No bake kinder chocolade mini cheesecakes

Gepost: 20 juni 2018 Laatst bewerkt: 25 juni 2024

Vroeger toen ik nog een kleine uk was ging ik vaak met mijn vader mee boodschappen doen. Soms kreeg ik bij de kassa dan een reepje Kinder chocolade (toen ze slechts 25 guldencent kostten), ik mocht zelf kiezen of ik hem gelijk opat of later. Meestal lag er een lege wikkel op de band tussen de rest van de boodschappen. Tot op de dag van vandaag vind ik deze chocolade ontzettend lekker. Zo lekker, dat ik besloot om er eens iets mee te maken. Dat werden deze no bake Kinder chocolade mini cheesecakes. Hele mond vol, maar ik verzeker je dat je ervan zult smullen.

no bake kinder chocolade mini cheesecakes
Opslaan Recept afdrukken
4.73 van 54 stemmen

No bake Kinder chocolade mini cheesecakes

Dol op Kinder chocolade? Wie niet? Deze no bake Kinder chocolade mini cheesecakes zijn dan echt perfect voor jou!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100-120 gram koekjes (ik gebruikte digestives)
  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram Kinder chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • extra Kinder chocolade ter decoratie

Instructies

  • Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels/stukjes, ik doe dit zelf met de hand. Verdeel de koekkruimels over de bakjes.
  • Roer de roomkaas los in een kom. Smelt de Kinder chocolade au Bain-marie. Terwijl de chocolade aan het smelten is klop je de slagroom met suiker stijf. Schep 4 (volle) eetlepels slagroom in een apart schaaltje, dit gebruik je straks voor de decoratie.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas, roer door elkaar. Wanneer dit bijna volledig is opgenomen voeg je de slagroom toe. Spatel rustig door tot het mengsel egaal van kleur is. Verdeel het over de bakjes en strijk de bovenkant recht.
  • Met twee eetlepels vorm je de apart gehouden slagroom tot quenelles (soort langwerpig balletje), leg op elk cheesecakeje een quenelle. Zet de schaaltjes afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur.
  • Voor serveren halveer je een aantal Kinder chocoladereepjes in de lengte, decoreer de kleine cheesecakejes hiermee.

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

27 reacties

  1. Nicole schreef:

    Hallo Laura,

    Welke roomkaas gebruik jij?

    Groetjes Nicole koopman

    1. Laura Kieft schreef:

      Meestal Philadelphia, MonChou kan ook. Als de roomkaas maar stevig is (goedkope merken bevatten vaak te veel vocht om mee te bakken).

  2. Melissa schreef:

    Zou je hier ook een grote cheesecake van kunnen maken en hoeveel heb je dan van alle ingrediënten nodig? ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Afhankelijk van hoe groot je vorm is, dan kun je het omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  3. Kelly schreef:

    Oh ik kreeg vroeger ook altijd een kinder chocoladereep om op te smullen! Dit moet ik zeker een keertje maken, ziet er echt zo lekker uit!! 🙂

  4. Rianne schreef:

    Hi Laura,

    Dit lijkt mij echt een super lekker recept.
    Ik ga het zeker een keer maken.
    De bakjes maken het ook helemaal af.
    Mag ik vragen hoe je aan de bakjes komt?

    Groetjes,
    Rianne

    1. Laura Kieft schreef:

      Die zijn van sweettableshop.com

  5. Kelsey schreef:

    Hi Laura,

    Dit is zo’n lekker recept!! Wel een vraagje..
    Zou ik dit ook als vulling voor een taart kunnen gebruiken?

    Groetjes Kelsey

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dan zou ik het eerst los laten opstijven.

  6. Evelien schreef:

    Klinkt fantastisch! Ik heb nog mascarpone liggen, is dat een goed alternatief voor de roomkaas?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima!

  7. Tessa schreef:

    Hallo,

    Ik probeer je recept te vinden voor de no bake kinder chocolade cheesecake, maar ineens staat hij niet meer op de site. Ik wilde vanavond dit als dessert maken en heb alles al in huis gehaald. Zou je het recept anders kunnen sturen?

    Groetjes Tessa

    1. Laura's Bakery schreef:

      We hadden helaas problemen met de website waar ik heel druk mee bezig was, alles werkt nu weer normaal!

  8. Falke schreef:

    Hoi,

    Kan je dit recept een dag op voorhand maken, of worden de koekjes vanonder dan te wak?

    Groetjes Falke

    1. Laura's Bakery schreef:

      De koekjes zullen dan wel wat vochtiger worden inderdaad, maar het kan prima.

  9. Pascale Mertens schreef:

    Hoe groot zijn de bakjes die je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik helaas niet meer.

  10. Nadia schreef:

    Hoi laura, zou dit ook met mascarpone kunnen in plaats van Roomkaas? Hoe zou dit qua verhouding tot de slagroom zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar dat moet wel kunnen denk ik. De verhouding is denk ik hetzelfde, maar laat vooral even weten of het een succes is 🙂

  11. Puella schreef:

    Hoi, ik heb dit afgelopen weekend gemaakt en wij vonden hem heerlijk. Helaas vind mijn zoontje het niet zo lekker. Ik zat te denken om deze te maken zonder chocolade en dan met een kersenmengsel erbovenop. Moet ik dan nog wat anders toevoegen aan de slagroom met philadelphia?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook lekker! Je hoeft daar niets aan toe te voegen.

  12. Melody schreef:

    Hoi hoi! Ik had dit een tijdje terug gemaakt voor mijn vader, de buurvrouw en mijzelf en mijn vader vindt het zo lekker dat in plaats van die van de buurvrouw naar haar te brengen, zelf maar op te eten! Dus vandaag ga ik het weer maken en hopen dat het weer zo’n succes wordt🤣 (zelf vindt ik hem ook echt heerlijk!🤤)

  13. pauline schreef:

    Hoi je reccept ziet er heel goed uit ik ben 12 jaar en ik help in de bakkerij van mijn tante.
    We hebben bijna het zelfde reccept maar dan met gewone chocolade naar keuze dus dat kan ook natuurlijk.

    Pauline

  14. Klazien schreef:

    Hallo! Zou het ook met twixen kunnen?
    Groetjes Klazien en Loes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat lijkt me van wel, lekker!

  15. Lene schreef:

    Hallo! Ik wil dit recept maken maar heb de slagroom van de Albert Heijn van 30 procent vet gekocht heb. Deze staat in de winkel niet in de koeling. Ik zie net dat jij die van 35 procent die in de koeling staat gebruikt. Kan het ook met degene die ik heb? Of is het ver percentage te laag?

    Verder heb ik de roomkaas van Colruyt huismerk. Zou dat ook goed zijn ipv Philadelphia?

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die slagroom lijkt me prima, alleen klop je het wel het beste stijf als het koud is, dus wellicht dan toch even in de koeling. Die roomkaas ken ik niet, dus dat zou ik helaas niet weten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept