Het is warm. Ik snap het helemaal. Daarom ga ik je een keuze geven voor de bereiding van deze overheerlijke mini Oreo aardbeientaartjes. Het is in principe een no-bake recept, maar voor extra crunch heb ik de bodems wel gebakken. Dit hoeft echter niet. Je kunt deze taartjes namelijk ook bereiden zonder oven. Komt dat even goed uit.
BAKTIP: Voor dit recept heb ik kleine ronde taartvormpjes van 10 cm gebruikt. Je kan natuurlijk ook voor één grote variant gaan en deze in een grotere ronde taartvorm maken.
Welke maat taartvormpjes heb je hiervoor gebruikt?
10 cm 🙂
Hoi laura,kan je hier ook een grote versie van maken en welke maat spring vorm kan je dan het beste gebruiken
Dat kan zeker, hier lees je hoe je het omrekent: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
Hi Laura,
Wat is lekkerder? De bodems bakken of in de koelkast zetten?
Beide is lekker. In smaak is het hetzelfde, qua structuur is het alleen anders (oven geeft een knapperigere bodem).
Het was super makkelijk om te maken en heerlijk! De roomkaas was bij ons uitverkocht, dus ik had daarvoor in de plaats mascarpone meegenomen. Echt heerlijk!
Hoi!
Stomme vraag wellicht maar ik twijfel toch: moet ik de slagroom kloppen voor ik m bij de roomkaas doe?
Nee, je klopt hem samen met de roomkaas stijf.
Dit lijkt mij echt heerlijk. Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt. Er zijn zoveel soorten en ik zie door de bomen het bos niet meer.
Ik gebruik zelf vaak Philadelphia, MonChou kan ook. Ga in ieder geval voor kwaliteit, daar bereik je het beste resultaat mee.
Kan je de taartbodems ook in een cupcake blik maken?
Dat moet lukken, gebruik dan wel bakpapier in de vormpjes om te voorkomen dat ze vast komen te zitten.
Hoi Lian en Laura,
Ik ga deze taartjes volgende week maken, maar nu vraag ik me af of 200 gram slagroom hetzelfde is als 200 ml slagroom? Dat kan ik uiteraard ook wegen met de keukenweegschaal, maar als het niet overeen komt koop ik misschien niet voldoende in en dan kom ik daar pas tijdens het maken achter. Op de verpakking staat denk ik alleen de hoeveelheid in ml vermeld.
Groetjes Irma
Dat is inderdaad (nagenoeg) gelijk.
Hoi Laura, Kun je deze taartjes ook maken met een bodem van bastognekoeken (in plaats van Oreo-koeken?
Ik denk het eigenlijk niet, oreo’s zijn heel fijn te malen en daardoor extra mooi in zo’n vorm te persen. Je kunt het altijd proberen.
Mmm ziet er zo lekker uit! Ik vroeg me af of ik de vormpjes ook gewoon een dag vooraf kan maken en ook de vulling (in spuitzak laten opstijven). Dan zou ik ze lastminute vullen. Of kan ik ze gewoon ook in zijn geheel al een dag vooraf maken om dan enkel nog de aardbeitjes toe te voegen bij het serveren?
Allebei moet prima kunnen.
hey laura ziet er lekker uit, kun je ook mascraphone gebruiken.?
zeker!
Hey Laura, ik heb de taartjes gemaakt. De smaak is erg lekker echter, stijft het roomkaasmengsel niet goed op (na 5/6 uur) Heb je misschien tips?
Ik denk dat je het mengsel dan te kort gemixt hebt helaas! Het helpt ook om zo stevig mogelijke roomkaas te gebruiken, zoals die kleine pakjes van monchou.
Hey Laura ze waren heerlijk
Hee! gekke vraag misschien 🙂 maar is het de bedoeling dat je eerst de witte vulling uit de oreo’s haalt en dan fijnmaalt? of kan dat er gewoon bij?
Je maalt de gehele koekjes fijn.
Ziet er heerlijk uit! Zou je ze kunnen bewaren in de vriezer?
Bij het invriezen van taart is het belangrijk dat je ze goed inpakt en ze beschermt tegen het vocht van de vriezer. Het blijft op deze manier tot ongeveer 3 maanden goed.
Hoi Laura,
zou je de vulling ook kunnen invrienzen. Want ik zou ze graag op zaterdag maken voor de verjaardag.
en wat er dan nog over is, meenemen naar mijn werk op woensdag.
Maar ik twijfel of de vulling wel zolang lekker blijft…
Ik raad het niet aan omdat er slagroom in de vulling zit. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
He Laura een vraagje
Kan je ook vormpjes met een vaste bodem gebruiken want ik die geen vormpjes met losse bodem liefst Irene
Dat kan, alleen durf ik niet te zeggen of ze dan helemaal makkelijk en heel uit de vorm te halen zijn.
Hoi Laura,
Ik heb net bij het Kruidvat de vormpjes met losse bodem gehaald, zou ik die ook voor deze taartjes en evt. tartelettes kunnen gebruiken?
Wat leuk! Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk!