Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij deze combinatie). Zelfgemaakte mueslibollen zijn als je het mij vraagt stukken lekkerder dan de gekochte variant. Je kunt ook helemaal zelf bepalen welke noten, pitten, zaden of rozijnen je er doorheen mengt en hoeveel precies.
Ik vroor de afgebakken mueslibollen allemaal in en warm er dagelijks eentje op in de oven, heerlijk! En ook al had ik het niet verwacht, de kaas-abrikozenjam combinatie smaakt inderdaad erg goed op de mueslibollen.
Zulke broodjes bak ik al jaren , belegt met kaas en abrikozen jam is de favoriet van mijn man , bijna dagelijks ?
Blijven deze mueslibollen zacht? Zelfs het recept ‘zachte bruine bollen’ resulteert in een harde kap, ondanks bestrijken met boter direct uit de oven. Hoe doen ze dat toch bij de bakkers, dat geheim wil ik graag weten, want ik vind broodjes zacht het lekkerst.
Dit recept is niet in de categorie zachte kadetjes nee, ze zijn een beetje knapperig van buiten. Heerlijk vind ik dat persoonlijk. Bakkers voegen vaak andere toevoegingen nog toe aan het deeg, zoals broodverbeteraars etc.
Bakkers voegen allerlei dingen toe om brood langer houdbaar te maken, emulgatoren, broodverbeteraars etc.
Het eigengemaakte brood moet je binnen 2 dagen opeten. Bij ons geen probleem 🙂
Ha Laura,
allereerst de beste wensen voor 2021.
Deze broodjes zien er geweldig lekker uit. Sinds kort ben ik ook begonnen met brood bakken.
Kun jij niet eens een filmpje maken als je dit soort broodjes maakt?
Zou mij ( en hopelijk meer mensen) enorm helpen.
Groetjes, Yvonne
Ook nog de beste wensen! Het maken van filmpjes (en het bewerken etc.) kost me heel veel meer tijd en die heb ik eigenlijk niet, want ik wil jullie ook blijven voorzien van meerdere recepten per week.
Ha Laura,
De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
Kan dit recept ook zonder suiker en alleen met volkorenmeel.
Groetjes Ans
Zonder suiker werkt de gist niet en gaat het brood niet rijzen, de suiker heb je daarom dus nodig. Ik heb niet getest of je ze met enkel volkorenmeel kunt bakken, maar ik hoor het graag als je het getest hebt!
Vandaag gemaakt en goed gelukt . Blij met het recept .
Heerlijk recept, genoten!
Super lekkere muesli broodjes. Goed recept. Ik gebruik de helft van de suiker en broodjes zijn prachtig en lekker geworden. Dank!
Wat fijn! Waren ze goed genoeg gerezen ondanks de verminderde hoeveelheid suiker?
Ja perfect. Ik kan je een foto sturen als je wilt. Kan die hier niet plaatsen toch?
Wat goed! Een foto delen vind ik altijd leuk, dat kan via de Laura’s Bakery pagina’s op Instagram of Facebook!
Ik wil er een muesli brood van maken is de vaktijdschrift dan hetzelfde?
Bak tijd bedoel ik
Dat lijkt me niet, maar hoelang je het moet bakken durf ik ook niet te gokken zo.
Ik heb deze broodjes laatst gebakken en ik heb het ook al als een brood gebakken, maar ze worden beiden niet echt luchtig. Het wordt een vast brood en ook vaste broodjes. Wat doe ik fout?
Wat vervelend! Er kan vanalles verkeerd gaan bij het bakken van brood; te lang rijzen, te kort rijzen, gist die dood slaat of te oude gist die niet werkend meer is.
Heerlijke soepele broodjes. Tot nu toe werd al het brood dat ik maakte droog en brokkelig (ook uit de broodbakmachine). Nu ben ik heel fanatiek gaan kneden. Dát is dus het geheim. Ik heb geen keukenmachine, dus kneed met de hand. Minimaal 15 minuten.
Ik bak regelmatig de müslibollen als müslibrood. Ik wil er graag een appel in stukjes gesneden bij doen. Moet ik dan iets aan het recept veranderen?
Alvast bedankt.
Ik heb dat zelf niet getest, maar vermoed dat je daarvoor niets aan het recept hoeft te veranderen. Succes! 🙂
Hallo Laura,
Net deze Mueslibroodjes gebakken, ze zijn erg lekker!
Nog bijna nooit brood gebakken, maar dit smaakt naar meer, bedankt voor het recept!
Hallo Laura, bak je deze broodjes met stoom?
Alvast bedankt.
Nee dat heb ik niet gedaan.
Hallo Laura,
Kan ik bij de müslibollen de boter vervangen door zonnebloemolie?
Zo ja, met welke verhouding?
Alvast bedankt.
Je kunt het proberen, maar het kan invloed hebben op het resultaat. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-boter/
Beste Laura,
Als je de mueslibollen na bakken invriest, hoelang en op welke temperatuur bak je ze na ontdooien dan na?
groeten,
Joyce
Meestal is een paar minuten ergens tussen de 150-180 graden voldoende. Maar het is niet per se nodig, je kunt ze ook gewoon laten ontdooien en dan opeten.
Ik begrijp niet goed wat ik fout doe. Mijn deeg is door al die melk heel nat. Het blijft maar aan mijn handen plakken ( ik heb even geen keukenmachine). Ik heb er wat extra meel bij gedaan, maar het blijft zo. Het lijkt helemaal niet op het deeg wat ik bij andere broodjes ooit maakte. Klopt de 200 gram melk wel?
Ja dat klopt. Lastig te zeggen waarom het niet lukt, misschien is er iets mis gegaan met het afwegen?