Mini oreo aardbeientaartjes

Gepost: 30 mei 2018 Laatst bewerkt: 19 juni 2024
Mini oreo aardbeientaartjes

Het is warm. Ik snap het helemaal. Daarom ga ik je een keuze geven voor de bereiding van deze overheerlijke mini Oreo aardbeientaartjes. Het is in principe een no-bake recept, maar voor extra crunch heb ik de bodems wel gebakken. Dit hoeft echter niet. Je kunt deze taartjes namelijk ook bereiden zonder oven. Komt dat even goed uit.

BAKTIP: Voor dit recept heb ik kleine ronde taartvormpjes van 10 cm gebruikt. Je kan natuurlijk ook voor één grote variant gaan en deze in een grotere ronde taartvorm maken. 

mini_oreo_no_bake_cheesecake_2
mini_oreo_no_bake_cheesecake_svs

mini oreo aardbeientaartjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Mini Oreo aardbeientaartjes

De combinatie van aardbeien en Oreo’s is ontzettend lekker. Deze mini Oreo aardbeientaartjes zijn ook zo gemaakt en waarschijnlijk ook zo weer op!
VOOR 6 TAARTJES VAN ONGEVEER 10 CM

Ingrediënten

  • 200 gram Oreo’s
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250-500 gram aardbeien
  • extra Oreo’s
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Kies voor kleine taartvormpjes met losse bodem en spuit er wat bakspray op. Maal de Oreo’s fijn en laat ondertussen de boter smelten. Voeg de Oreokruimels toe aan de boter en roer door elkaar. Duw de Oreobodem in de taartvormpjes en laat voor minstens 30 minuten opstijven in de koelkast óf bak krokant in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-8 minuten.
  • Voor de vulling mix je de slagroom (ongeklopt) samen met de roomkaas, suiker en vanille samen tot je een stevig en egaal mengsel krijgt. Wanneer de bodems afgekoeld zijn, of voldoende opgesteven, vul je ze met de roomkaasvulling tot aan de rand.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel zoals jij wilt over de taartjes. Hierboven zie je drie mogelijke manieren van decoreren. Zet de taartjes terug in de koelkast om de vulling te laten opstijven. Een paar uur is voldoende.
  • Maak het geheel af door er wat extra Oreo’s overheen te verkruimelen en serveer deze mini Oreo aardbeientaartjes bij een glad koud water of ijsthee. Laat het smaken!

Tips

  • Tip: voor de bereiding van de bodem hoef je de vulling niet van de Oreo af te schrapen. Deze kun je gewoon mee fijn malen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

34 reacties

  1. Suzan schreef:

    Welke maat taartvormpjes heb je hiervoor gebruikt?

  2. Mieke schreef:

    Hoi laura,kan je hier ook een grote versie van maken en welke maat spring vorm kan je dan het beste gebruiken

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, hier lees je hoe je het omrekent: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  3. Agnes schreef:

    Hi Laura,

    Wat is lekkerder? De bodems bakken of in de koelkast zetten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide is lekker. In smaak is het hetzelfde, qua structuur is het alleen anders (oven geeft een knapperigere bodem).

  4. Lianne schreef:

    Het was super makkelijk om te maken en heerlijk! De roomkaas was bij ons uitverkocht, dus ik had daarvoor in de plaats mascarpone meegenomen. Echt heerlijk!

  5. Nienke schreef:

    Hoi!
    Stomme vraag wellicht maar ik twijfel toch: moet ik de slagroom kloppen voor ik m bij de roomkaas doe?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, je klopt hem samen met de roomkaas stijf.

  6. Judith schreef:

    Dit lijkt mij echt heerlijk. Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt. Er zijn zoveel soorten en ik zie door de bomen het bos niet meer.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik zelf vaak Philadelphia, MonChou kan ook. Ga in ieder geval voor kwaliteit, daar bereik je het beste resultaat mee.

  7. Nicole schreef:

    Kan je de taartbodems ook in een cupcake blik maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet lukken, gebruik dan wel bakpapier in de vormpjes om te voorkomen dat ze vast komen te zitten.

  8. Irma schreef:

    Hoi Lian en Laura,
    Ik ga deze taartjes volgende week maken, maar nu vraag ik me af of 200 gram slagroom hetzelfde is als 200 ml slagroom? Dat kan ik uiteraard ook wegen met de keukenweegschaal, maar als het niet overeen komt koop ik misschien niet voldoende in en dan kom ik daar pas tijdens het maken achter. Op de verpakking staat denk ik alleen de hoeveelheid in ml vermeld.
    Groetjes Irma

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is inderdaad (nagenoeg) gelijk.

  9. Jess schreef:

    Hoi Laura, Kun je deze taartjes ook maken met een bodem van bastognekoeken (in plaats van Oreo-koeken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk het eigenlijk niet, oreo’s zijn heel fijn te malen en daardoor extra mooi in zo’n vorm te persen. Je kunt het altijd proberen.

  10. Sietske schreef:

    Mmm ziet er zo lekker uit! Ik vroeg me af of ik de vormpjes ook gewoon een dag vooraf kan maken en ook de vulling (in spuitzak laten opstijven). Dan zou ik ze lastminute vullen. Of kan ik ze gewoon ook in zijn geheel al een dag vooraf maken om dan enkel nog de aardbeitjes toe te voegen bij het serveren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Allebei moet prima kunnen.

  11. Nathalie schreef:

    hey laura ziet er lekker uit, kun je ook mascraphone gebruiken.?

  12. Maaike schreef:

    Hey Laura, ik heb de taartjes gemaakt. De smaak is erg lekker echter, stijft het roomkaasmengsel niet goed op (na 5/6 uur) Heb je misschien tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat je het mengsel dan te kort gemixt hebt helaas! Het helpt ook om zo stevig mogelijke roomkaas te gebruiken, zoals die kleine pakjes van monchou.

  13. celine schreef:

    Hey Laura ze waren heerlijk

  14. Jenny schreef:

    Hee! gekke vraag misschien 🙂 maar is het de bedoeling dat je eerst de witte vulling uit de oreo’s haalt en dan fijnmaalt? of kan dat er gewoon bij?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je maalt de gehele koekjes fijn.

  15. Nynke schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Zou je ze kunnen bewaren in de vriezer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij het invriezen van taart is het belangrijk dat je ze goed inpakt en ze beschermt tegen het vocht van de vriezer. Het blijft op deze manier tot ongeveer 3 maanden goed.

  16. Jolanda bijmolt-Lange schreef:

    Hoi Laura,
    zou je de vulling ook kunnen invrienzen. Want ik zou ze graag op zaterdag maken voor de verjaardag.
    en wat er dan nog over is, meenemen naar mijn werk op woensdag.
    Maar ik twijfel of de vulling wel zolang lekker blijft…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik raad het niet aan omdat er slagroom in de vulling zit. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  17. Irene van Heck schreef:

    He Laura een vraagje
    Kan je ook vormpjes met een vaste bodem gebruiken want ik die geen vormpjes met losse bodem liefst Irene

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, alleen durf ik niet te zeggen of ze dan helemaal makkelijk en heel uit de vorm te halen zijn.

  18. Anja schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb net bij het Kruidvat de vormpjes met losse bodem gehaald, zou ik die ook voor deze taartjes en evt. tartelettes kunnen gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept