Geloof het of niet, maar ik ben niet een heel groot fan van hotdogs. De versie van slappe langwerpige kadetjes met een worstje en veel te veel saus dan. Nee, daar maak je mij niet blij mee. Maar ik word wel heel blij van zelfgemaakte hotdogs. Zo maakte ik al eens Griekse hotdogs en nu is het de beurt aan de Mexicaanse hotdogs. Waarom ik deze wel lekker vind? Ten eerste gebruik ik een pistolet als basis, gelijk al veel lekkerder. En verder gebruik ik -in dit geval- sla, een lekker worstje, avocado, salsa saus (zelfgemaakt), maïs en meer. Ik bedoel maar, dat klinkt toch hartstikke lekker?
Mexicaanse hotdogs
Ingrediënten
- 4 pistolets
- 4 worstjes naar keuze (ik gebruikte runderchipolata)
- sla
- 1-2 avocado’s
- geraspte kaas
- maïs
- verse koriander
- Salsa saus (volgens recept)
- zure room
Instructies
-
Wanneer ik zelf hotdogs maak, bereid ik eerst alle ingrediënten voor. Zorg dat alles klaar staat en eventueel fijngesneden is.
-
Bak dan de worstjes in de pan gaar. Ondertussen snij je de pistolets open, beleg deze vast met wat zure room, sla, geraspte kaas en stukjes avocado.
-
Plaats dan het worstje in je pistolet en verdeel er wat maïs, meer geraspte kaas, koriander, salsa saus en nog wat zure room over.
-
Dat is het. Tijd om aan tafel te gaan! Serveer eventueel met nacho’s.
Deze hotdogs zien er echt onwijs goed uit! Mmm..!
Dat ziet er wel erg goed uit!
Ben gek op de Mexicaanse en de Amerikaanse keuken. Dit gerecht is dus de perfecte combo! Ga ik absoluut een keer maken.