Dat de tijd vliegt denken we allemaal wel eens, misschien is het jou deze week nog overkomen. Misschien heb je om die reden nog niets lekkers gekozen om te bakken voor Moederdag. Geen nood, want ik kom met een super snel en super makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit waar iedere moeder blij van wordt. Het kost je nauwelijks tijd om te maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten zelfs al in huis. Wacht dus niet langer en check snel of dit het last-minute Moederdag gebakje is waar je op hebt zitten wachten.
BAKTIP: Om het bladerdeeg met ei te bestrijken gebruik ik een bakkwast met siliconen kwast. Deze is eenvoudig schoon te maken en kan zelfs in de vaatwasser.
Leuk, ik ben ze nu aan het maken! Maar moet je ze meteen opetem of kun je ze ook bewaren? (Voor de dag erna of later op de dag)
Later kan ook prima hoor, houd er wel rekening mee dat het bladerdeeg (eenmaal gevuld) op den duur wat zachter wordt. Maar als je alle onderdelen al hebt is het samenstellen zo gepiept natuurlijk 🙂
Wat een leuk idee! Lekker snel klaar ook. Heb je niet 8 bladerdeeg bladen nodig voor 8 taartjes?
Leuk om te horen! Nee, want je snijdt de blaadjes doormidden.
Als ik 4 plakjes bladerdeeg door midden snijdt heb ik 8 plakjes ……voor 8 gebakjes heb ik volgens mij 16 nodig….8 met suiker als top en 8 zonder suiker als bodem…
Dus moet ik 8 plakjes deeg hebben???
Iplv 4 plakjes….???
Je snijdt ze nog doormidden, zie stap 3.