar je kunt voor deze quiche ook prima mijn basisdeeg voor quiche gebruiken. Het recept daarvoor vind je hier.
Lijkt me heerlijk! Hij staat nu in de oven voor vanavond. Ben benieuwd!
Dit zijn de recepten, in een half uurtje klaar (als je valsspeelt met het deeg, mea culpa. 😉 ), daarna 3 kwartier de oven in en maar één kom vies is. 🙂
En het mooiste is is dat het nog heerlijk is ook nog. Briljant recept.
Hahaha dat heet genieten van het leven. Goed dat het gesmaakt heeft.
Lekker.maar ik gebruik geen zalmreepjes. Die zijn maar al te vaak ontiegelijk zout. En dat is noch lekker, noch gezond. Ik koop gewon een stukje zalm en gebruik dat `onder vel. Veel gezonder en wat mij betreft ook lekkerder. Ik gebruik iets eer dille….
Vooral lekker aanpassen naar eigen smaak en voorkeuren, klinkt ook goed!
Wat een geweldig recept, ga ik zeker vaker maken. Zou het ook lekker zijn met hamreepjes i.p.v. zalm?
Ja hoor!